מיתולוגיה באמנות

מיתולוגיה באמנות

האם ידועים לכם יצירות אמנות המתארות את האלים (היוונים והרומאים)? אני מנסה לחשוב על כך, ואני מצליח רק להעלות בזכרוני את הציור של בוטיצ'לי המתאר את לידת וונוס.

אניצן

New member
אוהו...

יש מלא יצירות אומנות מתקופת יוון ורומא ומלא מלא מלא של ה... ניאוקלאסיקה שזה זרם באומנות במאה ה 15 16 אני חושבת ככה זה בתיאטרון בכל אופן ומה שהם עשו- זה חזרו אל הקלאסיקה- אל תקופת יוון ורומא ויש המון יצירות עם דמויות של אלים. הירואיות כאלה... אני יודעת שיש את זורק הדיסקוס, שזה פסל- זה הראשון שעלה לי לראש. ויש את בוטיצ'לי כמו שכתב שהוא מדהים. גם את האביב- פרימוורה שלו כדאי לך לחפש- יצירה מדהימה. אני אנסה להיזכר (בגרות על החומר הזה עוד חודש...) לילה טוב

הדיסקובולוס

פסל זורק הדיסקוס, או "הדיסקובולוס" ביוונית, הוא פסלו של מירון, מן המאה ה-5 לפנה"ס. זהו אינו פסל מיתולוגי, אלא פסל ריאלי של משתתף בתחרויות לכבודו של זאוס במשחקים האולימפיים.

תציץ באחד השרשורים למטה

שמתי תמונות של הציור "כרונוס אוכל את ילדיו" של פרנסיסקו דה גויה ושל הפסל "אפולו ודפנה" של ברניני. יש עוד המונים.

double O S

New member
יש את הפסל של וונוס../images/Emo96.gif

נו, השבור הזה
וגם כשהייתי בטורקיה היה שם מקום תת קרקעי עם מלא עמודים והיו שם גם עמודים עם בסיס בצורת הראש של מדוזה וכשאני אזכר בעוד אני ארשום...

Yeribatan Cernisi באיסטנבול

באנגלית קוראים לו The Basilica Cistren ושמעתי שמדריכי טיולים מסויימים טוענים שהוא "כנסייה תת קרקעית"... מה שהוא באמת זה מאגר מים יפיפה מימי הביזאנטים.. אכן, בקצה הרחוק (מכיוון הכניסה) יש שני עמודים שבסיסם הוא ראשה של המדוזה... הסיבה היא שבעבר כל החלק ההוא היה לגמרי מתחת למים והבנאים השתמשו בכל סוג אבן אפשרי לעמודים בגלל שממילא אף אחד לא יראה אותם... התוצאה היא תערוכה של ממש שמדגימה היטב את כל סגנונות הבנייה הרווחים בין המאות 3 לפנה"ס ל6 לספירה...

double O S

New member
כן נו זה../images/Emo3.gif../images/Emo96.gif

פשוט לא היה לי כוח להסביר מה זה המקום

double O S

New member
איסטנבול זה איפה שאבא שלי חי../images/Emo96.gif

בגיל 15 ואמא שלי נולדה שם^^ (אם עוד לא הבנתם, אני טורקי
)

ToryMaster

New member
חחח

זה לקוח מלא זוכרת איפה, אני אשאל את אימא
והפסל של ונוס ממילו זה לא אמנות יוונית, אני חושבת שהיא התכוונה לאמנות מהתקופה ההיא

Y. Welis

New member
הרבה ציירים ידועים, החל מתקופת

הרנסאנס, דרך הבארוק והרומאנטיזם, עשו ציורים לפי נושאים מהמיתולוגיה. אפילו ציירי דיוקנאות נהגו לעיתים לצייר את בני האצולה כדמויות מהמיתולוגיה. הנושא לא היה מרכזי בד"כ, אבל היה מקובל להכין נושא קלאסי - לרוב בתחילת הקריירה.

למעלה