מי אמר בן ולא קיבל

מושלם

אני באמת שלא מבין איך הקהל הדיח אותו

xjoiq

New member
תראה

אין אחד שאין לו יום חלש ובטח ובטח לזמר/ת - תמיד יש יום חלש.
הפאק הגדול של תכניות ריאליטי של שירה זה שאם זמר מעולה שיהיה אפילו ליגה בפני עצמו נופל על יום חלש ביום הלא נכון - הלך עליו..
המטרה האמיתית של בוטום טו והצבעת השופטים מיועדת בדיוק למטרה הזאת: להציל עילוי שנפל על יום חלש.
(באקס פקטור ישראל עשו שימוש לרעה במטרה הזאת והשתמשו בה להציל את האקט "שהמלך חפץ ביקרו")

כל כך בער להם להפקה להרוס את התוכנית עד שעשו ב-2 תוכניות הדחה כפולה ככה שמי שנפל על יום חלש באותו היום הלך עליו ואין בוטום טו שיציל אותו

ומה לעשות שהקורבנות של המהלכים הנלוזים האלו היו 2 האקטים הכי טובים בתחרות בן גולן והאחים אגמי.

(לו לפחות היו עושים בוטום ת'רי שמשלוש השופטים מצילים אחד זה היה ממתיק במשהו את הגלולה ואולי היה סיכוי להציל את האקטים הכשרוניים באמת).

מסכים חלקית

בן גולן והאחים אגמי פשוט לא הגיעו להופעות החיות וכל ההופעות שלהם היו בינוניות מינוס (פרט לLittle Lights של האחים) וזה בדיוק העניין, מה זה משנה לקהל הכישרון? מה שמעניין זה ניצול של הכישרון והם לא ניצלו את הכישרון שלהם.
בכל ההפקות של אקס פקטור בעולם יש הדחות כפולות ואין בוטום 3 אלא המתמודד עם מספר ההצבעות הנמוך ביותר מודח.

לבן גולן ולאחים אגמי היה הפוטנציאל הכי גדול והם היו הפיבוריטים שלי לפני שלב ההופעות החיות, אבל הם פשוט לא הגיעו להופעות החיות (יותר בגלל בחירות לא טובות של שירים מאשר חוסר כישרון). למשל, אני הייתי בוחר לבן גולן שירים בסגנון שהוא שר בשלב בתי השופטים כמו "האהבה מתה". לאחים אגמי מתאימים שירים שמתחילים שקט וככל שעובר השיר הם צוברים תאוצה כמו Fix You וLittle Lights שהם שרו או כמו השיר The Scientist (גם של coldplay) שהם היו צריכים לשיר אם היו מגיעים לגמר.

לגבי להקת פיוז'ן, אתה (ורוב הפורום פה) טועה:
1. מול הכרקוקליות, פרט למגדלור, ההופעות שלהן פשוט לא היו טובות מספיק לעומת פיוז'ן שכן נתנו הופעות טובות ואף מעולות (אתה יכול להבין זאת גם מכמות הצפיות ביוטיוב).
2. מול אבישחר - אבישחר גם לא הגיע להופעות החיות ואפילו במחנה האימונים הוא פישל. מתמודדים לא צריכים לעבור על סמך האודישן שלו ולכן הקהל הדיח אותו.
3. מול תמר - פרט לשיר האחרון שלה (שגם אותו היא שרה בלי הרגש ומה שהשיר הזה מסמל) פשוט לא היו לה הופעות טובות בהופעות החיות. לפיוז'ן לעומת זאת היו 3 הופעות טובות+ מתוך 4 ההופעות שהיו עד אז והופעה אחת שהייתה סבירה ("חופשי זה לגמרי לבד").

אני באמת לא מבין מה יש פה לפורום מלהקת פיוז'ן (או יותר נכון מההפקה), הרמה פה בהופעות החיות הייתה עלובה, לפחות לעומת הפקות אקס פקטור אחרות ברחבי העולם. היחידים שהיו נקודות האור בהופעות החיות היו להקת פיוז'ן, ענבל ביבי, רוז (לדעתי היא משעממת אבל היא שרה טוב), עדן בן זקן ואורי שכיב.

