מישהי מעוניינת לסכם עשור?

נעממהה

New member
מישהי מעוניינת לסכם עשור?

ראיתי שזה עניין די פופולרי באתרי הספורט (ובאתרים בכלל) אז חשבתי אולי נעשה את זה גם אנחנו.. שלוש אולמפיאדות, שבע אליפויות עולם, מלא מתעמלות מדהימות- חייבים להגיד משהו! אני יודעת שבהתעמלות בדרך כלל מדברים על מחזורים של ארבע שנים, אבל עדיין.. אפשר לעשות רשימה: מתעמלת/מתעמלת שהכי אהבתם בעשור, הנבחרת הטובה ביותר בעשור, האכזבה של העשור, התרגיל שהכי אהבתם (וזה לא צריך להיות קשור לקושי האלמנטים), למי תתגעגעו... וכיד הדמיון הטובה עליכם... תזרמו!

סיכום העשור שלי

רעיון טוב- נעממהה. ובתור הוגת הרעיון- אני מצפה ממך גם כן לסיכום העשור שלך... ובכן, ארצות הברית היא לדעתי מעצמת ההתעמלות של העשור. בעשור האחרון הן הצליחו להתעלות על רומניה, רוסיה, אוקראינה ששלטו בענף כמעט באופן בלעדי בעשור הקודם (פרט לכמה הברקות שכן היו לארה"ב). נוסף על כך, ארה"ב שינתה את פני ההתעמלות, בכך שהביאו נבחרות של בנות בוגרות, עם גוף בריא, של נשים, בשיטות אימון חדשניות, ולא עוד מתעמלות-ילדות שדופות ואומללות. הברקת העשור היא לדעתי אוסטרלייה, שמאז אולימפיאדת סידני 2000 עלתה על המפה, וממש מביאה באופן עקבי במשך כל העשור מתעמלות טובות, לעומת העשורים הקודמים שכמעט לא שמעו על אוסטרליה. הלוואי והם רק יילכו וישתפרו, ויתחילו לגרוף מדליות. אני אתגעגע לנסטיה ליוקין האלגנטית, שלצד אקרובטיקה מעולה מביאה גם תנועתיות מעולה, שזה פשוט שילוב מושלם. מתעמל העשור מבחינתי הוא אלכס שטילוב- ואני לא חושבת שיש צורך להסביר פה למה. הילד רשם היסטוריה! פשוט כך. התרגיל שהכי אהבתי הוא התרגיל של יאנג יילין על המקבילים, כי כזה, בחיים לא ראיתי, ואני זוכרת בבירור את התגובה שלי בפעם הראשונה שראיתי אותו- פשוט התרגשתי, דפק לי הלב וצעקתי וואוווו בעשור הבא, הייתי מצפה שתבוא איזו מישהי פנומנלית, כמו נדיה קומנצ'י, שתהיה מיוחדת באמת ותעשה משהו שבחיים לא עשו.

נעממהה

New member
זה יגיע, אל דאגה...

יש לי מחר מבחן גדול (היסטוריה....) בעעעע....... בע"ה בקרוב =))

נעממהה

New member
הנה- סיכום העשור שלי

בתור אחת שחרשה את יוטיוב הלוך וחזור (וזה פשוט לא נגמר!) יש לי הרבה מה להגיד... טוב, גם כן עם ארצות הברית, שהתחילו את העשור דווקא בחתיכת נפילה, אפשר לקרוא לזה נפילת העשור - אף לא מדליה אחת באולמפיאדת סידני 2000. לא הבנים ולא הבנות, וזה עוד אחרי שבאטלנטה (1996) הבנות זכו במדלית הזהב הקבוצתית (היחידה שלהן עד כה באולמפיאדות...) אבל מאז, אני מסכימה איתך נועה, הם די שלטו. המתעמלות ששלטו בעשור לדעתי: בחצי הראשון של העשור- סבטלנה קורקינה. חוץ מזה שיש לי הערכה מטורפת כלפי כל מתעמלת שנשארת בשטח יותר מארבע שנים היא ה"דיוה" של רוסיה (ככה קראו לה..) יש לה 11 מדליות מאליפויות עולם ואולמפיאדות רק בעשור הזה (ועוד הרבה מהקודם). בחצי השני זאת נסטיה ליוקין. יש צורך להסביר? התרגיל שעשה לי את זה: קטיה (קטרינה) לבוזניוק- תרגיל הקרקע מסידני 2000. אני חושבת ששמתי פה פעם קישור לתרגיל הזה. אני יכולה לצפות בתרגיל הזה שוב ושוב ושוב ולא להתשעמם! כל כך הרבה כוח, כל כך הרבה אלגנטיות, כוריאוגרפיה לא שיגרתית... ואיזו מוזיקה!!! "הבה נגילה" -הייתם מאמינים? רק תקשיבו לקהל ברקע...שלא לדבר על זה שהיא פשוט מתוקה=]] הנה: http://www.youtube.com/watch?v=ZBDWyU_A0ok (בשפה לא מובנת אבל באיכות טובה יחסית) האכזבת העשור: צ'אנג פיי לא זוכה בגמר הקפיצות בביג'ין אחרי שזכתה בתואר הזה ב- 2005,2006 ו-2007, בנוסף לפישול שלה בגמר הקרקע.. סקנדל העשור: הבלאגן שהיה עם סוס הקפיצות בסידני- הם שמו אותו בטעות כמה סנטימטרים נמוך יותר מהסטנדרט- מה שהפיל המון מתעמלות והרס להם את תחרות הקרב רב. אותם מתעמלות אחרי הקפיצה הכושלת, נשברו מנטלית ונפלו גם במכשירים האחרים. כמובן שנתנו להם לקפוץ אחר כך עוד פעם.. אבל זה לא באמת עזר אם הם נפלו גם מהקורה וכו... חשבתם על זה שהיו גם שינויים משמעותיים בעולם ההתעמלות בעשור הזה? המעבר מסוס לשולחן קפיצות והמעבר משיטת הניקוד של "העשר המושלם" לשיטת ניקוד פתוחה... אני אתגעגע לימים בהם רומניה הייתה אחת המעצמות (זהב קבוצתי ב2000 ו-2004 וכו וכו...), מה שהיא בשנים האחרונות לא כל כך... הציפיות/חלומות שלי לעשור הבא: גרסה נשית לאלכס שטילוב, למרות שזה בגדר מדע בדיוני כרגע... חוץ מזה, אני מצפה מרוסיה לחזור לגדולה, ונראה כאילו הם באמת מתכוננים לזה.. ועוד משהו- שנחזור לימים בהם היו עושים דברים מקוריים על הקורה והקרקע... למה כולם עושות אותו הדבר?? אני יכולה להמשיך, אבל נראה לי שזה כבר מתחיל לשעמם אותכם וזה גם ככה ארוך, אז נסיים בשיא.. שבוע טוב!!

למעלה