מי אוהב את השבת ?אני אתה ואת

סמד13

New member
מי אוהב את השבת ?אני אתה ואת

אז ככה היום יום חמישי שבו הלוים היו אומרים בבית המקדש
סתם סתם דווקא אותי מעניין מה היו בולסים הלויים ביום חמישי בבית המקדש
http://www.youtube.com/watch?v=1MqJE4l3mG0 שיר לשבת לעומתם אני אוכל בשישבת שישי דגים ,מרק,סלטים,אורז עוגה סברינה שבת -הכול בשיר אחד חמין שבת שלום חברים שלי סמדי
 

אילנית12

New member
../images/Emo3.gif עוגת אננס הפוכה -יאמית

עוגת אננס עוגת אננס הפוכה החומרים: 100 גרם חמאה מומסת כוס וחצי סוכר חום(הבהיר) טבעות אננס משומר מסונן חצי כוס אגוזי מלך קצוצים דובדבנים מסוכרים 4 ביצים מופרדות מעט תמצית וניל 1 כוס קמח לבן תופח חצי כוס סוכר לבן הכנה: להניח את החמאה על תבנית מס 24 ,לפזר מעל את הסוכר החום. להניח טבעת אננס במרכז להניח מסביב את שאר טבעות האננס האחרות. בתוך כול טבעת אננס להניח דובדבן. לפזר מעל את האגוזים. לערבב את הקמח,הוניל והחלמונים. להקציף את החלבונים עם הסוכר הלבן לקצף נוקשה. לאחד את שתי התערובות ולהוסיף לתבנית העוגה ,לאפות בחום בינוני 170 מעלות כ 25 דקות,או עד שקיסם יוצא יבש. להוציא את העוגה ומיד להפוך אותה. להשבחה:ניתן לצפות מעל שמנת מתוקה. מקור:עיתון ישן בתיאבון
 

slomit308

New member
עודה מדהימה

מייד הולכת ל"הפצה" גם קלת הכנה גם יפה ובטוח טעימה אני רק צריכה לשנות את הקמח=כי לי אסור(אני סובלת מצליאק) תודה על המתכון שבת שלום ותבורכי
 

Master Stav

New member
כמה דברים

לביבות ירק ממנגולד ולוף ( מתכון בבלוג שלי ) עוף בתבשיל קדרה עם פירות יבשים ובצלאללי שלוט פשטידת ירקות עם המון פיטריות סלט חצילים בלאדי עוגת שוקולד רום ונראה מה יהיה מחר
 

BiggPoppa

New member
סופ"ש של בישולים

טוב, אז זה התחיל בביקור אצל הקצב אתמול. לצהריים עשינו את הארוחה האולטימטיבית - סטייק ותפו"א אפוי. הקצב ללא ספק התעלה על עצמו - אחד מנתחי הסינטה הטובים בכל הזמנים. הסטייקים עבים ולכן קיבלו 4 דקות מכל צד. רק מלח ופלפל טחונים גס. תפו"א - 120 מעלות בתנור בנייר כסף ל-3 שעות.נמס בפה. ככה זה נראה לפני האכילה.
 

BiggPoppa

New member
ולארוחת ערב - קובה חמוסטה

לפי המתכון הזה. השתמשנו בבשר צ'אך טחון גס לפי המלצת הקצב. הבעיה היא להתאפק ולא לאכול את הבשר הטחון לפני מילוי הקובה. יצא טעיייייים וחמצמץ - בדיוק כמו שדמיינתי. חציתי אחד לצורך התמונה.
 

BiggPoppa

New member
לקינוח - קראמבל תפוחים של אהרוני

אני מת על התכנית של אהרוני (למרות שיש כאלו שלא סובלים אותו). הקראמבל הזה הוא מתכון פשוט ומדוייק. התפוחים חמים ורכים. הפירורים קראנצ'ים וטעימים. פשוט מתכון מנצח. אנחנו השתמשנו בבוטנים ואגוזי מלך טחונים במקום שקדים (זה מה היה בבית). יצא מ ע ו ל ה. קשה להפסיק לאכול - גם כשמנסים לצלם.
 

bigjack

New member
הסטייק נראה משגע ../images/Emo45.gif

תנסה פעם לצלות את תפוחי האדמה עם הקליפה בתנור על מצע של מלח גס כשעה בחום גבוה. יוצא נהדר כמעט כמו מהמדורה. (כמובן ללא אלומיניום)
 
למעלה