אז זה הגיוני מאוד מי שהגיע לחצי הגמר ומעבר לכך הקהל אשם אז אין לך מה להאשים את ההפקה בכך.

xjoiq

New member
טוב בוא נעשה סדר עם מה שכתבת

בן גולן הגיע להופעות החיות יותר ממותן "ומיושב" ובמקרה שלו זה היה לו לרועץ יחסית לעצמו. 2 ההופעות הראשונות היו, יחסית לרמה הכללית של המתמודדים, עדיין יחסית די טובים ואילו השיר השלישי היה הנפילה הגדולה כשבדיוק באותו יום לא היה בוטום טו.

האחים אגמי היו מעולים ויציבים לאורך כל האודישנים וההופעות למעט ההופעה האחרונה שלהם בלייב7.

ככה שב-2 המקרים חוסר ניצול הכשרון התבטא באירוע חד פעמי וזה בדיוק מה שאמרתי מקודם שזה הפאק של הריאליטי.
אלה ממש דוגמאות חזקות לפאק של הריאליטי

עכשיו כשאני כותב לך בא לי רעיון לשיפור ההצבעות בריאליטי פשוט שאנשים יצביעו פעמיים פעם לביצוע שמצא חן בעיניהם ופעם למתמודד לו לדעתם יש להעניק חסינות מהדחה. לבוטום טו ייבחרו 2 האקטים החלשים באותו יום שאין להם את תמיכת הציבור לחסינות. בצורה כזאת פייבוריטים שנפלו על יום חלש לא יהיו כל כך מהר מועמדים להדחה.

הלאה
בכל המקומות בעולם שיש הדחות כפולות זה כשלון קולוסלי ואין להעתיק את הכשלון הזה לפה.נקודה.

במקרה של פיוז'ן שם היתה התערבות גסה של ההפקה לא בשביל איזה בנזין או תיסלם או משינה או אתניקס אלא בשביל משהו הכי חובבני בעולם וחסר תוחלת.
להזכירך הבוטום טו מיועד להציל אקט שהגיע לשם בטעות או עקב כוח עליון פעם אחת,גג פעמיים ונעשה שימוש לרעה בכוח שהוענק לשופטים תוך שימוש בהם כבובות על חוט(בשביל מה לעזאזל צריך אוזניות לכל ארבעת השופטים?????).
חוץ ממול אבישחר ששם הציבור כנראה העדיף את פיוז'ן על פני אבישחר(אבל עדיין קרוב לוודאי שזה היה צמוד וההפקה עצרו את ההצבעות כשהכף נטתה מעט לכיוון אבישחר כי אישית אהבתי אפילו את אבישחר עם הקול הערב יותר מלהקת האד-הוק הזאת.
אבל במקרה של הכרקוקליות ותמר ששם ההפקה באמצעות הבובות על חוט "השופטים" לא סמכו על הצבעת הציבור ששם הפער היה חזק נגד פיוז'ן ושלחו הביתה את הכרקוקליות שלמרות עיבודים לא מוצלחים עדיין הן והמוזיקליות שלהן תגלית אדירה במונחים ישראליים.
וכן תמר שהצליחה להראות שהיא במגמת שיפור ועלייה טובים במונחי זמן קצרים של ריאליטי(כשדרך אגב גם "אם יש גן עדן" היה ביצוע חזק מאוד אולי אפילו הכי חזק שלה)וגם הביצוע שלה ברבע הגמר רויאלז הפך אותה לזמרת ממש מעניינת שרוצים לשמוע ממנה עוד(הרבה יותר מהאובררייטד עדן בן זקן למשל).

פיוז'ן הם לא משהו שעושה לך רעב לביצוע הבא שלהם יש להם 2 זמרים סבירים(לא מפילים) וזהו פה זה מתחיל ופה זה נגמר. גם ברמה הנמוכה שהיתה פה יחסית פיוז'ן לא הצטיינו.

