מיתוס הפרעושים

מיתוס הפרעושים

מאחר ואני מקבל דיעות סותרות אשמח לדעת את דעתכם על השאלה הרת הגורל - האם ניתן להפטר מפרעושים אחת ולתמיד?
(באחת ולתמיד אני מוכן להכליל גם לטווח ארוך משמעותית - שנה למשל).

מצד אחד למדתי על כל האסטרטגיה של הטיפול בפרעושים (ריסוס/אמפולות במקביל לניקוי יסודי של הבית כולל פאנלים וכביסה לכל הסדינים ושואב אבק וכו' וכו' וכו') .
מצד שני כל המאבק הסיזיפי הזה בשביל להשאיר את המצב 'תחת בקרה' ועדיין להמשיך לרסס או לגלות פרעושים אחרי חודש?
אם אכן זה המצב - אז אני לא רואה טעם בכל המאבק ובטח שלא היגיון כלכלי ב-'אמפולה פעם בחודש' (ציטוט מדויק של וטרינר!).

עצות למגדל המיואש.

נב מדובר בחתול שחי בבית ולעתים מטייל בגג (דירת גג).

sashalola

Well-known member
מכת פרעושים

ברגע שכתבת שלעיתים מטייל בגג, קיבלת את התשובה
גג=יונים=ציפורים=הרבה פרעושים.
גם אם החתול נמצא רק בתוך הבית ולא מטפלים באופן קבוע
יכולה להתפשט מכת פרעושים בכל הבית כאשר הפרעושים מתחפרים בשטיחים, בריפודים וכו'
במקרה כזה שכביכול כלום לא עוזר, צריך להזמין ריסוס מקצועי לכל הבית כולל הגג, עליית הגג, ואף חדר המדרגות.
עדיף כמובן לחפש חברה שמדבירה בחומרים "ירוקים" וידידותיים לסביבה ולחתול.
אחרי הריסוס המקיף הזה, המצב יחזור לנורמלי מבוקר, כלומר פרעוש פעם בחצי שנה.
בהצלחה

שממית12

New member
כל עוד החתול יוצא, לא!
וגם אם החתול לא ייצא יותר, צריך להדביר היטב ואז אם ההדברה תצליח, אפשר לחסל אותם. מניסיוני הרב- היו לי כמה תקופות מפורעשות והצלחתי להתגבר. אצלי החתול אינו יוצא, איני יודעת מהיכן היגיעו הפרעושים: מהכלבה של השכנים, אני הבאתי אותם במחוץ ( ממש באסה...) או החתול נדבק בפנסיון. בכל מקרה, החתול לא התגרד ולא ראיתי עליו פרעושים או הפרשות פרעושים. הם התחפרו בשטיחים ורוו נחת. כל פעם טיפלתי בבית, בסוף זרקתי את כל השטיחים , גם החתול טופל ליתר ביטחון והשקט חזר לשכון בבית ביום ובעיקר בלילה!

dimitrygo

Active member
מנהל
לא ניתן. בדיוק כמו שלא ניתן לאכול פעם אחת ולהיות שבע במשך כל

החיים או להתרחץ פעם אחת ולהשאר נקי לכל החיים.
&nbsp
זה לא חייב להיות אמפולה פעם בחודש, זה יכול להיות לפי הצורך. אבל אם יש צורך אז אין ברירה. כי כניראה אתה (כמו רבים מאיתנו) לא מצליח להשמיד את כל הפרעושים בבית או/ו מביא פרעושים מבחוץ.

למעלה