מישהי

water5

New member
מישהי

שפגשה אותי לפני שבוע וחצי בערך
וקראה את ההודעות שלי כאן
אמרה לי שאני לא נראה לגילי (צעיר בהרבה יותר) ונראה טוב
ולא מבינה על מה אני מדבר
ואומרת שגם כשאומרים לי שאני נראה טוב יותר מאיך שאני מרגיש
זה לא נקלט אצלי
ותוהה לעצמה איך אפשר לדחוף לי את זה למוח
כי זה לא נקלט.

לא קל לי.
ולגבי ההודעות האחרונות בפורום
שמתי לב שלא עניתם על הקושי שהעליתי
למה אני אף פעם לא מרגיש טוב עם עצמי
גם כשהייתי יפה וצעיר יותר
למה אני תמיד בגישה שלילית עם עצמי?

העליתי בשרשור הקודם סיפור חלקי על התעללויות שעברתי מילדות עד החיים הבוגרים בשאלה שאולי יש קשר בינהם.
אני כל יום מנהל יומן תודות על הדברים הטובים בחיי ומאמין שזה עוזר לי גם מבחינה מיסטית ומזמן לי דברים טובים בחיים אך עם זאת מסתכל במראה ומתקשה לראות את מה שעומד לי למרות שזה לא רע אבל גם לא טוב מידי, ומעבר למראה יש לי המון בעיות בחיים.

לא קל לי עם עצמי.
איך מתמודדים עם כל זה?
הביטחון העצמי שלי בתקופה האחרונה ירד יותר בעקבות הרזון שנהיה לי בפנים והתקשורת שלי עם אנשים נהייתה פחות טובה.

אופירA

New member
מנהל
תקרא מה שכתבתי בנושא זה גם בשרשור של "מישהי".

אמנם אנו לא צריכים להעריך את עצמנו עפ"י מה שאנשים אחרים אומרים עלינו, אבל אם מישהו נותן לנו מחמאות, אנו בהחלט יכולים לקבל אותן, להחליט להסכים איתן וליהנות מהן, ולהוסיף אותן לארסנל האמונות הפנימי שלנו על עצמנו.

אבל קשה למלא את הארסנל הזה, כאשר הוא מלא באמונות שליליות שאנו מתקשים לוותר עליהם.
אתה מתקשה להסכים עם המציאות של החיים שלך. אמנם, הנתונים שלך קשים מאוד ולא פשוטים, אבל אדם צריך ללמוד להיות מרוצה ממי שהוא באשר הוא, עם כל מה שקיבל בחיים. ואם הוא מסרב להסכים למציאות שלו ברגע זה, ומסרב להיות מי שהוא, הוא מבזבז המון מקום ואנרגיה על חשבון האושר הפנימי שלו.

ברור שיש קשר הדוק בין זה שאתה לא מרגיש טוב עם עצמך, לבין מה שעברת בילדות, ולביקורתיות והדרשנות חסרת העזרה וההבנה שאתה חווה גם היום מהוריך.
אתה רגיל לקו מחשבה של לדרוש מעצמך כל מה שאתה לא מצליח, להיות מתוסכל ממי שאתה, להסכים להתעללות.
אינך רגיל לקו מחשבה של להאמין ביכולת שלך, להבין את עצמך ולעזור לעצמך במה שאתה לא מצליח. כי לא ינקת את הקו הזה מההורים שלך.

אבל אתה צריך ללמוד לייצר אותו לבדך.
במקום לדרוש מעצמך לסדר את החדר, שב ותתבונן למה זה קשה לך, תבין את עצמך ותחפש מה יכול להקל עליך.
במקום לדרוש מעצמך להתעורר בזמן, שב ותתבונן למה זה קשה לך, תבין את עצמך ותחפש מתוך הבנה וחמלה את הכלים שיכולים להקל עליך.

קיבלת הרבה תגובות

שלום,
אני קוראת את כל השרשורים הקודמים שלך ורואה שם הרבה תגובות חמות, מתומכות - וגם רעיונות איך תוכל לשפר את מצבך.
כל מי שמגיב כאן כותב מהירהורי ליבו, מגיב לדברים שנוגעים לו ושהוא מרגיש שיש לו מה להגיד עליהם. אבל אף אחד לא יכול לתת מענה מלא ושלם לכל מה שהאחר כותב.
אני מציעה שתחזור ותקרא את הדברים שכתבו לך, ואם יש שאלה ספציפית שאתה מרגיש שלא נענתה - כתוב אותה בצורה קצרה וממוקדת כי אולי היא "נבלעה" בתוך ההודעות הארוכות.
חלי

מה הציפיות האמיתיות שלך

שלום. כשאני קוראת אותך ואת מה שכתבו האחרות אני שואלת את עצמי מה הציפיות שלך מהכתיבה בפורום? האם אתה רוצה לחלוק את רגשותיך ללא כוונה אמיתית לשינוי? האם אתה רוצה לעשות שינויים אבל שפע העצות מבלבלות אותך? אני מעט חוזרת על דבריה של חלי אבל יש התייחסות רבה עם דברי טעם וחכמים של החברות בפורום ואני מתרשמת שאתה לא באמת מפנים או יודע לקחת ואז כמובן שלא יחולו השינויים הרצויים. תלמד להעזר ותתמקד כל פעם בנושא בו תרצה לשפר.
בהצלחה

למעלה