לסיכום אני רק אגיד לך שאם ההפקה הצליחה להוציא לי את החשק לצפות בתוכנית אז תבין לבד מה קרה.

אם פיוז'ן היו נשארים אבל יחד איתם היו חלק מהכשרונות שהתחילו ולא הגיעו לגמר,מילא, הייתי בולע את הנוכחות שלהם אבל גם אותם וגם העדר של הכשרונות היותר טובים בתחרות זה כבר יותר מדי מבחינתי.
בשביל התחושה אני רק אעשה לך רשימה חלקית של מי שנשר בדרך(אתה לא צריך להגיב על כל אחד ואחת רק שתראה את מסת הכשרונות שנדחו שרובם באשמת ההפקה באופן ישיר או עקיף)
רשימה חלקית:מאי פינטו,מאי ספדיה,חן לוי,מור ממן,ברנרד עידן
,מאוריציו
,ענבל בן שיטרית
,הכרקוקליות
ו..האחים אגמי
ו..בן גולן

הקהל לא אשם הקהל מצביע לפי מה שהוא אוהב מי שאשם זה רק ההפקה שנוסף לכל העוולות והמניפולציות גם ביטלה את הבוטום טו ב-2 תוכניות למתמודד החלש באותו יום.

אני אסכם את הדעה שלי במספר משפטים

היו הרבה מתמודדים מעולים שנשרו במהלך מחנה האימונים, אבל זאת לא אשמתה של פיוז'ן שהוקמו רק בסוף מחנה האימונים.

אם פיוז'ן כל כך גרועים וכולם כ"כ שונאים אותם, איך אתה יכול להסביר את כמות הצפיות שיש להם ביוטיוב?

אתה רושם שלא היה לך בעיה שפיוז'ן היו נשארים אם ביחד איתם היו נשארים מתמודדים שלדעתך (עוד פעם, דעה אישית שלך שמנוגדת לקהל שהעביר אותם לגמר) היו עדיפים עליהם, אז למה אתה מאשים את פיוז'ן ומתלונן עליהם? למה לא להתלונן על המתמודדים האחרים שלדעתך לא מגיע להגיע לשלב הזה?
השנאה ללהקה המעולה הזאת זה מה שמרגיז אותי, זה לא שהם שרים גרוע (אלא הם שרים מעולה), העניין הוא שאנשים (כמוך כנראה) מראש ניגשים לשמוע שיר שלהם עם דעות קדומות אז כל טעות הכי קטנה שהם עושים ישר אומרים "הם להקה גרועה וההפקה קידמה אותם". זאת למרות שהם שרים מעולה ועוד יותר בהתחשב בעובדה שהם ביחד רק 3 חודשים. אנשים מתלוננים על כך שרק 2 שם יכולים לשיר בעוד זה ממש לא נכון וגם זה לא הכיוון שהלהקה חייבת ללכת אליו. בקולדפליי כולם שרים? לא. בLittle Mix כולן שרות באותו סגנון? לא. זה הפריע להם להצליח? ממש לא.

ההפקה לא אשמה בכלום, כי היא פועלת ע"פ הפורמט בחו"ל שגם שם היו הדחות כפולות שהודחו המתמודדים עם אחוז ההצבעות הנמוך ביותר.

נ.ב. רק בגלל שהדעות של השופטים שונות משלך, לא אומר שהכל היה מכור, אחרי הכל השופטים העבירו אותם בסה"כ פעמיים. בהפקות בחו"ל כמעט כל עונה קורה מקרה דומה שקהל המצביעים פחות מתחבר לאקט מסוים והשופטים מעבירים אותו בכל זאת פעם אחר פעם.

