מיתולוגיה סינית..

מיתולוגיה סינית..../images/Emo153.gif

דבר ראשון - פורום מגניב! ועכשיו לעניינו, כולם מדברים רק על מיתולוגיה יוונית, לא שחס וחלילה יש לי משהו נגדה, אני מכירה את כל הסיפורים ויש לי לפחות 5 ספרים בבית, אבל סתם רציתי לדבר קצת על המיתולוגיה הסינית.. נזכרתי עכשיו במשהו. נכון יש ת'ספר הסגול הזה - המיתולוגיה של עמי העולם..? אז אבא שלי קנה לי אותו לפני שנה-שנתיים, לוזוכרת מתי..
הקיצר! קראתי להנאתי את המיתולוגיות הודית-סינית-יפנית-טיבטית ומונגולית, אז מזה קשה לקרוא ת'שמות שם..זה כזה משעשייע..
עברתי על כל שם וניסיתי לקרוא אותם נכון, ממ.. לא ממש הצלחתי..
חחח.. סתם אני מבלבלת במוח..
ובלי קשר לשטויות והעגבניות שלי, רציתי לשאול - מישהו אולי יודע מתי התחברה המיתולוגיה הסינית עם הבודהיזם ולמה?

איי, סורי..

לא קראתי ת'הודעה של המנהל בדף הראשי.. חייבים רק על מיתולוגיה יוונית?

סקיפי

New member
זה בסדר...

עד כמה שאני זוכרת, מדברים פה על כל המיתולוגיות... ברוכה הבאה! שם מגניב, אגב. חולה על קארד!

bebi vegeta1

New member
אם אני לא טועה זה אפילו כתוב בספר

שהוא אגב מעולה למרות שהוא חיקוי של mythology של veronica משהו:D אבל בהתחלה זה נותן רקע ותאריכים תבדקי שם אני בטוח שציינו את זה רק חבל שיש מיתולוגיות שלא התמקדו בהם מספיק כמו הסינית והיפנית המונגולית סתם משעממת לטעמי:S

הממ...

הבודהיזם הגיע לסין ב"תקופת הסגסוגת" של סין, אך אני לא בטוח מהי השנה. אם אני זוכר נכון זה אחרי ספירת הנוצרים, אולי סביבות 500-1000 לספירת הנוצרים.

למעלה