מישהי שמעה על מכשיר שנקרא "טנס"

פיצהלה

New member
מישהי שמעה על מכשיר שנקרא "טנס"

מיועד להקלה בצירים או משהו. אני מנסה לברר לחברה בהריון אם זה שווה משהו. מישהי שמעה או התנסתה?

sipi1

New member
כן, כן !!!

לפני שבע שנים בערך שכרתי מכשיר כזה, מחברה בשם "אמא טבע", אז זה היה במצפה גיתה. היום נראה לי שהם באיזור חיפה. זה מכשיר שחברים ל-4 אלקטרודות על הגב, והוא משדר מין זמזום כזה, כמו תחושה של נימול באיבר שנרדם, והרעיון הוא שכך ערוצי העברת התחושות למוח מתמלאים בזמזומים, ולא נשאר מקום להעביר את כאבי הצירים. זה לא מונע את הכאב, אבל מקל עליו מאד, לפחות בשלבים הראשונים של הלידה. אני יולדת בלידה טבעית (נעזרת בגז צחוק) והטנס הועיל לי מאד - אולי רק מעצם הלחיצה על הכפתור והמחשבה שאני עושה משהו מועיל... בלידה שאח"כ קניתי לי מכשיר, אבל הלידה "נתקעה". מסיבות שונות לא נתנו זירוז, והרופא התעקש שהטנס עוצר את הצירים, ודרש ממני להפסיק להיעזר בו. ידעתי שזה לא נכון, אבל לא היתה לי ברירה... ובסוף באמת הגענו לניתוח. כדאי לוודא שבית החולים בו היא מתכוונת ללדת מאשר את השימוש בטנס. היום יש לי מכשיר בבית. אם את רוצה - אשמח להשאיל. צריך רק לרכוש את הדבקיות. פני אלי במסר אם זה רלבנטי.

אנידס

New member
כן, אני שאלתי אחד כזה מיד שרה.

לי המכשיר לא היה רלוונטי, כך שלא ניסיתי אותו בזמן אמת, רק על יבש כתרגול. בכל מקרה חשוב לשים לב להבדל בין מכשיר הטנס הרגיל, שאמור להקל על כאבים לבין מטרניטי יוניט שאמור להקל על צירים. בכל מקרה, לא מזיק להיעזר בו.

mummy

New member
לא בדיוק אבל בערך

שכרתי מקופת חולים כללית את המכשיר שנקרא "מטרניטי יוניט" שהיצרנים והיבואנים שלו טוענים שזה מכשיר כמו הטנס, אבל כזה שמותאם ללידה ולצירים בייחוד. לא לכאב כללי אחר. עזר לי מאוד עד פתיחה של 7- 8 בערך, ואני מאמינה שבלי זה לא הייתי מצליחה בכלל להתחיל את הפרוייקט הזה שנקרא "לידה טבעית", ובטח שלא הייתי מצליחה לגמור...

עינבלית

New member
קניתי, עזר לי במשך 3 שעות

של צירים אבל אז הצירים קרעו לי ת'צורה ולא יכולתי ללחוץ על הטנס והתרגזתי ותלשתי אותו ודרשתי אפידוראל (בלי סימני פיסוק רק סימני פישוק) ובסוף הייתי קיסרית אבל סה"כ זה יכול להיות מאוד יעיל!

כן, אבל לא בהקשר צירי לידה

כשיובל היתה בת כמעט חודש קיבלתי דלקת בכתף, ואף רופא לא היה מוכן לרשום תרופות כי אניח מניקה (נושא לדיון אחר) - ואז השתמשתי בטנס להקלה על הכאב בפיקוח של פיזותרפיסט - וזה עזר מאד מאד מאד. הבעיה - שצריך להתרגל וזה יכול לקחת כמה פעמים עד שלומדים מה לעשות ולכן צריך להצטייד מראש, ולהתאמן. כ"כ יש בעיה לדעתי אם צירים - כי צריך להיות מוכנים נפשית להכל - ואף פעם אי אשפר לדעת בדיוק איך יתפתח - ואין הזדמנות שניה לתקן. בהצלחה ושלא יכאב בכלל.

פיצהלה

New member
תודה לכל המשיבות, אני מעבירה

את המידע לחברה ההרה בתקווה שזה יעזור. אתן נפלאות, כבר אמרתי?

למעלה