מיתקן להשחזת מפסלות לעץ

• פותח הנושא arsar
  • פורסם בתאריך

arsar

New member
מיתקן להשחזת מפסלות לעץ

היה לי בשימוש מנוע חשמלי במהירות איטית מתאימה להשחזת מפסלות מבלי לפגום בחיסום המפסלת. כמו כל דבר בן תמותה - גם מנוע זה הלך לעולמו מבלי שנתן לי שהות להיפרד. נכון שאני יכול למסור אותו גם הפעם לליפוף ותיקון - אבל נדמה לי שזה יעלה (שלא לדבר על גיוס אמצעי השינוע) לא מעט. עלה בדעתי להשתמש במקום מנוע ייעודי למטרה כזו שיכול לעלות כמה מאות שקלים - לבנות מיתקן למקדחה החשמלית ולהתאימו למטרה זו. מקדחה שכזו יכולה לעלות בסביבות כ-150 שח (ויש לי) והעיקר ניתן לווסת באמצעים פשוטים את מהירות הסיבוב עד לאפס כמעט. אם אתאים עיגול סנדביץ בעובי של כ-16 ממ על ציר מתאים, ועליו אדביק נייר לטש מתאים, אוכל להשחיז את כל כלי החיתוך שלי בכל זוית נדרשת. לפני שאני הולך להמציא את הגלגל - האם מישהו בנה אביזר שכזה או מכיר תמונה או תכניות מתאימות לכך? אשמח לקבל עצות מהחברים. תודה מראש.

yulevi

New member
משטחי ליטוש

אריה לצורך דומה קיימים בשוק משטחים עגולים להצמדת נייר לטש עם ציר מתוכננים לשימוש במשחזת זוית,הם מגיעים עם הברגה מתאימה למשחזת זוית ובנוסף ציר תותב לצרכים כשלך,רק צריך לוודא שקוטר הציר מתאים לתפסנית המקדחה,או שחרט מאזורך יתאים את בקוטר,יש בקטרים 5" ו-6"

arsar

New member
הסוד הגדול הטא המהירות האיטית

להשחזה נכונה נדרשת מהירות של בערך 200 סל"ד +-

arsar

New member
המשך למתקן מקדחה להשחזה

העיקר פה זה המיתקן ולא גלגל הליטוש1/השחזה. אני מצרף איור שעשיתי (בגסות מה) בתוכנת "צייר". להערותיכם.

artagel

New member
אריה קיים בחנויות משטח המיועד לליטוש (סקוטצ')

וגם עם ציר המתאים למקדחה 7 מ"מ מניסיוני אני משתמש בזה להחלקה ולגמר עיבוד עץ.אך בדוק האם תקבל מומנט מתאים להשחזה כאשר תוריד את המהירות .

arsar

New member
דוד - שכחת שאני מתקופת הדינוזאורים...

יש לי אביזרים כאלה זה עידן ועידנים. את הנייר אני חותך מגליונות Water proof מכל מיני גודל גרעין שמתאימים לי. העיקר במתקן שאני מתכנן, הבנוי על המהירות האיטית - זה המתקן עצמו שיצטרך לענות על מבחר גדול של כלים, אורכם וזוויות ההשחזה/ליטוש. להצעתו של יואב התקשרתי כבר עם גמל-שריד ואני ממתין לתשובתם, אם יתחשבו בי כצרכן בודד(???). בכל אופן - תודה על מאמצים.

yoavliberman

New member
הערה על השחזה..

אריה הנכבד, במאמר שכתב ג'ואל מוסקוביץ' בFine Woodworking לפני שנתיים הוא מסביר שניתן לבטל את פיגעי המשחזת המהירה עם משתמשים באופן השחזה מתאים. הוא סיפר שהאופן החדש של norton אינו מחמם את כלי הפלדה בזמן ההשחזה ולכן גם לא מזיק לחיסום. בארץ לא ראיתי אופן כזה אבל האופנים של גמל שריד (הוורודים והלבנים) יעשו את העבודה לא רע. מוסקוביץ' שהוא סמכות מאוד מכובדת בנושאי כלי יד לעץ עובד עם משחזת הסובבת ב3000 סל"ד. http://www.finewoodworking.com/SkillsAndTechniques/SkillsAndTechniquesPDF.aspx?id=30590

yoavliberman

New member
ועוד מילה על השחזה והשאה

הנה מאמר מאוד ארוך וטוב על השחזה שג'ואל מוסקוביץ' כתב בבלוג שלו: http://antiquetools.com/sharp/index.html המאמר מצויין אבל גו'אל יכול ללמוד מאריה דבר או שניים אל איויר כלי עבודה.

למעלה