מישהי נטלה ויזאבל והפסיקה?

narkis18

New member
מישהי נטלה ויזאבל והפסיקה?

היי שוב לכולכן :)
אחרי שנתיים וקצת עם ויזאבל, עלו לי כמה מחשבות בנושא לאחרונה...
קודם כל, המחיר מעיק עליי. נראה לי לא סביר שאני צריכה לשלם 280 ש"ח לכל חפיסת גלולות!
בנוסף, אמנם לא לקבל מחזור זה הדבר הכי נפלא שקרה לי (כן, כבר שנתיים וחודשיים בלי!!), אבל אני מרגישה שאין לי שום שליטה על מה שקורה ככה.. יכול להיות שיש נגעים חדשים, או בעיות שלא ידעתי עליהן - ואני לא מודעת לכלום, כי אין לי מחזור.
זה נשמע אולי קצת מפגר, כי מחזור כשלעצמו הוא נוראי וכואב (ובתכלס, קצת מיותר) עם אנדו'+אדנו', אבל אני שוקלת לנסות גלולות אחרות שהן פרוגסטרון בלבד.

מישהי, אולי, נטלה ויזאבל והפסיקה/ עברה לגלולות אחרות? (אני מתכוונת כמובן למי שהויזאבל כן עזר לה ובחרה מסיבות אחרות להפסיק)
אני אשמח לשמוע אם כן, כדי לדעת אם זה רעיון נורא או לא.

ולכל הדואגות, כמובן שאני אתייעץ עם רופא הנשים לפני מהלך כזה... אני פשוט אשמח לדעת ממקור ראשון

שמיץ1

New member
לא החלפתי לגלולות, אבל ניסיתי הפסקה קצרה

וזה היה לגמרי מיותר
.
מההיבט הכלכלי, אני לגמרי מבינה אותך, אבל לא כל כך מבינה למה את חושבת שאין לך שליטה על מה שקורה. העובדה שאת בדיכוי מוצלח כבר שנתיים+ ללא מחזור, היא העדות לכך שהאנדו' והאדנו' כרגע בטיפול דיי טוב. אם את גם לא חשה בתסמינים, אז הייתי אומרת שהטיפול אפילו הכי טוב שיכול להיות ככל הנראה. ממקור ראשון, יכולה לומר שכשהאנדו' לא רגוע אצלי, אני מרגישה את זה גם עם הויזאבל. בדיוק בשביל זה יש לך מומחה אנדו' ואת נמצאת במעקב (בתקווה) - כדי שלא תדאגי שמשהו חדש צץ לו שם.
&nbsp
אם את חושבת על זה בהגיון - נניח שאת בוחרת לעשות עכשיו הפסקה, ונניח שקיבלת מחזור ואת סובלת. מה הרווחת? את הידיעה שעדיין יש לך אנדו' / אדנו'? ומה יהיה הצעד הבא? הרי רוב הסיכויים שההמלצה הראשונה שתקבלי היא לחזור לויזאבל מכיוון שזה עזר, השיג דיכוי טוב וכו'...
&nbsp
אז שוב, מבחינה כלכלית - מבינה ומזדהה לגמרי עם הצורך להוציא מהכיס פחות. מבחינה בריאותית אני לא חושבת שאת מרוויחה, אבל זו רק דעתי האישית והלא מקצועית על סמך החוויה שלי.
&nbsp
אגב, מה לגבי החזרים מביטוחים משלימים / פרטיים בגין ויזאבל? ניסית?
תרגישי טוב

narkis18

New member
תודה על התגובה, שמיץ!

עוד לא ביררתי לגבי החזרים מביטוחים... זה בתהליכי בירור. מקווה לקבל החזרים.
אנשים המליצו לי לעבור למכבי בשביל זה, אבל יש לי קשר לא ברור לקופת החולים שלי חחח

שמיץ1

New member
כן, גם אני חשבתי בשלב מסוים לעבור למכבי

אבל לא רציתי לעזוב את קופת החולים שאני מכירה כבר שנים. לא שכזה טוב לי שם...
אין לי מושג למה אני מעדיפה להישאר במקום שלא טוב לי בו...
story of my life

כן

אחרי כמעט שנה של נטילת ויזאבל, שנה ללא כאבים וללא מחזור הפסקתי כי רציתי להכנס להריון נוסף. כל הנגעים חזרו ואיתם הכאבים. טיפולי הפריון רק החמירו את המחלה.
לאחרונה חזרתי לקחת ויזבל אבל הוא משגע לי את הגוף. מאז שחזרתי לקחת לא מפסיקים לי דימומים ומחזורים ממש חזקים ביחד עם הויזאבל.
אני לא יודעת כמה זמן מבחינה רפואית אפשר לקחת בלי הפסקה אבל אם אפשר לא לשגע את הגוף - נראה לי שעדיף להמשיך...

karin39

New member
אני ניסיתי וחזרתי חזרה לויזאבל

אחרי שנה של נטילת ויזאבל ברצף החלטתי גם לנסות ולהחליף.. גם מהסיבה הכלכלית וגם בגלל תופעות לוואי שהויזאבל גרמו לי.. הרופא נשים המליץ לי על סיזוניק, שאלו גלולות שלוקחים ברצף שלושה חודשים. ואחרי שבוע שהתחלתי לקחת אותם התחילו לי כאבים נוראיים וחזרתי מיד לויזאבל.. אבל אני מחכה לסיים את החבילה ולנסות להחליף שוב לגלולות אחרות עד שאמצא מה שמתאים לי.. הייתי אצל דר זולטי שהוא נחשב כמומחה לאנדו ולטענתו אין שום הבדל בין נטילת ויזאבל לבין נטילת כל גלולות אחרות ברצף.. לטענתו זה סתם בזבוז של כסף והוא אומר שכל מומחי האנדו נגד הם נגד ויזאבל בכלל..
את יכולה לנסות ולהחליף, מקסימום תמיד אפשר לחזור..

שמיץ1

New member
ממתי כל מומחי האנדו' נגד?!

אני לא חושבת שהטענה שלו נכונה. כל מומחי האנדו' נגד? ממתי? ברור שזה אף פעם לא שחור ולבן. תמיד יהיו תומכים ומתנגדים. אז מה אם יש כאלה שלא חושבים שויזאבל מספקת שיפור משמעותי על פני גלולות פרוגסטרון? מצד שני, אני יכולה לומר בוודאות מוחלטת שיש מומחי אנדו' שהם בעד ויזאבל. המחקרים שנעשו בתקופה האחרונה תומכים בכך שסוג הפרוגסטרון dienogest שקיים בויזאבל הוא עדיף על פני האחרים.
עם כל הצער שכרוך ב280 ש"ח לחודש, אני אישית לא רואה בזה ביזבוז. ניסיתי גלולות מכל מיני סוגים לפני שהמליצו לי על ויזאבל. שום דבר לא מנע את המחזור לאורך טווח. אני עם ויזאבל כבר שנתיים ולא הייתה לי אפילו הכתמה. לא אומרת שהמצב מושלם. יש תופעות לוואי, אבל זה עדיף מבחינתי מאשר גלולות שלא עזרו לי בכלל , ובטח שעדיף על פני אנדו' חי ובועט.
בקיצור, לא כדאי לפסול על הסף. כל אחת ומה שמתאים לה.

למעלה