מישהי מוכנה להסביר לי

אורן29

New member
מישהי מוכנה להסביר לי

למה אתן הבנות (לא כולכן) כלכך לחוצות להתחתן..?

הילית*

New member
אני בכלל לא לחוצה להתחתן!

מה שאני יכולה להגיד לך זה שכאשר אוהבים ויודעים שזה זה רוצים לעשות את האקט של להגיד לכל העולם את זה ולהתחיל בחיים משותפים באופן רשמי. מאחר ורוב הזוגות חיים יחד לפני הנישואין אז השוני היחיד הוא האקט של החתונה, היכולת לקחת משכנתא לזוג וה"רשיון" להביא ילדים! אני מאמינה שחלק מהבנות לחוצות יותר כי זה נובע מקטע של סוציאליזציה שצריך להתחתן, וצריך להקים משפחה וגם יש את הסביבה שמלחיצה את הבנות מגיל מסוים. מצד שני, אני חושבת שגם הבנים לחוצים מהעניין ולא רק הבנות. ההבדל היחיד הוא שאולי אתם לא מודים בכך! גם הבנים יודעים שלא טוב האדם לבדו ודרך אגב אני בכלל לא מדברת על חתונה אלא על להיות יחד ולחיות יחד שזאת ההחלטה הרבה יותר חשובה מאשר להתחתן.

אורן29

New member
אני דווקא

חושב שיש מעיין לחץ חברתי שמופעל על הבנות לאחר שהחברה הראשונה מתחתנת..וזה גורם להם ללחץ נוראי לענוד את הטבעת.

אתי@

New member
החתונה הראשונה באמת סוחפת

נוצרת אוירת חתונות שכולם נסחפים אחריה...

אורן29

New member
את חושבת שזה דבר נכון?

כי אני מרגיש שאם החברה לא היתה מתחתנת..הנושא לא היה עולה בכלל

הילית*

New member
ואתה לא שלם עם הרצון להתחתן איתה?

או שזה בא לך בעיתוי לא נכון?

אתי@

New member
זה ממש לא משנה, מה שחשוב זה הרצון

או אי הרצון של שני בני הזוג להתחתן... אני יכולה לומר לך שכשחבר מתחתן זה נותן ביטחון לעשות את הצעד הזה גם כן (במידה ואכן רוצים להתחתן...).

אורן29

New member
אם זה היה תלוי בחברה שלי היינו

מתחתנים לפני חצי שנה...אז לא חשבתי שזה הזמן הנכון ועכשיו כן. אבל זה לא משנה את עניין הלחץ החברתי שמופעל מצדכן.

שירי71

New member
אז ככה (נאום ארוך)

כאן לא המקום לעשות נאומים ארוכים על כך אבל אם בא לך לך תקרא מאמרים בנושאים של סוציוביולוגיה שזה נושאים מרתקים לאללה. השורה התחתונה היא שבטבע יש משהו אכן סביב הקטע של המין שנושא את ההריון בגופו הוא זה שמנסה לדאוג שהמין הנגדי (זה שלא נושא את ההריון) ישאר לצידו וידאג לצאצאים יחד איתו. כך זה בדרך כלל בטבע למרות שיש יוצאים מהכלל, אבל זה מרתק למדי. אבל אצלנו בני האדם יש גם ענייני רגש ואינטליגנציה שהם "לא בדיוק" כמו אצל חיים אחרים. בכל מקרה לחשוב שאצל בני אדם זה בדיוק אחד לאחד כמו התיאור הקצר שנתתי לגבי הטבע זה פשוט דבילי כי מלאן נישואין נכשלים והיה עדיף שלא יהיו בכלל (נשים מוכות, נרצחות וכו´) כך שלא כל אישה רוצה בכל מחיר להתחתן!!! אבל, וכאן אני מסכימה אחת לאחת עם הילית, ברגע שמוצאים את האדם שמרגישים שהוא האיש הנכון, וחשים בטוחים ונוחים איתו, וחשים שאיתו רוצים לעבור יחד את הטיול הקרוי חיים, אז למה לא? זה הרי הדבר הכי כייף, למצא את האדם הזה, לא? לי לפחות, כן! אז אני מקווה שגם לך יש תחושה טובה לגבי ההחלטה שעשית ושיהיה לך בהצלחה וכייפים כל הזמן! ביי.

אורן29

New member
אבל למה אתם נזכרים ברגש

הזה אחרי שאחת החברות הטובות שלכן מתחתנות??

שירי71

New member
אני לא!

אף חברה ממש טובה שלי עדיין לא התחתנה (ואנחנו סביב גיל 30 רובנו). החברות מהילדות אצלי התחתנו מייד אחרי הצבא... אז ככה שאצלי זה לא בא ישר אחרי ואם כן אז כדאי לבדוק מאיפה המוטיבציה....

שירי71

New member
כן, רק לא הבנתי למה סימני השאלה האל

האלה... כן למה לא? וסבבה לנו!

הילית*

New member
גם אצלי המוטיבציה לא באה אחרי החברו

רוב החברות שלי נשואות עם ילדים קטנים מאוד (ממש תינוקות) ובתחילת חיי הנישואין. אנחנו עשינו את הצעד הזה אחרי כולם ובלי שום לחץ מאף אחד. אם זה היה מלחיץ אותי אני משערת שהייתי מתחתנת לפני 5 שנים כשהחברה הראשונה שלי עשתה את זה, אבל אז אני יודעת שלא הייתי בשלה לזה...

הילית*

New member
בקשר לסוציוביולוגיה

לקחתי בתואר הראשון קורס בחירה מרתק בנושא הורות (ממש לא מה שאתם חושבים) בהיבט הסוציולוגי של העניין. באחת ההרצאות הביאו לנו מרצה מתחום הביולוגיה והוא בדיוק דיבר על העניין הזה וגם ציין שלהורים מאוד חשוב שהילדים שלהם ימצאו את הבן זוג הנכון כדי שהצאצאים שלהם יהיו טובים ויפים והוא טען שזה משהו מאוד ביולוגי משולב עם סוציולוגי. אז בקטע הזה אולי יש לחץ של הסביבה המשפחתית להקים משפחה ולהמשיך את השושלת.

שירי71

New member
מה למדת (אם אפשר?)

אני נתקלתי לראשונה בנושא הזה בתיכון כשהמורה לביולוגיה במגמה הביאה לנו את המאמר הזה ששינה לי לגמרי את התפיסה על דברים. אחר כך באוני´ כבר התרחקתי יותר מהדברים האלה במובנים מסויימים. אבל זה מה-זה מעניין נכון?

למעלה