מי אמור לקחת אחריות

alfetta79

New member
מי אמור לקחת אחריות

הוכרתי במסגרת נכות עבודה ב-30% לצמיתות בגין מחלה שהתפרצה כתוצאה מתאונת עבודה. בפרוטוקול הוועדה נכתב בבירור שתאונות הדרכים שעברתי לאחר מכן החמירו את המצב, ולפיכך אין זה קשור לנכות עבודה. הגשתי תביעה נגד חברות הביטוח של הרכב, ובפסק הדין שקבלתי לפני מספר ימים קבעה השופטת שאין לי נכות והחמרה כתוצאה מהתאונה, ושהמצב שלי היום הוא התהליך הטבעי של המחלה, וזה לפי דבריו של המומחה הרפואי במשפט. יוצא מכך שלא ביטוח לאומי ולא חברות הביטוח של הרכב, מוכנות לפצות בגין הנזק שנגרם לי כתוצאה מהתאונות הוא כתוצאה מההחמרה הטבעית של המחלה. עליי להחליט האם להגיש ערעור או לא. שאלותיי הן: האם אני יכול לבקש לזמן לערעור את ביטוח לאומי כצד ג. האם אני יכול לבקש מבית המשפט עיכוב ביצוע של פסק הדין או הקפאת הליכים, עד אשר אני אברר שוב את עניני מול ביטוח לאומי. ובכלל האם יש איזו דרך לפתור בעייה זו, הרי לא יכול להיות שכולם יסכימו שיש נזק נוסף ושאף אחד לא יקח אחריות. מקווה לתשובה ותודה מראש גיא

בין הכסאות

על פניו זה נשמע כמו פאשלה של עוה"ד שלך שלא שלח שאלות הבהרה למומחה. אבל קשה לקבוע ממצאים מבלי לעיין בפרוטוקולים ומבלי לדעת את מלוא העובדות. לא היית מיוצג? אם כן - שאל את עוה"ד שלך. לא היית מרוצה ממנו? פנה במהירות לעו"ד אחר לייעוץ. אי אפשר לבקש הקפאת הליכים. יש כללים להליך אזרחי ואחד מהם הוא סופיות הדיון. הדין רואה את שני הצדדים בצורה שווה מבחינה זו, וגם לנתבע יש זכות שהדיון בעניינו יסתיים, אפילו אם זו חברת ביטוח. לא ניתן לזמן את המל"ל כצד שלישי בערעור. הערעור הוא רק מול הנתבע (במקרה שלך), ובאופן עקרוני (ונוקשה) לא ניתן להביא ראיות חדשות בשלב הערעור. יתכן שניתן יהיה לפנות למל"ל. אבל שוב - פנה במהירות לייעוץ פרטני.

ובנוסף

הי לשואל, אני משתתפת בצערך על התוצאה שבוודאי לא ציפית לה בפסה"ד. אבל, אני מאוד רוצה להדגיש, שתוצאה כזאת אפשרית כשנמצאים בבית המשפט, כי אין באופן ברור כאן שחור או לבן ואין התחייבות לתוצאה מסוימת. יש המון מקרים רפואיים, שיזכו להערכה שונה ע"י מומחים רפואיים שונים. לכן , כנראה השופטת העדיפה את דעת המומחה שלה ולא את דעת הביטוח לאומי. יש כמובן, אפשרות לערער על פסה"ד, לערכאה הגבוהה יותר, אך לפי תאור העובדות, לא נראה כי יש סיכוי רב. לסיום- רציתי לעודד אותך ולומר לך, כי יש באפשרותך להגיש תביעה חדשה לביטוח לאומי בשל "החמרת מצב". רצוי שתיקח עו"ד שמתמחה בהגשת תביעות לביטוח לאומי. בברכה,

alfetta79

New member
תודה רבה, קצת הבהרות.

הייתי מיוצג במשפט, ואף זימנו את "המומחה" לחקירה אבל מדובר על פיברומיאלגיה שהיא מחלה יחסית חדשה מבחינת מחקר ועדיין אין שום מחקר בנושא של החמרה כתוצאה מתאונת דרכים או טרואמה, ישנם מחקרים לגבי גרימה שיכולה לגרום למחלה. וזה לא שהשופטת העדיפה את דעתו של המומחה על פני המל"ל, היא ציינה שהיא איננה יכולה על פי הפלת"ד להתייחס לדוחות המל"ל. אז אני מבין שערעור הוא דבר מורכב ויקר, ואני מתכוון לפנות למל"ל אבל שם הם טוענים שההחמרה היא מהתאונת דרכים, אז שוב זה משאיר אותי קירח מכאן ומכאן.

ברור שהמל"ל מנסה להתחמק

אבל הוא לא יצליח. יש עוד כמה דרכים "יצירתיות" לעקוף את זה. פנה לעו"ד שעוסק בתביעות לביטוח לאומי. בברכה,

למעלה