מישהי כאן סובלת

nubi

New member
מישהי כאן סובלת

מיתר פעילות של בלוטת התריס? רופא הנשים שלי די מיואש מההקאות שלי והחליט שאני היפר (TSH שלי תקין - בסביבות 1 ומשהו). אני טוענת שכרגע זה לא משנה כי הריון הוא מצב של היפו ממילא ולכן כרגע אני מאוזנת. הוא רוצה שאני אבדוק שוב TSH ואני מתעקשת שלא, כי גם אם הוא לא תקין אני כרגע לא מתכוונת לטפל. יש מישהי עם נסיון בעניין?

מה הבעיה לטפל בבלוטת התריס

מקבלים מינון של אלטרוקסין שלא מסוכו לעובר או להריון

nubi

New member
מדובר על היפר

על יתר פעילות. הטיפול הוא באמצעות חומרים נוגדי תירואיד כמו מרקפטיזול (שאסור בהריון), יוד רדיואקטיבי (שעוד יותר אסור בהריון) ו-PKU שמותר בהריון אבל אני קצת חוששת. אלטרוקסין הוא לטיפול במצבים של חסר בהרומון ובאמת אין איתו שום בעיות.

עד כמה שידוע לי

אלטרוקסין ניתן גם למצבים של היפר. בכל מקרה שווה לעשות את הבדיקה, ולהחליט אח"כ מה עושים. למה לקחת סיכון?

סאלי33

New member
חוסר איזון של בלוטת התריס

הוא מסוכן בהריון ולכן בכל מקרה כדאי לך ללכת לבדוק, במידה ובאמת יש לך עודף הורמון תוכלי אח"כ להתייעץ. כדאי לדעת מה קורה!!

טוש3

New member
גם אני סובלת מיתר תריסיות, גם אצלי

כרגע הTSH תקין וT3 גבוה, ולפי מיטב הבנתי, המצב שמסכן הריון בענייני הבלוטה הוא היפו לא היפר, ומשתדלים כמה שפחות, (עד כמה שניתן) לטפל במצב של היפר בהריון, בדיוק מהסיבות שמנית. אלטרוקסין ניתן במצבי היפו ולא היפר, כמו שאמרת. לדעתי כדאי להתייעץ עם אנדוקרינולוג- לבקש הפניה מהרופא נשים שלך, כי הם המומחים לענייני הבלוטה. סביר שאם המצב לא יהיה ממש קיצוני (וכל עוד הTSH, תקין הוא לא קיצוני), אז לא יעשו כלום. כך לפחות זה אצלי. מה שכן התבקשתי לאחר הלידה לפנות מיד לאנדוקרינולוג שלי, כדי לטפל במצב. תרגישי טוב.

למעלה