מיתוסים רבותיי, מיתוסים

SummerSpirit

New member
מיתוסים רבותיי, מיתוסים../images/Emo70.gif ../images/Emo68.gif ../images/Emo12.gif

קראתי לאחרונה משהו שדי נגד את עקורונות השיער שלי (אני סתם דרמה קווין עכשיו
): הידעתם שגזירת קצוות השיער לא תורמת להארכתו בכלל?! שיער אמור לגדול משהו כמו מילימטר ביום וזה לא משנה אם תגזרו את הקצוות או לא. יש לזה רק משמעות אסתית- השיער יראה יפה יותר בלי קצוות מפוצלים\שרופים אבל זה לא קשור בכלל להארכתו. באסה. איזה מיתוסים אתם שברתם?

Black Jane

New member
../images/Emo45.gifזה פשוט נותן אשליה שהשיער מתארך.

אולי יותר אשליה פסיכולוגית
והממ מיתוסים ששברתי? שאם שמים קרם על כל השיער כולל הקצוות - לא קורה כ ל ו ם !!!
קראתי איפשהו ששוקי זיקרי אמר לשים קרם על השיער אך לא בקצוות כדי למנוע שבירה או משהו כזה. אני שמה על כל השיער והוא נראה נהדר, נעםי למגע והכל טוב ויפה. אני ככה שנתיים ואין לי קרחת
אולי זה לא בריא (???) אבל זה לא הורס את המראה.

../images/Emo2.gif

איך תסבירי את זה שנגיד שיער במקום אחר בגוף אם הוא קצר ותגזרי חלק ממנו הוא יתארך יותר מהר ואפילו יותר? מוזר בכל מקרה....

בשרטי

New member
שלום לכולם-אנסה לעזור

שלום! במקצועי אני מעצב שיער כבר...14 שנה...ואני מנהל עוד כמה פורומים בתפוז מזה 5 שנים. לעצם השירשור: יש הבדל בין "תעשה קרחת עם מכונה-ויצמח לך שיער בריא יותר..." לבין:"תגזרי קצוות תקבלי שיער ארוך יותר ובריא" ואני אסביר-במקרה הראשון,אין שום השפעה של גילוח הראש/קיצוץ השיער על השיער שיצמח,הגילוח לא משפיע על שורש השערה ולכן השיער יצמח כזה או אחר בלי קשר לגילוח. במקרה השני-זה נכון,כשהשערה מתפצלת,היא ממשיכה להתפצל מהקצווה ומתחילה לעלות לכיוון שורשי השיער,מה שקורה הוא שהשיער צומח מהשורש אבל מתפצל בקצווה-כמו פתיל של דינמיט... לכן גזירה נכונה אפילו הקטנה ביותר תביא להארכת שיער נכונה ובריאה. חשוב לציין כי יש מצב שכשמאריכים שיער,שבו השורש אינו יכול לעמוד במשקל של השיערה-ובשלב מסויים מתחיל לנשור-זה הזמן להסתפר ולדעת כי האורך הנ"ל הוא המקסימלי מבחינה בריאותית שאליו כדי להגיע.-יש שימשיכו להאריך-אבל הנשירה תגדל. מקווה שעזרתי. רוני

ה מ ש י ח

New member
והמתולתלות שבנינו?

שכל גזירה הכי קטנה מכווצת נוראות את השיער? כשהשיער שלי רטוב ומסורק מגיע עד לאמצע הגב. קצת מתחת לקו של החזיה. כשהוא יבש וסבוך הוא מגיע לי לכתפיים. בכל אופן, גזרתי כ2 ס"מ קצוות לפני כחצי שנה ואז השיער שלי נראה בדיוק אותו הדבר ובדיוק באותו אורך כשהוא רטוב אבל כשהוא יבש הוא הגיע לי לקו הלסת. כל גזירת קצוות הכי קטנה משפיעה על האורך בצורה ממש דרסטית.היום הקצוות שלי מפוצלים בצורה נוראית אבל אני ממש לא רוצה לנגוע באורך של השיער. אז מה יעשו הכבשים? גם לפני בערך שנה ראיתי בערוץ הקניות מכשיר כלשהו שמבטיח להוריד את הקצוות השרופים אבל משאיר את כל שאר השיער הבריא מבלי לגעת באורך. אני לא יודעת אם מה שבטיחה הפרסומת נכון אבל היי, הנה ההזדמנות לברר. מישהו יודע משהו על זה?

בשרטי

New member
לא מכיר לא שמעתי-מה שאני יודע שלא צריך לחכות

להמון מפוצלים ע"מ להסתפר.... אחת ל 3 חודשים מורידים 1 ס"מ-והשיער צומח יפה ובריא. נכון שלמתולתלות השיער "צומח" לאט -בגלל הספירלה של השיער-אבל חובה גזירה המינימלית שיש-לכי למעצב שיער שיקשיב לך-קחי איתך אקדח-חח

ה מ ש י ח

New member
אני לא מדברת על צמיחה איטית.

אני מדברת על זה שאם אני גוזרת אפילו שמינית סנטימטר, השיער "קופץ" למעלה ומאבד מאוד מהאורך שלו. למה אקדח? אוטוטו מילואים ואז גם יש לי נשק קצת יותר מפחיד. :) בכל אופן תודה.

1yuda1

New member
ו...

איך אני יודע אם הקצוות מפוצלים??? יש דרך לבדוק?

מהשיערה "כאילו" צומחת עוד שיערה

ככה זה נראה כאילו....זה נראה כאילו משערה אחת צומחת עוד אחת...אבל בעצם השיערה מפוצלת ל-2:S יש עוד דרכים לזהות..אבל ככה אני מזהה

למעלה