מישל אודנט בארץ

debby12

New member
מנהל
ויי - איזה יופי ../images/Emo20.gif

לא נותר לי אלא לבהות בקנאה בעלון. באמת מדהים שכל האנשים המובילים האלה (כמו הנסי גואר, ועכשיו הוא, ובשנה שעברה האמבריולוג ההולנדי יאפ ון דר ול - שאותו עוד הספקתי לשמוע) מוכנים לבוא לשאת דברים בישראל הקטנה והלא-תמיד-נהנית מפופולריות-שיא-בעולם. סאחה בריבוע למישהי שם בדיאדה

סטיוויה

New member
מנצלש'ת לעדכן על מענק הלידה שלי

אמנם "רק" 406 ש'ח אבל בדיוק 7 חודשים אחרי לידת הבית, 4 חודשים אחרי הרישום במשרד הפנים-קיבלנו מענק לידה לחשבון הבנק. האמת היא שנדרשה לי שיחת טלפון אחת למוקד ב'ל כדי לברר "מה קורה" ולא הזכרתי שזו לידת בית. אז זהו. תודה לב'ל שעזרו לי לגמור את החודש ביתרת זכות (-: בעצם,תודה לי....

אורניקי

New member
לא דרכת בבית חולים אחרי הלידה?

נשמע כמו חידוש מרענן, או שכן הלכת שם באופן סמלי ב24 שעות הראשונות?

mise

New member
עד כמה שזכור לי,

היא לא היתה בבי"ח. אני מאוד מקוה שהם ימשיכו בדרכם, למרות פסק הדין שיצא ורציתי לדעת אם מישהי יודעת, כמה מקורקעת הידיעה שהשמיעו בקול ישראל בראשון לנובמבר על כך שכל אשה שילדה בבית תצטרך להביא אישור גניקולוג לכך.

debby12

New member
מנהל
המממ - מוזר

הלכתי לאתר של הכנסת כדי למצוא לך את זה, מצאתי את הנושאים שנדונו בועדת הפנים ב-1 בנובמבר - יש שם 4 נושאים אבל אף אחד מהם לא קשור. מוזר! בינתיים, על הדרך - מצאתי את הצעת החוק המשמחת הזו!!

יפה

כמה זמן בממוצע לוקח להצעה כזו לעבור????? אני מקווה שעם כל הבלגן הפוליטי ההצעה לא תתמוסס.

debby12

New member
מנהל
באתר של הכנסת לא מצאתי את זה

מצאתי שם רק קישור להצעת החוק המקורית מ-28 במרץ 2005. מצד שני כתוב שם שיהיו עיכובים בעדכון האתר - אז אולי זה לא מופיע מהסיבה הזו.

debby12

New member
מנהל
דיברתי עם מקורותי לענייני חקיקה

הם לא יכלו לבדוק את זה ישירות בשעת ערב זו. אבל הרי מה שהסבירו לי: זה הנוסח של ההודעה הזו בוואללה. מי שניסח את הידיעה טעה בניסוח - ועדת הפנים לא מאשרת *ב*קריאה ראשונה (את זה עושה רק מליאת הכנסת). לכן סביר להניח שכוונת כותב הידיעה היתה שההצעה אושרה בוועדה *ל*קריאה ראשונה. בהצעות חוק פרטיות של ח"כים (להבדיל מהצעות חוק של הממשלה) יש משוכה נוספת שחייבים לעבור בנוסף לשלוש קריאות ראשונה שניה ושלישית - וזו המשוכה של "קריאה טרומית". אחרי שזה עובר במליאת הכנסת בקריאה טרומית אז זה נשלח לוועדה להכנה לקריאה ראשונה. וכאן כנראה, הוועדה סיימה את עבודתה והכינה את זה בנוסח סופי לקריאה ראשונה במליאה. מה שאומר שלפני החוק המלהיב הזה עומדות עוד 3 קריאות במליאה - כאשר אחרי הראשונה זה הרבה פעמים חוזר לועדה לעוד שינויי נוסח וכו'. עוד נקודה לקחת בחשבון - ההערכה היא כי במצב הפוליטי הנוכחי עם הבחירות הקרבות הסיכוי שיעברו במליאה הצעות חוק פרטיות נוספות טרם הבחירות הוא קלוש (וזאת על פי הוראה של יו"ר הכנסת רובי ריבלין - אשר קובע את סדר היום). רק להדגיש - כל זה היה הסבר שקיבלתי לאור נוסח הידיעה בוואללה - ונסמך על זה שהפרטים בה נכונים.

