מישהי יכולה לספר על לידה בקפלן?

מיכלי א

New member
מישהי יכולה לספר על לידה בקפלן?../images/Emo53.gif

קראתי פה סיפורים וחוויות לא נעימים על אסף הרופא ורציתי שתעזרו לי ותספרו לי האם מישהי ילדה בבית חולים קפלן ויכולה כתוב לי אם היה שם יותר טוב והאם האחיות יותר מתחשבות מאלו שבאסף הרופא,תודה ממיכל.

רותי ע

New member
כאחת שתתלבט בבוא הזמן בין שניהם

אני יכולה לספר לך שעל שניהם שמעתי סיפורים לכאן או לכאן. חברה שילדה לפני 4 חודשים נסעה במיוחד לאסף הרופא ולא לקפלן שהיה קרוב יותר ויצאה עם המון תשבוחות שהם מיישמים את הגישות הכי חדישות ובאים המון לקראת היולדת. ושמעתי מחברה אחרת תשבוחות על קפלן. ומנסיון שלי שילדתי בבית חולים מומלץ וסבלתי נורא-אם יש לך פרוטקציה או לידה קלה במיוחד רוב הסיכויים שתהיי מרוצה כמעט בכל חולים. אם אין לך פרוטקציה או לידה קשה או נפל מזלך ליפול על רופאים/אחיות גרועים לא תהיי מרוצה כמעט בכל בית חולים.

רותי ע

New member
ולגבי השאלה שלך על הנקה

שנבלעה בשירשור-הכי טוב שתפני לפורום הנקה ב-WALLA. לא מנסיון אבל שמעתי שהוא מצויין ושם בטח יוכלו לעזור לך.

natali_rh

New member
קפלן-ניסיון מוצלח מאוד מלפני חצי שנ

את בני הראשון ילדתי באסף הרופא והייתי מרוצה מהיחס והטיפול ולכן גם רציתי לחזור לשם ללידת בני השני ולבסוף בגלל לחץ משפחתי ילדתי בקפלן וגיליתי שאסף הרופא היה הרבה פחות מוצלח. יחס הצוות בקפלן היה נהדר האחיות היו רגועות ושלוות והמיילדת היתה משהוא מעולם אחר. באסף הרופא המילדת הורתה לי מה לעשות ומתי וכשהלידה התארכה היא דאגה להבהיר לי שהילד סובל בגלל שאני לא לוחצת מספיק טוב ושעם אני לא יתאמץ אז היא כבר תוציא אותו בוואקום. עד הלידה השניה חשבתי שזה נורמאלי ושאני לא יודעת ללדת. היום ברור לי שעם ההדרכה הנכונה לידה היא לא סבל נוראי. בקפלן המילדת התיעצה איתי והציעה לי כיצד להתנהג כדי להקל על תהליך הלידה, היתי עם התינוק על הידיים עוד לפני שקילה, המילדת המליצה על הנקה בחדר לידה ואחרי שעה וחצי לקחו ממני את התינוק ורק בגלל שכולנו כבר היינו עיפים (הלידה היתה ב12 בלילה והצירים התחילו בחמש לפנות בוקר). גם צוות חדר הילדים היה מצוין האחות שם עזרה לי להניק ואפשר היה לראות שמרבית היולדות בחרו בהנקה. באסף הרופא המליצו על הנקה והדריכו את היולדות באופן תאורטי אבל האחיות לא הסבירו לנו שרצוי להניק כבר בבית החולים ואני שהאכלתי מבקבוק בבית החולים כמו מרבית האמאות שם חזרתי הביתה עם תינוק שסרב לינוק. לא נעים להיות אמא טריה שלא ממש מבינה משהוא ולהידחות על ידי התינוק שלך. את בני הקטן אני עדיין מניקה-הוא בן חצי שנה ולא ממש בא לנו לעבור למוצק ולוותר על ההנקה. אבל בסופו של דברמה שקובע זה הלחץ של הצוות ביום שאת מגיעה את הגדול ילדתי ביום שהיה מלא לידות ובלידת הקטן הייתי היולדת היחידה. חשוב שתדעי מה את רוצה ושתדרשי ללדת בתנאים שלך ולא לפי נוחות המילדת. זו הלידה שלך והיא קובעת המון. אני לא זוכרת מה היה שמה של המילדת בקפלן אבי ברגע שיקוץ לי השם אני יגיד לך ועם יוצא לך ללדת בקפלן תבקשי אותה היא פשוט נ ה ד ר ת . בהצלחה ושתהיה לך לידה קלה וקצרה.

