בניצה בולגרית.
בקישור - מתכון שאני מכינה, בדרך כלל עם גבינה, אבל יש בהמשך גם מלית תרד.
אנסה גם להעתיק את המתכון.
הקרדיט ל-1מדינת ישראל , מנהלת פורום בישול לילדים שכבר לא כל כך פעיל לצערי.
[URL]http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/744/171069857[/URL]
בניצה - מאפה גבינות בולגרי
קבלו מתכון למאפה פיצוץ אסלי בולגרי
את המחמאות תשמרו לעצמכם....
החומרים לבצק - לתבנית עגולה הכי גדולה חד פעמי
1/4 ק"ג קמח לבן רגיל - מנופה
1/2 כפית מלח
3/4 כוס מים
אופן הכנת הבצק
להכניס את החומרים למיקסר וללוש כמה דקות על מהירות איטית עד שהחומר מתאסף ואחר"כ עוד כמה דקות על המהירות הגדולה ביותר.
להניח בצד מכוסה למנוחה כ- 1/2 שעה.
לאחר מנוחה של הבצק, לחלק ל-4-5 חלקים.
כל חלק פותחים על משטח מקומח - חייבים כל הזמן לדאוג לקמח את משטח העבודה בכדי שאפשר יהיה לפתוח בצק דק ככל האפשר (כמו נייר אפייה).
לשפוך מעל הבצק מעט שמן
ולהוסיף מעל את המלית.
לגלגל לרולדה ואחר"כ לחילזון.
לשפוך שמן (בערך 5 כפות) בתחתית התבנית
לשים את החילזון מעל השמן
להכין עוד רולדה ארוכה וללפף אותה מסביב לחילזון שבתבנית.
כך ממשיכים למלא את התבנית ברולדות מלופפות עד שהתבנית מתמלאה.
בסוף לשפוך מעל כל התבנית שמן.
לפזר שומשום וקצח
לאפות בחום בינוני עד להזהבה.
ניתן למלא גם במליות:
בשר
תרד ובולגרית
פטריות ובצל מטוגן
חצילים ובולגרית
-------------------------------------------------------------------------
מלית פטריות ובצל
לטגן המוןןןןןןןןןןןןןןןןןןן בצלים (אני טיגנתי 5 גדולים לשתי פשטידות)
להוסיף 2 קופ' פטריות חתוכות ולהמשיך לטגן
לתבל במלח ופלפל שחור
================================
מלית תרד וגבינה
650 ג' תרד
2 ביצים
2 כפות גבינה צהובה מגוררת
3/4 קוביה בולגרית (או חב' גבינה טוב טעם + מעט מלח)
להכנת המלית
לשטוף היטב את התרד
לקצוץ את התרד,ולהעביר לסיר.
להוסיף מים עד חצי מגובה התרד,
לתבל במעט מלח.
להרתיח, להנמיך את הלהבה לנמוך ביותר , לכסות ולהמשיך בבישול בין 7-10 דקות.
לצנן את התרד, ולסחוט היטב ולשים בקערה
להוסיף לקערת התרד - קובית גבינה בולגרית מפוררת, כף גב"צ וביצה.
(במקום בולגרית ניתן להשתמש בגבינה טוב טעם + מעט מלח
לתבל במלח ופלפל שחור ולערבב
======================================
החומרים למלית גבינה
1 קוביה גבינה בולגרית (אם אין אפשר עם גבינה טוב טעם ולהוסיף מלח)
2 ביצים
1 כף שמן
2 כפיות יוגורט
ניתן להוסיף מעל המלית מעט צ`ובריצ`ה / זעתר.
אופן הכנת המלית
בקערה לערבב את הביצים
להוסיף את הגבינה הבולגרית ולמעוך עם מזלג עד שאין גושים
להוסיף את היוגורט והשמן
לערבב את כל החומרים היטב