מפורום מתכונים
עוגה קלת הכנה, אני משתמשת בעוגיות ביתיות לבסיס. עוגת נפוליאון ולימון =========================== לתחתית 200 גרם עוגיות חמאה טחונות 80 גרם חמאה מומסת 1 כף קליפת לימון מגוררת 2 כפות סוכר למלית 3 ביצים 1 כוס סוכר 2 כפות קורנפלור 1 גביע שמנת חמוצה (של פעם) 2 גביעים נפולאון בטעם טבעי (450 סה"כ) מיץ וקליפה מגוררת מ - 2 לימונים 1 גביע שמנת 15% אורגינל תבנית קפיצית 26 ס"מ ההכנה: 1.לחמם תנור ל 160 מעלות. לערבב את פרורי העוגיות עם החמאה,הסוכר וקליפת הלימון. להדק לתחתית התבנית. 2. להקציף הביצים השלמות עם הסוכר,עד קבלת תערובת תפוחה ובהירה,8 דקות. 3.לערבב את שאר חומרי המלית לתערובת חלקה,לקפל בעדינות את הביצים המוקצפות אל שאר חומרי המלית עד קבלת בליליה אחידה. 4.יוצקים את הבלילה לתבנית המרופדת בפרורי העוגיות. אופים כ- 50 דקות (העוגה צריכה להשאר בהירה ורכה) מצננים לילה במקרר. הערה:יתכן שבתום זמן האפיה,העוגה תראה לא אפויה, היא תתיצב בקרור. כתיבה: חנית מקור: חוברת של "תנובה" לשבועות