ילדתי בקפלן לפני ארבע שנים כמעט

היחס היה מעולה גם של האחיות וגם של הרופאים זה עוד היה לפני פתיחת המחלקות החדשות והתשתית היתה על הפנים, אבל בכל זאת היה בסך הכל טוב מאוד. והייתי שם שבוע שלם, יומיים לפני הלידה וחמישה אחרי, כולל ניתוח וכו´. אם הייתי הולכת ללדת היום בהחלט הייתי חוזרת לשם. אם יש לך שאלות ספציפיות את מוזמנת לכתוב לי כאן או למייל.

טוב

New member
אני ילדתי לפני 8 חודשים בקפלן.

המרדימה היתה מצויינת, לא הרגשתי כלום אחרי האפידורל. גם המיילדות היו מקסימות. לגבי אחיות המחלקה(מחלקת יולדות)- אני לא כל-כך אהבתי, ולי עוד יש פרוטקציה שם. דבר ראשון אני נורא רציתי להניק, וחשבתי שזה קל. מיד אחרי הלידה(בחדר לידה עצמו) ביקשתי לשים עלי את נגה, וניסיתי להניק, אך כמובן שלא הצלחתי אפילו להבין איך מכניסים את הפטמה לפה. אף אחד לא עזר לי, אבל על זה אני אומרת מילא, אולי למיילדות היו עוד לידות דחופות. אבל גם במחלקה עצמה, כשהגיע ההנקה הראשונה, הביאו לי את נגה(אסור היה לי עוד לקום מהמיטה), זרקו אותה עלי, ואמרו לי תניקי. כמובן שלא היה לי מושג איך לעשות זאת, ובעלי היה צריך לחפש לי אחות שתתפנה אלי להסביר לי. מאז כל הנקה הלכתי לחדר הנקה, כדי לחפש משם עזרה. אני יודעת שהיתה מישהי של הניקה למרות רצונה העז, כי התינוק שלה כבר היה כל-כך רעב והיא לא מצאה אף אחת שתסביר לה, אז היא נתנה בקבוק. טוב, לסיכום: מבחינת הלידה עצמה(שזה החלק המאד חשוב), אין לי בכלל תלונות. רק תשבוחות. אבל מבחינת המחלקה עצמה, והעידוד להנקה(שזה דבר שהיה לי מאד חשוב)- נאדה. יש שם יועצת הנקה אחת מאד מאד טובה, אבל את זאת שצריכה לרדוף אחריה.

מיכלי א

New member
תודה רבה על התשובות המהירות!!!../images/Emo51.gif

באמת תודה לכן !!! אני ילדתי כבר 3 פעמים,וזאת עומדת להיות הלידה הרביעית !!!! וממש ממש אין לי לא כוח ולא את הסבלנות לכל מיני אחיות עצבניות ואכזריות,כשהייתי בתל השומר היתה אחות רווקה זקנה שהוציאה על כולם את העצבים שלה,אמנם היו אחיות טובות ,אבל למה תמיד צריך לסבול? בעלי אומר שזה רק יומיים ומה אני עושה עניין, אבל אני לא מתכוונת לוותר ואני כבר לא תמימה כמו שהייתי לפני 13 שנים בלידה הראשונה, ואני לא מוכנה לסבול ושיתנהגו אליי כמו אל זבל אפילו אם זה בסך הכל יומיים. קראתי פה שמישהי סיפרה שהאחיות באסף הרופא יותר גרועות מבית המעצר של אבו כביר,וזה הספיק לי,אמנם זאת שכתבה באה מחו"ל וכנראה עוד לא הבינה איפה היא נמצאת,אבל לי הספיק לקרוא את מה שכתבה . בתל השומר כשילדתי היתה לי פרוטקציה לא כי רציתי, אלא בגלל שהיה לנו שם רופא מאוד חשוב שהוא קרוב משפחה , וכל האחיות רצו למצוא חן בעיניו וכל כך השתדלו שבסוף יצא הכל לרעה, האחות בחדר לידה סובבה לי את השילייה כי היה לה משעמם כנראה,לא צעקתי ולא הפרעתי רק שכבתי בשקט ולא היה לה מה לעשות אז היא שיחקה עם הידיים העקומות שלה בשילייה ובסוף נשארה לה חתיכה ביד והשאר בפנים,הרופא כמעט והרג אותה מרוב עצבים,ואחר כך הרגו אותי עד שהוציאו את מה שהיא השאירה בפנים,כך שלפעמים עדיף להיות סתם מישהי בלי פרוטקציה ובלי שום מכרים. מיכל.

למעלה