מיתון רמת סוכר ? שאלה לדיאטניות

ליל 2

New member
מיתון רמת סוכר ? שאלה לדיאטניות

ולמבינים או בעלי ניסיון. על מנת למתן רמות סוכר בדם יש לשלב בין מרכיבי תזונה שונים לדוגמא פרי עם שומן עמו תפוח עם שקדים וכד' . על מנת למתן רמות סוכר כשאוכלים פחמימה , מה כדאי לאכול עם פחמימה ?

מיתון רמות סוכר

קשה קצת לענות על השאלה בקצרה מאחר ורמות סוכר תלויות במספר גורמים. חשוב לברר אם משקלך תקין שכן עודף משקל מחייב ראשית ירידה למשקל תקין ולכן לא יהיה נכון להמליץ על כמות שומן אלא את הנדרש בלבד ובהרכב מסויים. בעיקרון- קיים מושג שנקרא אינדקס גליקמי ובו ניתן ללמוד איזה מזונות מעלים יותר/פחות מהר את הסוכר בגוף לאחר האכילה. נכון לציין שגם מזון נלווה לפחמימה מורכת או פשוטה יכול לשנות את האנדקס הגליקמי כך שהדברים הם לא חד משמעיים. רצוי להגיע לאיש מקצוע מוסמך ע"מ לבבר לעצמך את הדברים ע"פ הנתונים האישיים שלך.

ליל 2

New member
המשך...

משקלי תקין ה- BMI הינו 22 . סבלתי מעליה ברמות הגלוקוז אך בעיקבות דיאטה ופעילות גופנית רמת הסוכר שלי התאזנה. לכן חשוב לי לדעת מה כדאי לאכול עם מה וזאת מ-2 סיבות הראשונה לשמור על משקלי והשניה כדי לשמור על איזון. הדיטנית שלי המליצה "לעבות " את הארוחות, אך כשאני "מעבה" את הארוחה אני לא תמיד מגיעה לאיזון הרצוי, ולכן אני נמנעת "מלעבות" ארוחות וממשיכה לרדת במשקל כ-1 ק"ג בחודש. תודה מראש ליל 2

למעלה