אני ילדתי לפני 8 חודשים בקפלן.
המרדימה היתה מצויינת, לא הרגשתי כלום אחרי האפידורל. גם המיילדות היו מקסימות. לגבי אחיות המחלקה(מחלקת יולדות)- אני לא כל-כך אהבתי, ולי עוד יש פרוטקציה שם. דבר ראשון אני נורא רציתי להניק, וחשבתי שזה קל. מיד אחרי הלידה(בחדר לידה עצמו) ביקשתי לשים עלי את נגה, וניסיתי להניק, אך כמובן שלא הצלחתי אפילו להבין איך מכניסים את הפטמה לפה. אף אחד לא עזר לי, אבל על זה אני אומרת מילא, אולי למיילדות היו עוד לידות דחופות. אבל גם במחלקה עצמה, כשהגיע ההנקה הראשונה, הביאו לי את נגה(אסור היה לי עוד לקום מהמיטה), זרקו אותה עלי, ואמרו לי תניקי. כמובן שלא היה לי מושג איך לעשות זאת, ובעלי היה צריך לחפש לי אחות שתתפנה אלי להסביר לי. מאז כל הנקה הלכתי לחדר הנקה, כדי לחפש משם עזרה. אני יודעת שהיתה מישהי של הניקה למרות רצונה העז, כי התינוק שלה כבר היה כל-כך רעב והיא לא מצאה אף אחת שתסביר לה, אז היא נתנה בקבוק. טוב, לסיכום: מבחינת הלידה עצמה(שזה החלק המאד חשוב), אין לי בכלל תלונות. רק תשבוחות. אבל מבחינת המחלקה עצמה, והעידוד להנקה(שזה דבר שהיה לי מאד חשוב)- נאדה. יש שם יועצת הנקה אחת מאד מאד טובה, אבל את זאת שצריכה לרדוף אחריה.