מלח גס

New member
לדעתי גם אתה צודק וגם אתה צודק

אולי אם היה הזדמנות שנייה ולא הדחות כפולות היינו מגלים צדדים יפים של הזמרים, יכול להיות שפספסנו משהו איכותי ויכול להיות שלא. אבל ממה שראיתי פיוזאן לא אשמים באף הדחה ולא אשמים שלמתמודד זה או אחר היה יום רע. אני איכשהו מצליח להבין למה השופטים מעדיפים אותם על פני זמרים אחרים ולמה זמרים אחרים הולכים הביתה עם זה בגלל הקהל או אם זה בגלל השופטים מצד שני, אני לא תומך בלהקה שלא הוקמה מתוך החלטה משותפת של מספר זמרים ולכן אני מראש לא הייתי מכניס אותם לתחרות הזאת.

אבישחר היה מעומד להדחה עוד מלפני פיוזאן והוא לא השתפר מאז.
השירה של האחיות לדעתי מכנית , קרה, וחסרת רגש גם עברי הרגיש שחסר להם רגש עוד בשלב מוקדם. יצאו מהתחרות בשלבים מוקדמים כי הראו שעדיין הם חסרות רגש ומנותקות גם ליד הפסנתר ("עדיין ריק" בבית השופטים, מגדלור) וגם בסגנון האלקטרוני (מגדלור, נוסעת בעקבות האהבה) .

בן גולן אם הוא היה סתם נופל על יום לא טוב אולי עוד היו סולחים לו . אבל זה היה גרוע יותר מביצוע סתמי של יום רע אלה הוא עשה הכל על מנת לכער והרוס את השיר הקלאסי היפייפה של שלמה ארצי שנעלם בתוך ים של פוזות וצעקות קריוקי.

תמר כבר הרבה זמן דועכת במקום, לי כבר נגמר הסבלנות אליה וכנראה שאולי גם לשופטים.

האחים אגמי היו סתמיים ופישלו בדיוק כשעדן, פיוזאן, ואורי התעלו מעל עצמם ועלו ברמה. (לכן שלושתם בגמר ביחד עם רוז שתמיד שומרת על רמה גבוהה)

xjoiq

New member
פיוז'ן תפשו מקום יקר של אקטים טובים מהם

כפי שכתבתי להלן ל"אקס פקטור לשלטון"

אבישחר הוא זמר הרבה יותר נעים לאוזן מפיוז'ן ובכל זאת כשהוא הגיע לבוטום טו בפעם השניה גם פיוז'ן צברו את אותו פזם בבוטום טו.

הכרקוקליות זה היה אחת העוולות הזועקות של התוכנית כי המוזיקליות שלהן היא האמ-אמא של האקס פקטור.

בן גולן נפל על יום חלש אין מה לעשות בכל הביצועים האחרים שלו הוא המיס אותי ריסק אותי מעך אותי העיף אותי(ואתה מוזמן לחפש עוד כמה פעלים במילון) ואילו בשיר זה "לא זע ליבי" ויצאתי כמו שנכנסתי כשגם המקור אגב הוא לא ממש הקאפ-אוף-טי שלי.
בן גולן הוא בעל קול נדיר במיוחד במחוזותינו וממש סבלתי במהלך הקריאה על מה שכתבת עליו.

תמר התחילה להיות זמרת מעניינת - יותר מרוב האקטים שנשארו בתחרות באותו שלב - וגם השתפרה כשברקע ביצוע קסום ל"אם יש גן עדן" והביצוע ל"רויאלז" שהיה ממש חביב.

האחים אגמי היו ממש אלופים מהפנטים ומרגשים זמירים אנושיים עם יציבות אדירה לאורך כל האודישנים וההופעות ורק באותה הופעה אחרונה(אומללה) פתאום היתה נפילה חד פעמית.

חוץ מאורי שכיב הושארו בתוכנית האקטים הכי אובררייטים והכי פחות מעניינים בתוכנית.

קולדפליי זו לא להקת בנים

אז ההשוואה לא רלוונטית. אבל זה נכון שבחלק מלהקות הבנים והבנות המסונתזות האלו לא תמיד כולם יודעים לשיר. הספייס גירל למשל, הייתה שם זמרת אחת בקושי. בוחרים אותם על סמך מראה, כריזמה וכולי. השירה היא משנית, המיתוג והיח"צ הוא העיקר.

