מיתולוגיה יוונית, או אחרת

magick smile

New member
מיתולוגיה יוונית, או אחרת

אולי אתם יכולים לעזור לי, אני לא מוצאת פורום אחר שיותר מתאים... אני מחפשת שם שהוא נשמע מיתולוגי, שם לקבוצה של חכמים, המכשפים הגדולים שמתאגדים ביחד. פשוט אני כותבת ספר ואני לא מוצאת שם מתאים לקבוצה של חכמים... אולי יש לכם רעיונות, ממתולוגיות כלשהם? יוונית, או אירית, או כל דבר אחר. עדיף שיהיה לשם משמעות של חכמה, אבל גם אם זה נשמע טוב זה בסדר.... תודה... סהר

Grimsom

New member
כמה רעיונות

איך נשמע לך גרוסיה (Gerusia)? ביוונית, פרושו מועצת הזקנים. כך נקראה, למשל, מועצת הזקנים הספרטנית. באתונה נקראה המועצה אוראופגוס (Oreopagos), על שם מקום מושבה (גבעת האוראופג). בכל אופן מדובר בגוף שלטוני, שבפולייס יותר אריסטוקרטיות (פחות דמוקרטיות) היה לו כוח רב. מה עם פשוט לקרוא לה המועצה או המסדר, ולחבר שם תואר מתאים (כמו המועצה הלבנה אצל טולקין, למשל). אפשר גם ללכת על לטינית: קונגרגציה (congregation - קהילה, כמו מועצות הקרדינלים בוותיקן); או קוויזיטוריס (Quaesitoris - החוקרים).

magick smile

New member
תודה, נתת לי כמה רעיונות יפים,

נשמע לי טוב האוראופגוס, אבל המשמעות לא כל כך מתאימה לי, כי הם חיים במסתור, וחכמים וזקנים. אולי בכל זאת אני יקח את זה.. לא יודעת... ואולי גם המסדר ה... לא יודעת.. אולי כישוף? המסדר הקסום? לא יודעת... אבל תודה על כל הרעיונות... סהר נ.ב. אשמח לקבל רעיונות נוספים...

למעלה