מי אחראי על תכנון הפרט?

M הדרך

New member
מי אחראי על תכנון הפרט?

שאלה : על תכנון הבית מופקד אדריכל שיש דברים הברורים ומוסכמים לנו שמתוקף תפקידו הוא אחראי לתכנון ולביצוע. אך יש דברים בבית כמו למשל דלת הכניסה, לא מדברת על לבחור את הדלת בכלל לא, אלה רק לעשות הכנה מיטבית ועל פי דרישה שלנו( זו דלת מאד מורכבת לפי התכנון - גובה הדלת 3.6 מפנים הבית, גובה הפתח כ2.4 , משקוף הדלת לא "יישב" על הפתח אלה צריך לתכנן לו משקוף בנוי מבפנים הבית, ואני רוצה שזה יהיה בבניה ולא איזה גבס נפנפ.. מי אחראי לתכנן את הרעיון עד לביצוע?? האדריכלית?? חלק אומר שזה עיצוב פנים, אבל אני טוענת שזה בדיוק כמו כל נישה בנויה בבית (במהלך בניה) או כל אדן חלון מורחב כלפי הבית. (מה שלא מתכוונים לקחת בגלל הנסיון שלי,הטעם שלי,מרשה לעצמי לומר אשת הבית הנוכחי נתתי לו סטיילינג הכי יפה בעולם והכי משקף אותנו שלא מבייש מ.פנים עם נסיון מה שאני בפועל לא יודעת לצייר בית.... (תמיד אני אומרת הלוואי והייתי מספיק עשירה כדי לשלם לי על הרעיונות העיצוביים שלי) אז מי אחראי לשרטוטים מידות לביצוע וכיו"ב??

בינא

Member
על תכנון פרטי הבניה אחראי האדריכל

זהו חלק בלתי נפרד מעבודתו, חד-משמעית. האדריכל חייב לתאם את התכנון שלו לקיים בשטח ולסוג החומרים. למשל, אם הדלת אמורה להיות מפלדה, חייב האדריכל לבצע את תכנוני הפרט עם החברה אותה הוא בוחר כיצרנית ומותר לו לקבל מהם את הפרט שלהם ולשתול אותו בתכנון. זה אפילו מומלץ. כמובן שקיימת בעיה בכך, כי אז יש מחויבות לחברה מסויימת, אבל תמיד האדריכל יכול וצרך לפנות לכמה חברות, בעיקר אם התכנון של הפרטים מיוחד לצרכים ו/או למבנה אותו הוא מתכנן. האדריכל אחראי לתכנון הפרטים אבל לא חייב לתכנן בעצמו, גם אם לא כתוב בהסכם שלו אתכם. לא בונים בלי תכנון מפורט לבצוע - "תוכניות עבודה" ותוכניות עבודה אינן שלמות מבחינה אדריכלית ללא "פרטי הבצוע". פרטי הבצוע של דלתות חייבים להופיע בצמוד לתוכנית נפרדת של דלתות וחלונות (אלומיניום, עץ ומתכת), הכוללת מידות ופירוט טכני נדרש לכל חלון ודלת, כמו למשל: דלת שירותים - מידות פתח, מידות כנף, סוג הלבשות, סוג הפרזול והצירים, מידות הצוהר בדלת וצורתו, סוג הזכוכית וההלבשות ומרווח הרצפה של הכנף.

fireman

New member
פרטים

על פרטי הקונסטרוקציה אחראי הקונסטרוקטור (מהנדס\הנדסאי) על פרטי בניין אחראי אדריכל על פרטי עיצוב (נישות, הנמכות גבס וכדומה) אחראי מעצב הפנים. פרט התקנת משקוף דלת הוא באחריות האדריכל מאחר ומדובר בפרט בניין בכל מקרה את פרט ההתקנה של המשקוף תוכלי לבקש מחברות הדלתות, אם מדובר בחברה שמכבדת את עצמה יידעו לספק לך את החתכים של כל הפרטים הדרושים לך. בהצלחה.

למעלה