וקודם כל פיוז'ן עצמם לא אשמים בכלום, אם מישהו אשם במשהו זה רק ההפקה. ההפקה פועלת לא לפי הפורמט של חו"ל, ההפקה, כמו כל הפקות הריאליטי בארץ, פועלת לפי תוכנית על ומשנה את החוקים לפי הצורך כדי שיתאימו לתוכנית העל הזו. חבל שזה ככה, אקס פקטור היא תוכנית צעירה (בארץ), היה פה צ'אנס למשהו שונה אבל מאחורי העטיפה הנוצצת קיבלנו עוד מנה גדושה מאותו הדבר.

עם בן גולן היה פספוס מההתחלה של ההופעות החיות, העיבודים, השירים... זה לא היה זה, זה לא התאים לו, לא ישב עליו נכון. אבל אם ההפקה הייתה מתעקשת עליו כמו שהתעקשו על פיוז'ן אחרי ביצועים לא טובים, אם ההפקה הייתה בוחרת להשקיע במקום בפיוז'ן בבן גולן אז היינו רואים היום את בן גולן בגמר. זה נכון גם לגבי כל מתמודד אחר שעף בדרך, אף אחד לא זכה לסלחנות כמו פיוז'ן.

גם אם ההפקה החליטה מראש שלכל שופט יהיה מתמודד ויהי מה, שזה לכופף את החוקים ביג טיים, אני הייתי מעדיפה בקטגורית הלהקות את הכרקוקליות או את האחים אגמי מאשר את פיוז'ן שפחות מעניינים אותי מהם.

מי אמר שפיוז'ן היא להקת בנים?

Little Mix היא לא להקת בנות. ההשוואה שלי הייתה כללית עם להקות, להקה יכולה גם שיהיה לה סולן או דואו ורק בפזמון שכולם ישירו ביחד. במקרה של Some nights זה עבד מעולה וכך גם בRoar וSay Something. לכן אני חושב שההשוואה לוואן דיירקשן היא פשוט לא במקום.

איך בדיוק ההפקה שינתה את הפורמט (פרט לכך שלגמר מגיעים 4 מתמודדים שזה היה קיים בחלק מהעונות של אקס פקטור בחו"ל)?

פיוז'ן כבר בתוכנית השנייה (אחרי הביצוע הטוב שלהם לmirrors והביצוע הגרוע ל"הראשונה") ביצעה את some nights, אז אני לא מבין את ההשוואה לבן גולן שהודח בכלל מהצבעות הקהל. גם האחים אגמי הודחו מהצבעות הקהל ולא השופטים.

אחרי הביצוע של Some Nights היה להם רק ביצוע אחד לא טוב (חופשי זה לגמרי לבד, שהם שרו טוב אבל הוא פשוט לא מתאים להם וכללית ההפקה של השיר הייתה מוזרה והרגישה באמת סיום י"ב) ושאר הביצועים שלהם היו טובים-מעולים.
אז על איזו סלחנות אתה מדבר בדיוק?

רק בגלל שאתה לא מתחבר לפיוז'ן לא אומר שהם צריכים להיות מודחים? ובטח שזה לא אומר שההפקה מכורה, כי אחרי הכל יכול להיות שלשופטים יש דעה אחרת משלך (ולפי ההצבעות בחצי הגמר גם לחלק גדול מהקהל).

מלח גס

New member
יש מי שחושב שיש זמרים טובים מהם

ושהביצועים האלה שלהם שציינת לא מספיקים בשביל להמשיך בתרות. וזה בסדר.
אני הייתי מכניס לגמר את האחים אגמי במקומם.

חוץ מזה אני מסכים שזה שהשופטים תומכים בהם זה לא הופך את ההפקה למכורה.

