מישהי יודעת כמה קלוריות

דנצ1

New member
מישהי יודעת כמה קלוריות

יש בבייגלה הקשה (אלה עם המלח שנמצאים על מקל בקיוסקים)?
 
כן..

תהיי מופתעת אבל בין 300 ל- 350 קלוריות (כולל החור
מאז ששמעתי כמה קלוריות אני לא אוכלת יותר כזה.... עדיף כבר מנה פלאפל (500) אם זה לארוחת צהרים...
 

Hadar p

New member
בגלל זה הבייגלה הכ"כ יצא מהתפריט

היומי שלי! חומזה מנת פלאפל גם יותר בריאה מהבייגלה אפילו שמטגנים....
 

ayush

New member
אוי פלאפל.... אל תשאלו, ההריון הזה

עושה לי חשק לפלאפל.... אתמול בלילה נסענו טיול לילי לתל אביב כדי לאכול מנה....עם הרבה טחינה... אוף...
 
הפלאפל הכי טעים הוא זה שעושים בבית

יוצא נורא טעים...עם סלט אמיתי...ותוספות שאוהבים...וטחינה ביתית עם פטרוזיליה.. והדבר השני הכי טעים לעשות בבית זה : פריקסה...כמה שנים לא אכלתי פריקסה של אמא...(ואמא שלי אשכנזיה...שלמדה מהשכנות איך להכין פריקסה חלומי..) טוב די עם הדיבורים על אוכל.
.אני כבר "מריירת" ריר...
 

Hadar p

New member
ואיך מעינים פלאפל בבית? את מכינה?

יכולה לרשום מתכון????????
 
הנה : מתכון לפלאפל עם השקעה..

החומרים: 500 גרם גרגרי חומוס, לאחר שהושרו במים 24 שעות 2 בצל אדום 1 חבילה פטרוזיליה 2 כפיות כמון 2 כפיות כוסברה, זרעים 1/2 כפית אבקת אפיה לפי הטעם שמן לפי הטעם פלפל צ´ילי, גרוס לפי הטעם מלח אופן ההכנה: 1.טוחנים את החומוס בבלנדר 2.מערבבים היטב יחד עם שאר החומרים. 3.מניחים למנוחה לפחות חצי שעה.(עם העיסה לא מחזיקה סימן שהקיצוץ דק מידי או שהטחינה גסה מידי, ותוספת של מעט קמח תעזור). 4.מעצבים כדורים בגודל של כדורי פינג פונג או קציצה קטנה או שמעצבים עם המכשיר המיועד לכך, (קניתי כזה בחנות "שף 4 יו" בקרליבך...) ומטגנים בשמן עמוק חם עד שהקציצות שחומות. אח"כ מכניסים לפיתה עם כל התוספות הרגילות... בתאבון... יוצא ייאאאאמי...
 

נופר30

New member
אפשר לטחון במטחנת בשר ?

פשוט נראה לי לא יציב לבלנדר לטחון חומוס שלא בושל
 
בטח שאפשר...

חוץ מזה החומוס מתרכך אחרי 24 שעות...או אחרי לילה אז זה קל יותר לטחינה בבלנדר/מטחנת בשר
 

Hadar p

New member
ובלי חמוצים../images/Emo6.gif איוש נראה לי שככל

שיעבור הזמן תתחילו לרצות דברים שאת לא זוכרת מתי בפעם האחרונה אכלת...
העיקר שתיהיה מרוצה ושלא יהיה דבר ש"יבוא" יתחשק לך לאכול ולא תאכלי.....
 

ayush

New member
דווקא עם הרבה חמוצים....

ואתמול במסגרת החיפושים אחר הפלאפל...חשבתי לעצמי.. שפלאפל אמור להיות המאכל הלאומי שלנו, לא ?? אז למה בשנים האחרונות זה הפך למצרך כמעט ובלתי מושג ? פעם כמעט בכל רחוב היה דוכן פלאפל, כזה עם המון סלטים וחמוצים... היום כמעט ואין... יש מלא שווארמה והמבורגר וסיני ועוד ועוד... אבל פלאפל - בקושי ! האם מישהי שמה לב לתופעה ? נ.ב בסוף אכלתי בפלאפל פרישמן..טעים... אבל לא היו מספיק חמוצים...
 

אתי@

New member
אני דווקא שמתי לב לתופעה שהחנויות

למזון מהיר ברחוב התמעטו (עברו לקנינים) ולאו דוקא חנויות פלאפל. בכל אופן הפלאפל הכי טוב בעולם זה "פלאפל תדמור" בסלמה בת"א.
 

אמיקה

New member
יא אללה של´ך - בדיוק אני באה לרשום

המלצה חמה על פלאפל "הבית" - פלאפל פרישמן... צחוקיה ודחקיה. באמת הכי הטעים, ויש גם צ´יפס ענק כזה - כמו פעם.. ולראשל"ציות והסביבה (קפה פולה?! - איזה בייתי פה..צחוקים) : הכי הטעים זה הפלאפל מעל המדרחוב, שפתוח פחות או יותר בים 12:00 ל-12:30 וגם אז יש ימבה תור.. לא ככה? חולת פלאפל
 

אתי@

New member
קפה פולה ../images/Emo13.gif ע"ש פולה בן גוריון

באמת
בית הקפה נמצא במרכז מסחרי ע"ש בן גוריון, וכנראה לא רצו לקפח את העזר שנגדו
 

אמיקה

New member
בדיוק.

מעל המדרחוב, רוטשילד פינת מוהליבר - יש חלון ירוק . החלון פתוח בשעות האמורות, ואז גם יש תור... המלצה שלי אמיקה דיין
מוזר כמה ראשל"צים יש בכל מקום, תמיד משעשע אותי מחדש...
 

shelycat

New member
גם אני לא ראשל"צית

אני בינתיים לא ראשלצ"ית (אולי בעתיד אם נחליט לעבור לגור בדירה שיש לנו שם)עמית הוא הראשל"צי מבינינו ויש שבט גדול ורב של בני המשפחה שלו בעיר היין.
 
למעלה