תרגום, תיהנו!!!
לוס אנג'לס (בילבורד)- 30 שניות למאדים, להקת רוק אלטרנטיבי אשר נוסדה ע"י השחקן ג'ארד לטו ואחיו שאנון, הייתה עסוקה מאז צאת האלבום שלהם בשנת 2005, שמכר יותר מ-3 מיליון אלבומים וסינגלים, גם יצאה למסע הופעות בעולם וגם הקליטה את אלבומה החדש. בנוסף הלהקה נאבקת בתביעה של Virgin/EMI בסך של 30 מיליון דולר, עקב החלטתם להפסיק את החוזה שלהם. הגיבוי להחלטה זו נובע מכך שלפי חוקי קליפורניה ניתן לסיים חוזה בעסקי הבידור לאחר 7 שנים. בסתיו הלהקה הודיע על הפרת חוזה עקב אי תשלום תמלוגים. עדיין אין תאריך יציאה של האלבום אך הלהקה והמפיק פלוד שוחחו עם בילבורד על הצפוי. בילבורד: אילו חוויות שקרו לכם בדרכים "הבאתם" לאלבום זה? שאנון לטו: ישנו שיר המאגד (מרכז) בתוכו את הסאונד של 30 שניות למאדים בימים אלה, הוא נקרא " מלכים ומלכות". ג'ארד לטו: אני כתבתי חלק משיר בדיוק כשהיינו צריכים לנסוע לשדה התעופה, כמעט פספסתי את הטיסה בגלל שלקחתי גיטרה והשיר פשוט יצא. יש את הרגעים האלה, זה פשוט מדהים. בילבורד: פלוד, איך זה לעבוד עם הבנים בהשוואה לעבודה עם להקות אחרות? פלוד: כל להקה שאיתה עבדתי מביאה משהו ייחודי. הבנים רצו לעשות משהו שונה וזה תמיד מאתגר. הם ביססו את עצמם בזירה אחת, אבל כשדיברתי עם ג'ארד לראשונה זה היה לגבי עשיית אלבום "קלאסי". ולעשות זאת על ידי דחיפה שלהם ושלי ושל כולנו למקום שלא ציפית להיות בו. ג'ארד לטו: יש לו יכולת להיות עם להקות ברגעים המכריעים של חייהם היצירתיים, ואני אמרתי לו שזה המקום בו אנו נמצאים כלהקה, מוכנים לקראת שינויים חדשים ומוכנים לאתגר את עצמנו כמו שלא עשינו מקודם. כל השנים שהיינו בדרכים,כל השנים של מאבקים, הקרבות שנלחמנו, עזרו . היינו מוכנים למשהו ייחודי במונחים ייצירתיים ןפלוד היה האדם המתאים לעזור לנו להשיג את המטרות שלנו. בילבורד: נוכח התביעה שוורג'ין הגישה נגד הלהקה. כיצד אתה מבודד את עצמך מהסכסוך? ג'ארד לטו: אתה לא יכול, אתה מנסה. תמיד הרגשנו ונרגיש שזה היה הדבר הנכון לעשות. מכיוון שהדבר לשמו אנו נלחמנו ועדיין נלחמים זאת ההגינות ומה שאנו מאמינים שהוא נכון. המעניין הוא שזה קורה באמצע המשבר הכלכלי, האתגרים היצירתיים, התביעה. זהו זמן עז (?) ואני חושב שניתן להרגיש את זה באלבום. בילבורד: מה קורה עם התביעה? האם אתם קרובים לפתרון? ג'ארד לטו: אתה לא יכול לדעת עם הדברים האלה. ישנם ימים בהם אתה חושב שניתן להגיע לפיתרון, לעומתם ישנם ימים בהם אתה מכין את עצמך ללכת עם זה עד הסוף. זה תלוי בהרבה דברים. אנחנו כמובן, תמיד היינו הלהקה שיש לה יחסים טובים עם חברת התקליטים שלנו והאנשים שאיתם עבדנו. ועל זה תמיד היינו אסירי תודה. אבל הגיע זמן שכבר לא יכולנו להמשיך ולעבוד באותם התנאים, ואני חושב שכל אדם הגיוני שיבחן את העובדות והאפשרויות בוודאי יסכים (איתנו). בילבורד: ישנה אפשרות שתשחררו את האלבום הזה עצמאית? ג'ארד לטו: זאת בהחלט אחת האפשרויות. כרגע אנו בוחנים את כל האפשרויות שלנו, קיימות כמה מעניינות ואנו מודים על כל זה. בילבורד: הלהקה נהייתה מפורסמת בהרבה מדינות. כיצד אתה מסביר את זה, למרות השוני בשפה ובתרבות? פלוד: הייתי במספר הופעות שלהם, נראה שאנשים שלא משויכים לקבוצה כלשהי מרגישים איזושהי משיכה ללהקה הזו, מכיוון שהם לא מרגישים שהם זרים. ג'ארד לטו: זה יותר משהו קולקטיבי מאשר רק אנחנו. אני מאמין שהמעריצים שלנו יודעים עד כמה זה חשוב לנו, שאנחנו לא חושבים רק על סינגל, אלבום, שיר או על מסיבה. הם יודעים שזה יותר עמוק ושזה הכול בשבילנו.