מיתולוגיה

sagiberg

New member
מיתולוגיה../images/Emo42.gif../images/Emo29.gif

מי שמכיר את סדרת המיתולוגיה היוונית לילדים -זמורה ביתן נכתב ע"י רקפת זוהר- בטח יודע שילדים מאוד אוהבים אבל- הסידרה מקיפה רק מעט מזעיר (בעיקר את הסיפורים המוכרים יותר כגון הרקולס, אודיסאוס, מלחמת טרויה...) ובנוסף פונה לקהל של ילדים בגילאים צעירים (7-9 ?). האם אתם יכולים להמליץ על ספרי מיתולוגיה נוספים שיתאימו לילד שמשוגע על מיתולוגיה ? קניתי לו את סיפורי יוון העתיקה של בינה אופק (עופרים) - ספר מרתק ולא קשה מדי אבל לא מצאתי עוד.

א אוהל

New member
מיתולוגיה של אדית המילטון

היא קצת מערבת מיתולוגיה יוונית עם רומאית ולוקחת סיפורים שונים ממקורות שונים (לדוגמא: על טרויה יש סיפורים שונים ממקורות שונים, מוקדמים כהומרוס ומאוחרים כאיניאס והיא כורכת אותם לסיפור אחד), אבל כסיפורת למי שלא מתמחה בעולם העתיק זה נפלא. אני התחלתי את הקריירה שלי בעולם העתיק עם המילטון ב"חוג מיתולוגיה" מאולתר כשהייתי בכיתה ג'.

אמנם המילטון הוא ספר למבוגרים

אבל אני קראתי אותו לראשונה בגיל 8 והפכתי בזכות כך למטורפת על המיתולוגיה.

sagiberg

New member
נכון, באמת לא ציינתי

את המילטון שהיא כמובן אבן בסיס לספרות מיתולוגית (וגם אני התאהבתי עוד כילדה, ורק בזכותה, בעולם המרתק הזה. אבל- ראשית היא בכל זאת לא קלה לילדים בגילאי 8 ושנית- מלבדה אני לא מכירה עוד ספרים בעברית

עינת ג

New member
הוצאה ישנה נושנה

ישנו ספר בשם "איליאדה ואודיסאה" בהוצאה מאד ישנה, בפורמט גדול (גוונים של אדום) - גופן לא ממש ידידותי - אבל אם מספרים לילדים בגילאים שציינת, הספר מאד מתאים. אולי בחנות של איתמר... בהצלחה!

Athaclena

New member
גם לי יש (יותר נכון אצל ההורים)

תמיד אהבתי את הציורים. האמת, האחים הקטנים שלי כבר בני 14 כמעט, אולי הם יסכימו לותר על הספר. לשאול אותם?

למעלה