מישהי לקחה ילד לקלינאית תקשורת? זה עזר?

מישהי לקחה ילד לקלינאית תקשורת? זה עזר?

הקטן מתעכב מאד בדיבור, אחרי ניתוח כפתורים יש שיפור אבל לא מספיק.
התחלנו ללכת לקלינאית תקשורת מאד מומלצת. הוא נהנה מאד, משתף פעולה. אבל בגדול היא רק משחקת איתו. אני אמורה לחקות אותה בבית, מנסה מדי פעם ופשוט לא מצליחה להתמיד. תוהה האם יש לזה טעם, במיוחד שאני לא יושבת איתו אחרי זה כל יום כמה שעות.

הייבי

New member
גיסתי לקחה

אצלם הקילנאית נתנה לה טיפים איך לקדם את הדיבור של הגדול שלה שהתעכב. תוך כמה שבועות ראו שיפור ניכר. ונניח שאת לא מצליחה לשבת עם הבן שלך הרבה כי את עובדת ויש לך עוד ילדים ובית על הראש. לא ברורה לי מה האלטרנטיבה? לא לקחת בכלל ולהקטין את הסיכוי שמה שהיא עושה ביחד עם המעט שאת מספיקה יצליחו לקדם אותו גם אם יותר לאט?

בדרך כלל זה עוזר. מן הסתם יש קשת מאוד רחבה של מקרים

ילד אחרי ניתוח כפתורים זה שונה למשל מילד עם קשיים מורכבים, ששונה מילד עם איחור בדיבור בלתי מוסבר ללא בעיות אחרות, וכו'. כך שהשאלה שלך מאוד כללית והיא בעצם כמו לשאול "האם לקחתם פעם את האוטו למוסך והאם זה עזר"...
&nbsp
בכל מקרה, לשאלות שלך - יש הרבה טעם לעבודה עם הילד בבית, פשוט רואים את התוצאות לאורך זמן. זה לא תוצאה מיידית. צריך הרבה סבלנות.
&nbsp
הקלינאית משחקת איתו כי זו הדרך היחידה להפעיל ילדים בגיל הרך (כמו שעושים בריפןי בעיסוק, אם יצא לך לראות). המשחק הוא מאד מכוון מטרה, מגרה ומעודד את הדיבור ומציב מודל של שימוש בשפה בהתאם לשלב שהילד נמצא בו (אם הוא בשלב רכישת שמות עצם, או ברכישת פעלים, או בחיבור שתי מלים, או דווקא בדגש על צלילים מסויימים וכו').
&nbsp
אכן ההורה מצופה לעשות עבודה עם הילד בבית אבל את ממש לא אמורה לשבת איתו כל יום כמה שעות. בגילאי שנתיים-שלוש מדובר על עשר דקות ביום של עבודה רצופה ללא הפרעות (בלי לדבר באמצע עם הילדים הגדולים, בלי ללכת לרגע ולחזור, וכו', אלא אך ורק ההורה והילד עובדים יחד עשר דקות). זה בהחלט משהו שאפשר לעמוד בו (לא תמיד זה קל... אבל זה אפשרי). וביום שאתם אצל הקלינאית את לא צריכה בנוסף לזה גם לעבוד בבית, זה פשוט יותר מדי בשביל הילד וגם אין בזה צורך.
&nbsp
את כל הדברים האלה הקלינאית אמורה להסביר לך לכל אורך הדרך מתחילת הטיפול. תשתפי אותה בקושי לעבוד בבית. תגידי לה (בצורה לא פוגעת כמובן) שבעצם זה נראה שזה "רק" משחק... אם היא טובה, היא תדע להסביר לך הרבה יותר טוב ממני את התפקיד שלה ואת מגבלות הטיפול ואת התפקיד של ההורים. לצערי הקלינאיות בקופות החולים הרבה פעמים לא מסוגלות לתת את ההסברים הנדרשים והן רואות בהורה כגורם מפריע במקום לראות בו שותף.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

למעלה