מי אוכל את אגוזי המקדמיה?

מי אוכל את אגוזי המקדמיה?

יש לי עץ אגוז מקדמיה בחצר זה 15 שנה. כל שנה אני נהנית מהאגוזים. השנה יש לי פתאום שותף. ציפור כלשהי מצליחה לנקר חור בקליפה המאוד קשה של האגוז ולאכול את הבפנוכו. מישהו אולי יודע מי השותף שלי?

naja

New member
אני חושב שאני יודע.

אצלי השנה גם הבחנתי בתופעה הזו. חשדתי שמדובר בנקר סורי ואז הבחנתי שגם האגוזים שעדיין תלויים על העץ "מנוקרים" וזה לא יכול להיות נקר. בקיצור אחרי תצפית יום קטנה בלי תוצאות, באתי בלילה, ומה גיליתי-חולדות!!.

חולדות???

הסתכלתי עכשיו על העץ, ולא נראה לי שתלוי עליו פרי אכול. איך הן מנקרות את הפרי כשהוא תלוי? כדי לעבור את שתי קליפותיו של המקדמיה צריך להפעיל הרבה כח, ואז הפרי נופל. אבל אם אכן אלו חולדות, מה עושים נגדן?

naja

New member
חולדות לא מנקרות.....

הן אוחזות את האגוז בשתי הרגליים הקידמיות ומכרסמות. את תוכלי לשמוע אותן בעיקר בלילה. מה אפשר לעשות-לא הרבה. להתעלם או להדביר......

הדברה באמצעים טבעיים

על ידי גידול תנשמות. בדיוק כמו שעושים החקלאים המגדלים תוצרת "אורגאנית" ומבקשים להילחם במכרסמים שבשדות. פשוט מציבים האיזור "שובך" מיוחד המשמש בית גידול לתנשמות, שבמהרה באות מתמקמות ומתרבות במהירות. לידיעתכם, זוג תנשמות המגדל 2 צאצאים, צורכים יחדיו כ- 5 מכרסמים ביום ! את פרטי מידות ה"שובך" ניתן לקבל דרך משרדו של ד"ר יוסי לשם במחלקה לזאולוגיה של באוניברסיטת תל-אביב. אמנון

למעלה