מישוב המכוער - פרק ב'

beniAL

New member
זבל וחומרי בנין על המדרכות

בישוב מתוקן כמו הר אדר מניחים חומרי בנין גזם ופסולת על המדרכה פקח של המועצה המקומית נותן אזהרה לבעל הבית לפנות את הסחורה בתוך כמה שעות במידה ולא מפנים את הסחורה נקנסים ב500 שח כל יום שלא מפנים את הפסולת זה תפקיד המועצה שלא עושה מאומה בישוב שלנו

pini19

New member
את קצת מגזימה.

היה בעיה בגלל החגים( חג רודף שבת) שאנשים היו צריכים לפנות גזם ופסולת וזה לא התאפשר דווקא ביום ראשון. אולי היה צריך לאסוף בזמן החגים פעמיים בשבוע.

פיני , למקרה שלא שמת לב...

התמונות מאתמול . לא חג ולא שבת . זה זבל שנזרק לרחוב מיום ראשון אחה"צ ועד אתמול. נגמר כבר פסח !! אגב, אם הייתי מצלמת את הישוב בשבוע שעבר, בערב חג שני, התמונות שהיו ניראות הן של הרים של זבל ולא גבעות כמו היום. ועוד משהו , יש לי עוד תמונות מדהימות נוספות , השלוש שצרפתי הן רק קובץ קטן.... אז הרי לכם עוד אחת הרחוב הארזים

pini19

New member
אבל מפה..ועד ישוב "מכוער" ..קצת הגזמת.....

מי שלא גר בלפיד וקורא את הכותרת חושב שלפיד הוא ישוב "מכוער" אבל לא כך הדבר. לא צריך לגלגל את בעית הגזם רק לפתחם של התושבים, יש פה גם בעיה של תדירות ותיזמון של האיסוף (במיוחד בחגים) יש אנשים שיש להם גננים פרטיים שלא עובדים דווקא ביום שישי אלה באמצע השבוע. יש אנשים דתיים שלא יכולים לעבוד בשבת ובחג (ואל תספרו לי על מוצאי שבת, כי זה לא הגיוני)אז זורקים ביום שישי . לפעמים גם הוועד צריך לגלות יצרתיות. אולי צריף לאסוף פעמיים בשבוע. אולי צריך לארגן קנית שקיות גדולות, מוזלות ואסטטיות ולחלק לתושבים.(לא בחינם) ואולי...ואולי.... ואולי......

מכוער בעיניי אינו חייב להיות מכוער בעיניי כל

אתה יודע זה עניין של נקודת מבט והשקפת עולם. בעיניי הישוב והתושב שעושה את זה מ כ ו ער. הוא לא מחונך ויותר מזה הסביבה והשכנים מענינים לו .... אני אפילו חושבת שלראות את כל הזבל הזה שיוצא מהבתים , כמוהו כמו לתלות בחוץ את הכביסה המלוכלכת. תאר לך מחוץ לבתים תלויים להם תחתונים ומיני כביסה , איך נראה ?? אז שהגזם יגיע פעמיים , אתה יודע מה , שלוש פעמים בשבוע . נראה לך שאז לא יזרקו את הגזם החוצה ?? אתה טועה . הכל עניין של חינוך. לא קשור לכמות הפינוי , לא לשבת ולא לחג. לא לדתי ולא לחילוני. שישימו בחניה בפנים את הזגם ואת הפסולת המגעילה שישאירו בחצר מאחור עד יום ראשון בבוקר או שבת אחה"צ. למה צריך לשים ברחוב , על המדרכה שבה גם הולכים הילדים והתושבים .כאילו שהמדרכות בלפיד כל כך רחבות... , אז תוסיף לזה עוד גזם ואתה נאלץ לעיתים גם לרדת לכביש. לא נראה לך משהו פה לא בסדר ?? למה להסכים לחיות בצורה כזאת. הגיע הזמן שהנושא יכנס לתודעה של כולם ושיתחילו להעיר לתושבים בזמן מעשה "על חם" אפילו אם הוא השכן ליד. התרוצים שלך והסיבות שלך ממש לא מוצדקות . גם לי יש גנן ואני מבקשת ממנו פשוט לקחת את הגזם. מה נראה לך ששקית כתומה עם החתול השחור , סמור השיער ,בערמות ברחוב ,יעשה את הדברים יותר יפים?? אין ברירה צריך להפסיק את התופעה ובמהירות. כמו שבני כתב , כמו בהר אדר. למה לשאוף להראות כמו שכונת אבו... בעזה בוא נשאף ונראה כמו ישובים רבים בארץ. יפים ומטופחים. שבת שלום

pini19

New member
לא חייבים לחטט בציציות!

בעית הגזם היא לא בעיה כל כך כאובה!! אני לפחות לא מרגיש בה כשאני מטייל בישוב , וזה הרבה מאד. אני מוכן להתערב איתך שאם אני אשאל כל אחד בישוב מה מטריד אותו אצל שכנו הוא ימצא משהו. אני למשל חושב שאם יש בעיה מסוימת בישוב קהילתי ,צריכה קודם כל הרשות הציבורית(קרי הועד) לבחון מה היא לא עשתה עד היום כדי לפתור את הבעיה. אתן לך דוגמא: פחי הזבל, יש אנשים שממלאים את פחי הזבל עד הסוף, כך שהמכסה לא נסגר וחתולים נכנסים לפח ועושים ליכלוך ברחוב, לכאורה אפשר להאשים את הדייר שמלא את הפח עד הסוף. ואני חושב שאולי הועד יכול לספק לו פח נוסף(במקום לשלוח פקח או לצאת בסדרת חינוך ) לאמור ישוב" קהילתי יפה" זהו רצון בלתי מתפשר של שני הצדדים קרי התושב והועד להגיע לנקודת האמצע.

ninagil

New member
לא לדואג, יעבור למזבלה

בעוד כמה ימים כול הפסולת תעבור למזבלה בפינת זית ושקמה.. את מוזמנת גם לצלם שם את המזבלה. זה גם חלק מלפיד?

אירילה

New member
ולא לשכוח לצלם גם את המודעות הנתלות על הגדר

של לפיד אשר אנשי כפר האורנים דואגים לתלות בכניסה לצורך פרסומים שונים. בד"כ מודעות חייבות להיתלות על לוחות מודעות....לא???? או שאני טועה?????

למעלה