מישהי יכולה להסביר לי בבקשה

אתי@

New member
מישהי יכולה להסביר לי בבקשה ../images/Emo9.gif

איך הולך התשלום על הבדיקות הגנטיות? האם משלמים מחיר מלא ומקבלים החזר מהביטוח המשלים? או שמשלמים מחיר וזהו, אין החזרים? וגם..... האם לכל הבדיקות מחיר אחיד? כמה עולה כל בדיקה בקופת חולים כללית וכמה בלאומית? זה לא לחוץ לי בכלל, אבל הבנתי שזו הוצאה די גדולה, ולפני שאני עוברת לכללית בינואר, אני רוצה לדעת איפה יותר כדאי לי לעשות את הבדיקות. האם כדאי למהר ולעשות עכשיו, או להמתין למעבר.
תודה

תמרה*

New member
לדעתי כדאי לך לעשות לפני המעבר

כיוון שיש תקופת אכשרה לבדיקות (ז"א אם רק עברת קופה לדעתי את עדין לא זכאית להחזר, וצריך איזה שהוא וותק מינימלי בקופה), מצרפת קישור לאתר הכללית ושם תוכלי לבדוק. אני עשיתי דרך הכללית במרכז לבריאות האישה ברמת אביב (מאחורי הקניו), והם בדקו את הזכאות שלי עם כללית מושלם, ואז שילמתי רק את היתרה והם התחשבנו עם הקופה.

אתי@

New member
תודה!!! אין לי בעיה עם תקופת ההמתנה

כי אני לא ממהרת עם הבדיקות. פשוט מעדיפה לעשות את זה במקום שהוא הכי זול (אם זו אכן הוצאה גדולה כמו שהבנתי שזה).

rona25

New member
זו לא הוצאה כ"כ רצינית (יחסית)

וגם אפשר לשלם בתשלומים בכרטיס אשראי או בצ´קים.... העיקר שהכל יהיה בסדר (ואני בטוחה שהכל בסדר)

rona25

New member
את אמורה לשלם מחיר מלא ואח"כ לקבל

החזר כספי מסויים מהביטוח המשלים תמורת קבלה. יש 7 בדיקות גנטיות ואם את עושה את כולם יש לך הנחה (ז"א ככל שאת עושה יותר בדיקות ההנחה יותר גדולה) בד"כ אם בני הזוג שניהם ממוצא אשכנזי אז עושים את כל הבדיקות ואם בני הזוג מעורבים (כמונו) אז עושים רק 3 בדיקות (X שביר, טיי זקס וסיסטיק פיברוזיס) לכל בית חולים יש הסדר עם קופ"ח אחרת - למשל בתל השומר לא מקבלים החזר מבוטחי כללית מושלם (שיכולים לקבל החזר במידה ונבדקים במכון הגנטי ב"מאיר", סתם דוגמה) אין לי כ"כ ידע נוסף אבל אני ממליצה לך להרים טלפון למוקד השירות של קופ"ח שלך או של כללית בהצלחה!

nonaa

New member
במכבי זה הולך ככה...

קודם כל תלוי בעדה ובמקום בו עושים את הבדיקות. לאשכנזיות יש הרבה בדיקות נוספות שאחרות לא צריכות לעשות. אני עשיתי בבי"ח רוטשילד בחיפה שם הם עושים 10 בדיקות (אם רוצים את הכל). לוקחים דגימת דם אחת לצורך כל הבדיקות. (בדיקת טי-זקס עושה הגבר , זה בחינם וזו הבדיקה היחידה שהוא עושה). שילמתי כ 1800 ש"ח על כל הבדיקות והבאתי קבלה ל"מכבי". ההחזר נעשה לחשבון (כ 500 ש"ח, אם אני לא טועה).

נופר30

New member
בכל קופה ובכל מרפאה זה שונה

שלומי ואני מכבי אני אשכנזיה והוא עירקי ולכן היה עלינו לעשות רק שתי בדיקות טיזקס שנעשת חינם על ידי הממשלה ו X שביר שמועברת על ידי שני בני הזוג ולא חייבים ששניהם יהיו נשאים ועכשוו למחיר יש מחיר שנעשה בבתי החולים ויש מחיר שנעשה במרפאות אני נסעתי למרפאת הקופה בגדרה ( שם הם עושים באזור השפלה )( ניצלתי את זה לביקור אצל אמא שלי ושילמתי רק 110 ש"ח לכן לפני שאת מחליטה על הבדיקות תתקשרי לאחד ממרכזי הגנטיקה ותשאלי מה עליכם לעשות מבין כל הבדיקות

rinutza

New member
אני הייתי עושה את הבדיקות לפני

המעבר לקופה אחרת. עד כמה שאני זוכרת, לפעמים יש תקופת צינון מסויימת שבה עדיין אין לך את כל הזכויות. אני עשיתי את הבדיקות בלאומית. שנינו אשכנזים והייתי צריכה את כל הבדיקות והן עלו לי 700 ש"ח דרך הקופה (במקום אלף ומשהו ש"ח). אני יודעת שהיום אפשר לעשות את הבדיקות בקופה עצמה והם שולחים אותם לשניידר או לתל השומר, אז לדעתי זה שווה במקום להתחיל לברר על מקומות שעושים בדיקות, הרבה יותר נוח ככה (לפחות לי). מה שאת צריכה זה הפניה מהגניקולוג שלך לאיזה בדיקות הוא ממליץ לפי המוצא שלך ושל בעלך ולפי היסטוריה גנטית משפחתית. בקופת חולים, מהאחות, את מקבלת טפסים שצריך למלא (בעיקר עם הסטוריה גנטית משפחתית). וזהו, זה בעיקרון בדיקת דם ולוקח משהו כמו חודש-חודש וחצי לקבל תשובות. בהצלחה!

mammy

New member
במרכז לבריאות האישה ברמת אביב ג´

עולות הבדיקות (7 במספר) 1,400 ש"ח. ממכבי מקבלים החזר עד 500 ש"ח סה"כ. טלפון שלהם: 6421511 - 03 קומה ג´.

ניקול3

New member
בכללית מושלם מקבלים 100 ש"ח על

כל בדיקה, אך צריך לחכות 6 חודשים בכדי להיות זכאים.

רחלילי

New member
אם את במאוחדת "עדיף" אז

את מביאה את הכרטיס לתל השומר ביום הבדיקות והם מייד גובים חצי מחיר על כל בדיקה. אם יש לך כרטיס אשראי הם עושים תשלומים אם תבקשי.

למעלה