מישהי עם RH מינוס שפיתחה נוגדנים?

מישהי עם RH מינוס שפיתחה נוגדנים?

שלום! עקב עצלות / חוסר הבנה של חומרת המצב / סיבות אחרות, מצאתי את עצמי בהריון שני עם RH מינוס שבוע 35 בלי לקבל חיסון אנטי D. הרופאה שלי תתן לי מחר הפניה חוזרת לבדיקת COOMBS ולחיסון מייד אחרי הבדיקה. האם יש כאן מישהי שפיתחה נוגדנים נגד העובר עקב אי לקיחת חיסון בזמן? האין זה מסוכן לקבל את החיסון לפני קבלת התוצאות?

jinjit

New member
מנסה לעזור..

אני קיבלתי את הזריקה בשבוע 10 יומיים לאחר ניתוח חירום שעשיתי.. לא עברתי קומבס אבל החליטו לא לקחת סיכון מאחר והניתוח היה בבטן.. הכי טוב שתתיעצי עם הרופא שלך..

לדעתי אין כאן מישהי כזו

סביר שלא היה מגע בין הדם שלך לשלו, ושהכל בסדר. אני חושבת 0אבל חשוב לשאול איש מקצוע) שאין בעיה לבצע את הזריקה לפני קבלת התוצאות. למיטב הבנתי היא לא יכולה להזיק במצב כזה.

לידע כללי ועבור הפרוטוקול

נאלצתי לערוך שוב קומבס (בדיקה לוודא שלא פיתחתי נוגדנים לעובר ח"ו) ולפי הוראת הרופאה המשובחת שלי- לבצע מיד את החיסון אנטי D ללא עיכוב. העניין הוא, שיש נוהל במכבי, שאחות לא מזריקה אנטי D בלי מסמך קומבס שלילי עדכני, נקודה! הרופאה שלי החלה באיומי תביעה ודרישה לבצע במיידי מול האחראית, אך כשראיתי שהדוקטור היקרה שלי משקיעה יותר מדי מזמנה היקר (כאשר מטופלות שלה ממתינות בגללי) וכשראיתי כמה האחיות מצטערות על הגזרה לחרוג מהנוהל- אמרתי שאני אחזור שוב כשיהיו לי תוצאות שליליות (אבל התפוצצתי מכעס ותיסכול). ברוך השם התוצאות שליליות. מקווה שאלך לקבל את החיסון מחר ולא עוד חודש וחצי כאשר הקומבס שוב לא יהיה רלוונטי. רגע... עוד חודש וחצי אני אהיה אחרי הלידה בע"ה...

למעלה