מיתולוגיה יהודית ונוצרית (דחוף עזרה)

Lord X

New member
מיתולוגיה יהודית ונוצרית (דחוף עזרה)

שלום לכולם , אני מחפש מידע שוטף על מלאכים במיתולוגיה יהודית , ונוצרית (הם פשוט מתקשרות אחת לשניה) הייתי רוצה לדעת : 1. האם 4 מלאכי השרת - מיכאל גבריאל רפאל ואוריאל עובדים ע"פ אלמנטים , אם כן מהם ? 2. האם יש 7 מלאכים שהם קשורים איכשהוא ל4 המלאכים ? 3. מה בנוגע למטטרון ? 4. האם יש מלאך בשם דניאל ? אם כן תנו לי בבקשה מידע עליו 5. האם יש מלאך שהוא שופט אותך כאשר אתה מת (לגן עדן או לגהינום)\ אם תוכלו לעזור לי אני ממש אשמח , אני כבר מחפש תשובות לכל זה ואני לא מוצא כלום ! תודה רבה לעוזרים , ובבקשה שיהיה בעברית . :)

Y. Welis

New member
היה כאן בחור שהרבה לכתוב על מלאכים

(חפש את שמותיהם בפורום), אבל לא זכור לי שהוא סיפר מניין המקורות שלו. ככל שידוע לי, אין מקור אחד מקיף אלא מגוון מסורות שהשתנו ממקום למקום. בדוק בספרו של חגי דגן 'מיתולוגיה יהודית' (שלרוע המזל אינו כולל ביבליוגרפיה).

Lord X

New member
תודה אבל.

אני ממש מחפש אולי איזה שהוא מישהו .. שיודע המון מידע על הנושאים הללו.. אני פשוט עושה מחקר ממש יסודי על הנושא הזה, וזה יכול להטריף. אז רק עזרה בבקשה ?

Lord X

New member
חחח .. אז

אתה אומר , שאין מישהו כזה ? .... -_- באמת מה לגבי אלה שרשמו שם את המידע בשרשור האנג'ליה הזה ? נביאזעם1 ו5 0 6 ?.. אני חייב לדבר איתם

Lord X

New member
בקיצור ..

אני הבנתי שאני הולך לקנות את הספרים לקסיקון למיתולוגיה המיתולוגיה היהודית של חגי דגן ואת הספר האנגלי ההוא הלא כן ?

0Pandemonium0

New member
5 0 6 עוד כאן, והרי הוא לפניכם. wazzup?

עד כמה שאני יודע, עזריאל הוא המלאך האחראי על הוצאת הנשמה מגוף האדם, אבל אין לי שמץ של מושג מה הוא עושה איתה אחר-כך. ביהדות המוקדמת לא היו גן-עדן וגיהנום כפי שאנחנו מכירים אותם כיום, אם כי אחר-כך חדרה האמונה הנוצרית הזו ליהדות והשפיעה עליה. ובכל-זאת, לדעתי אין ישות השופטת את המתים, אלא הם פשוט מגיעים או לגן-עדן או לגיהנום, כפי שכתוב בספר החיים שלהם, הזכור לטוב מיום כיפור. עוד משהו?

Y. Welis

New member
ברוך השב!

אם יש לך עוד מקורות לענייני המלאכים, מעבר למה שהוזכר כאן, יהיה מעניין לשמוע מהם.

0Pandemonium0

New member
תודה. אני בסביבה כל הזמן, אבל הפורום קצת

יבשושי וחסר דיונים. מצער, אבל נכון. כשיש לי מה לתרום אני תורם, והנה אני כאן. מעבר למה שכתבתי כאן בעבר אין לי לצערי מקורות חדשים פשוט מפני שאני מתעניין יותר במיתולוגיות אחרות. לאחרונה סיימתי לקרוא את "יפן המסורתית", ספר על התרבות וההיסטוריה של יפן מהתקופה הפרה-היסטורית כמעט ועד המאה ה-19. הספר נכתב על-ידי בן-עמי שילוני ואני ממליץ עליו ביותר. הרבה דברים שידעתי על תרבות יפן והמיתולוגיה שלה התבהרו לי בעקבות הספר. ההמשך, שעדיין לא רכשתי, נקרא "יפן המודרנית" ומדבר על יפן מהמאה ה-19 ועד היום. אני מתכוון לקנות גם אותו.

Lakedaimon

New member
חגי דגן

אם אתה רוצה אני יכול לנסות להשיג לך את המייל שלו לפרטי, אבל זה לא קשה להשיג אותו לבד. תנסה ב"המיתולוגיה היהודית" יש לו מראי מקום בסוף כל פרק, כולל זה על המלאכים.

Lord X

New member
תודה...

אם תוכל להשיג לי את המייל של אחד מהם , תודה רבה :]

Lord X

New member
כן .. חשבתי על לשלוח להם

שלחתי לאחד נביאזעם1 אבל הוא לא עונה , אני לא בדיוק יודע מה לגבי השני , אבל חשבתי גם על לקנות את הספר הזה שפרסמת עליו 'לקסיקון למיתולוגיה' . האם לדעתך הספר הזה יעזור לי ספציפית ?

Y. Welis

New member
במידה מסויימת. אבל יתכן שספרו של דגן יועיל

יותר, ובמיוחד אם יש לו מראי מקום (בפעם האחרונה שבדקתי, לא מצאתי בו כאלה). שמעתי בזמנו על ספר באנגלית שכולל הרבה מידע מעניין על מיסטיקה יהודית, כולל דברים נדירים - Jewish Magic and Superstition, משנת 1974 במקור. כאן http://www.amazon.com/Jewish-Magic-Superstition-Study-Religion/dp/0812218620 יש לי הרגשה שיהיה שם יותר חומר בנושא מאשר בעברית.

Lord X

New member
תודה רבה .. אבל ..

לגבי הספר , אני אברר עיניינים , תודה.. אבל לגבי חגי דגן , מי זה בכלל ? על מי אתם מדברים ? ואם אתה רוצה לפתור את הבעיה הזאת מהר יותר , דבר איתי במסנג'ר או באיסייקיו או תוכנת מסרים כל שהיא .. [email protected] תודה רבה על הכל ..

mb3inh

New member
בדבר חגי דגן

הנו מרצה למחשבת ישראל באוניברסיטת בן גוריון וראש המחלקה למחשבת ישראל במכללת ספיר. מלאכת כתיבתו איננה מסתכמת אך ורק בספרים כדוגמת המיתולוגיה היהודית,אלא גם בכתיבת שני רומנים שראו אור בהוצאת חרגול.(זאת ידוע מעטיפת ספרו). אני קראתי,ונהנתי. הסופר בו בעת הופך את האל היהודי(אל ויהוה) לערטילאי ובלתי נתפס,וגשמי,מוחשי ואנושי לחלוטין. יש לזכור כי חגי דגן איננו מפרש את התורה אלא נותן מבט מקיף דרך עיניו על היהדות,שכוללת גם את הפרשנות הרבנית(משנה ותלמוד).

Lord X

New member
אמממ .. כן כנסו..

השגתי את הספר "המיתולוגיה היהודית" עכשיו , אני צריך עוד מידע. . לגבי שדים, או מלאכים במפורט יותר. אתם מבינים ? איזה ספר אמרת , לקסיקון למיתולוגיה או הספר האנגלי הזה ?

Lord X

New member
חחח אבל איזה ?

איזה מקורות מידע ? בנושאים האלה יש ממש מקורות מצומצמים , והספרים הם המקורות (כמעת) היחידים שהם נכונים.

למעלה