מישו יודע אם יש דרך לעזור?

מישו יודע אם יש דרך לעזור?

קיבלתי מייל מזעזע, הנה שני קטעים מתוכו (אחרי שיחה עם הכותבת, בתרגום חופשי ובשינויים קלים כדי לא להסגיר פרטים): "שש שנים חיינו יחד, אחרי שנתים נולד הילד. כשנפרדנו לפני שנה השארתי לה את הדירה ואת כל הרכוש, וחתמנו הסכם בכתב יד על מזונות וחלוקת זמן של הילד בין הבתים."... "למרות שאני מובטלת כבר עשרה חודשים, וגם משלמת שכר-דירה אני מקפידה על כל התשלומים בזמן וזה הרבה מאד כסף. עכשיו היא מודיעה לי שהיא משכירה את הדירה ועוברת לגור בארץ אחרת כי נמאס לה להתחלק בו אתי." רעיונות? יש משו שניתן לעשות? לעזור? (אפשר בפורום, במסר או במייל, ואני מבטיחה לעדכן באותה הדרך...הכותבת אינה שולטת בכתיבה בעברית ולכן גם אינה משתתפת בפורום, אבל קוראת.)

שמנתולה

New member
אוי ../images/Emo10.gif

עצות לצערי אין לי, אני יכולה להציע רק

אורי 0

New member
מחר תשאלי את עירא הדר

למרות שאני מבין שאין לה מעמד חוקי ואין לה אפוטרופסות. אולי יש איזה שופט/ת עם ראש על הכתפיים, שמבין שאמא דה-פקטו לילד בן חמש זה אמא לכל דבר. ואולי ההסכם בכ"ז שוה משהו. רגע, אני לא בטוח שלא שאלתי קודם, אבל אצל זוגות לסביים יש לפעמים בעיה שאם ביולוגית מנצלת את המעמד שלה לחבל בקשר בין הילדים לאקסית שלה? יש נסיונות לפעול "דרך הילדים" כלומר לגרום לילדים לנתק קשר? כי כעת יש ויכוח על מצב דומה אצל זוגות סטרייטיים: יש אבחנה פסיכולוגית חדשה "תסמונת ניכור הורי" בה הילדים דוחים קשר עם ה"הורה הלא-משמורתן" (האב בד"כ) לפי הטענה, בהשפעת ה"משמורתן" (האמא בד"כ), הגלויה או הסמויה. פמיניסטיות מסוימות טוענות שמדובר פשוט בשיטה לא לשלם מזונות, ולמעשה הטענה שאין חיה כזה אמא שמחבלת בקשר בין הילדים לבין האב.

אני לא אהיה שם...

בהרצאה של עירא - היום. אבל אם מישו יהיה - תשאלו ותספרו. ולגבי "ניכור הורי" - יש כזה דבר... ראיתי את זה במו עיניי, ואף עאלק פמיניסטית לא תגיד לי שאין. יש אמהות שעושות זאת, יש אבות שעושים זאת, ויש גם הומואים ולסביות שעושים זאת. זה חלק מטבע האנוש להלחם לעיתים ולהתנקם , בכל דרך אפשרית - כולל על גבן של הילדים. השבוע חשבתי על ע. , מכרה שלי, שבגיל 9 כשהתגרשו הוריה הצליחה אמה ליצור, ע"י "שטיפת מוח" - נתק מוחלט בינה לבין אביה. 30 שנה מאוחר יותר, כשע. הבינה מה עשתה אימה, כבר קצת מאוחר מדיי לתקן את המעוות. היום ע. כן בקשר עם האב, אבל זה קשר בעייתי מאד, והנה היא מתגרשת ובלי להבין מה היא עושה (כנראה) עיוורת מזעם , היא חוזרת על מעשי-אמה... טבע-האדם , כבר אמרתי?

תשובת העורכת דין

יש כבר פסק דין אחד בנושא שקבע משמורת משותפת. מהר ללכת לעורך דין טוב (יש לי לפחות שם אחד אבל אפשר להתקשר אלי לברר) ולהוציא צו איסור יציאה מהארץ

פסק הדין שאת מתייחסת אליו -

נוגע לזוג לסביות, או לזוג סטרייטי??? (זה מאד משמעותי וחשוב לדעת לכולנו, אם זה היה מקרה של זוג נשים...) ואם יש לך שם/ פרטים של עו"ד שמתמחה בתחום - כדאי שיהיה לנו בלוח של "כלכלה וורודה" !

למעלה