mise

New member
יש, יש, יש!!!!

כבר חשבתי, וואוו, גם עם זה להתמודד עכשיו?

כרמית מ.

New member
אבל רשמו לך כאילו ילדת בבי"ח...

לא חושבת שזה מראה על שינוי מדיניות, ונשמע לי מקרה פרטי (אם כי יופי לך).

סטיוויה

New member
לא מקרה פרטי

המיילדת שלי ספרה לי שעוד יולדות מירושלים קיבלו מענק כמה שבועות לפני וגם שרהל'ה כתבה על זה בבאופן.יחד עם זאת,בעקבות הפסיקה האחרונה אני לא יודעת מה יהיה בעתיד הקרוב.

אורניקי

New member
סטיוויה, כשהתקשרת לשאול "מה קורה"

הם לא שאלו אותך באיזה בית חולים ילדת? או למה לא לקחת את הצ'ק בבית חולים? כרמית, אני בכל זאת בעד פתרונות שקטים. לא תמיד צריך לעלות על בריקדות.

כרמית מ.

New member
נכון, אבל זה לא "שינוי גישה"

אין לי בעיה עם הפתרון הזה, ואני מאד שמחה בשביל סטיוויה, שקיבלה את הכסף - אבל ברוב המקרים לא רושמים את הלידה כלידת בי"ח, ולכן זה מקרה פרטי, שאי אפשר להסיק ממנו הלאה (אלא אם מישהי רוצה לנסות לשכנע את פקידי משרד הפנים לרשום שילדה בבי"ח, בשביל המענק, אבל זה עלול להיות בעייתי בחלק מהמקרים).

סטיוויה

New member
לא הם לא שאלו

הם שילמו לי רטרו את קצבת הילדים ואז התקשרתי לשאול מה עם מענק הלידה.שאלו מתי ילדתי.העבירו למחלקה שמטפלת בנושא והתקשרו חזרה עם תשובה שישלמו לי בקרוב.ושוב,אני חוזרת,אני לא היחידה.יולדות מאיזור השרון הצפוני(ע'פ שרהל'ה) גם קבלו מענק לחשבון הבנק.וגם ירושלמיות(ע'פ ג'ודי).

mise

New member
ממתי ביה"ח נותן שיק? ../images/Emo13.gif

אני הלכתי לביה"ח בלידה הראשונה לרשום את הקטנה בעמדת משרד הפנים ובכלל לא קיבלתי שיק, אלא נכנס לי ישר לח-ן הבנק.

debby12

New member
מנהל
אני קיבלתי צ'ק בבית החולים בעת

תהליך השחרור שלי מהאשפוז [לא יכולה להגיד שהיה "שווה" ללדת בבית חולים בשביל זה....נהפוך הוא]. על כל פנים, זה היה באפריל 2004 ב"ליס" - הצ'ק היה של ה-1300 ש"ח של הדמי לידה - ילדה ראשונה. מה שנכנס אח"כ ישירות לחשבון הבנק היו הדמי לידה שמחושבים על בסיס המשכורת וכו'. זה לקח איזה חודשיים-שלושה לפחות.

mise

New member
אני קיבלתי 1556 (משהו כזה)

ישירות לח-ן הבנק. בלי קשר, דמי הלידה על בסיס המשכורת נכנסו לי לאחרי שהגשתי את הטפסים לבטוח לאומי.

למעלה