מישהי יודעת במקרה??

tonti

New member
מישהי יודעת במקרה??

בזמן חופשת לידה (שתגיע כבר!!!!!!) התנאים הנלווים לשכר כגון רכב, קופת גמל, ביטוח מנהלים נשארים כרגיל?? או שהמעביד לא נותן כלום ומקבלים רק ביטוח לאומי?

לדעתי...

קופות גמל וביטוח מנהלים נשארים כרגיל. לגבי רכב אין לי מושג כי לא היה לי רכב מהעבודה. והמשכורת באה מביטוח לאומי לא מהמעביד. טל

פוגית

New member
לגבי ביטוח מנהלים

את צריכה לברר במקום העבודה שלך מה המדיניות. אל תשכחי שביטוח מנהלים, חלק על חשבונך וחלק על חשבון המעביד. אצלנו למשל, אם יש מעל ותק מסוים אפשר להמשיך את זה. כלומר מסדרים שאת תעבירי באופן עצמאי את החלק שלך והמעביד יעביר את שלו לחברת הביטוח. נראה לי שכך צריך להיות גם לגבי קופות גמל (אצלנו אין, אז אני לא יודעת). לגבי רכב - האם הכוונה לרכב הצמוד שאת מקבלת מהעבודה או הוצאות רכב? אם זה הוצאות רכב, אז אני חושבת שהביטוח הלאומי ממשיך לתת לך אותן (לא בטוחה!), כי הוא מתייחס למשכורת ממוצעת שקיבלת, כולל שעות נוספות וכו´. בזמנו הבנתי שזה שונה מדמי אבטלה שבהם מתייחסים רק למשכורת הבסיסית, אבל אני לא בטוחה בזה. אם זה רכב צמוד - תלוי במעביד. אני מכירה כאלו שהשאירו להן את הרכב. בכל מקרה, המעביד לא חייב לתת לך כלום. את מקבלת את הכסף מהביטוח הלאומי, באמצע חופשת הלידה בסכום חד פעמי שמכסה את כל חופשת הלידה. המעביד רק חייב לשמור לך את מקום העבודה.

shy-angel

New member
הפרשות המעסיק

המעסיק מחוייב להפריש לך את כל ההפרשות הרגילות, ביטוח מנהלים, קופת גמל וכו, גם במהלך חופשת הלידה. אבל זה בתנאי אחד, שעבדת לפחות חצי שנה בחברה לפני שנכנסת להריון. (אגב, התנאי תקף לעוד הרבה תחומים ביחסי עובדת-מעביד בהריון
)

tonti

New member
תודה לכולן!

חסר להם שיתמאניקו אלי. אין פה שום מדיניות לגבי הנושא. אני האישה היחידה פה וגם ככה עושים לי טובה שכאילו מחכים לי שאני יחזור.........

מיה :)

New member
כמו מה, למשל?

אני נכנסתי להריון באותו חודש שהתחלתי לעבוד. תודה.

shy-angel

New member
למשל ...

הדבר שהכי מלחיץ אותי מכל אלה, זה העובדה שמותר לו לפטר אותך בזמן ההריון אם לא עבדת חצי שנה לפני כן בחברה. אני חיה בפחד הזה כל יום, לאור מדיניות הפיטורים בהיי-טק בימינו .... מצאתי את כל החוקים ב"הורים" www.horim.co.il לצערי אי אפשר לתת את ה קישור המדויק למקום, אבל אפשר להגיע לשם דרך : זכויות --> האם העובדת

tonti

New member
תאמינו לי

שיכולים לפטר אישה בהריון בלי שום בעיה בלי קשר לכמה זמן היא עובדת במקום העבודה. פשוט צריך להשיג אישור ממשרד העבודה ואישור כזה אפשר לקבל בלי שום בעיה. זה כל ההבדל בין אישה בהריון לעובד רגיל - האישור הזה.

ashlaya

New member
tonti את טועה...

מניסיון שאני עוברת על בשרי בימים אלו נכנסתי להריון אחרי חודש וחצי עבודה מה שלא טרם לאהדה אלי במקום העבודה כמו הקידום המהיר שקיבלתי מנכלית החברה מפרגנת מהלב אבל...כל השאר הסמנכל ועד הבורג הקטן מנסים להתנקל ולחפש במה אפשר להוציא אותי לא בסדר מה שלא מצליח להם ואני בטוחה שאם לו יכלו למצא דרך להעיף אותי היו עושים זאת בברכה ........כן זה המקום שאני עוברת בו את היום....

tonti

New member
שביזות...

אבל אני יודעת על כאלה שפיטרו אותן בהריון ולא כ"כ היה להן מה לעשות. יש את נעמת נדמה לי אבל לא תמיד הם יכולים לעזור. ליבי איתך.

shy-angel

New member
פיטורין בזמן ההריון

כן זה אפשרי ! אבל ... בכל מצב, בין אם את עובדת ותיקה או חדשה, אסור לפטר אותך בגלל ההריון !

למעלה