מלח גס

New member
חבל עלך בן גולן אבל זה משה אשם

בן גולן היה אחד הפייבוריטים האהובים של השופטים והוא הודח במקום על ידי הקהל ובגלל טעות של משה כמנטור ולשופטים לא היה את ההזדמנות להדיח או להציל אותו.
לעומת זאת אורי שכיב שר את שירים שמתאימים לו (גם את השיר שלו) והגיע לגמר. לא כי ההפקה פתאום החליטה להשקיע באורי אלה כי משה למד לקח ולא חזר על אותה הטעות. אני מאמין כמוך שאם בן גולן היה שר שירים שמתאימים לו הוא יכל להיות בגמר.

xjoiq

New member
חשבתי על השאלה שלך

איך זה שמספר הצפיות כביכול גבוה ואילו בהצבעות הם כל כך חלשים והשאלה עוד יותר מתחזקת ומוחמרת לאור העובדה שהם לוקחים קאברים של שירים כל כך פופולריים יחסית בקרב חתך המסמסים וזכרתי במשהו שהיה במהלך הקדם אירוויזיון האחרון פתאום לאחד המתמודדים היו מיליון צפיות ביוטיוב וגילו שרוב המיליון צפיות הגיעו לא מישראל אלא אי שם מאסיה הרחוקה או יותר נכון מאינדונזיה..
בקיצור התברר שיש דילרים של "קבלני צפיות" שיושבים באינדונזיה (ואולי בעוד כמה מקומות).

אם ההפקה דואגת ל"חוט קצר" על השופטים עם אוזניה לתקשורת און ליין איתם אני מאמין עליהם הכל
וכי אם פיוז'ן כל כך טובים אי אפשר לסמוך על כושר השיפוט של השופטים ש"יצילו לפי הצורך את הלהקה האיכותית הזאת"????

רק אני מאמין שההפקה "שלנו" של אקס פקטור לא היתה טיפשה כמו אותו מתמודד וללכת על "תפשת מרובה לא תפשת" מיליון צפיות הם "הסתפקו" בעשרת אלפים-עשרים אלף ככה שלא היו צריכים לעייף הרבה את אותו דילר..

וגם אם תרצה שאני אסביר לך את שאלתך בלי "קבלן אינדונזיה" אז ככה:
צפיות ביוטיוב נמדדות גם אם פתחת את הוידאו ונמלטת כל עוד נפשך בך אחרי נגיד 10 שניות. פיוז'ן בחרו שירים שהמקור שלהם נהנה מפופלריות של 8-9 ספרות של צפייה ביוטיוב - אני מתאר לעצמי שאחוז מסוים שאוהבי המקור היו מספיק סקרנים בשביל לנסות לפתוח את הקאבר(זה שהם יצאו די מהר זה כבר סיפור אחר..)חוץ מזה חובבי הפיוז'נים המושבעים(שאגב גם אני נמנה עליהם) עושים מדי פעם חיפוש על שירים מהז'אנר הפיוז'ני והמשולב והיוטיוב לא יודע חוכמות הוא מוציא להם בין היתר תוצאות של להקת פיוז'ן מיודעתנו(כשאוהבי הז'אנר באותו רגע,עד לכניסה פנימה, עוצרים את נשימתם - להקה שכל המהות שלה זה פיוז'ן מי יודע איזה ז'אנר לא צפוי הם ילבישו בתוך המקור הפופי) כשמרגע ההקלקה פנימה נוספה צפייה במונה הצפיות..

למרות שכל הפינלסטים(חוץ מאחד) לא מעניינים אותי רק פיוז'ן הזדקקו להתערבות בוטה לא מוסוות וישירה על מנת להינצל מהדחה(ולשאלתך:המרגיז בכך הוא שהם תפשו מקום לאקט איכותי מודח אחר)לעומת שאר האקטים האובררייטד ש"נהנו" רק באופן מוסווה(מיקום השיר,הסאונד,עצירת ההצבעות במיקום המתאים במידה שהם התנדנדו סביב הבוטום טו,ומעורבות לא אובייקטיבית וקריאה של בר רפאלי להצביע למתמודדים "הרצויים" ועוד כהנה וכהנה כיוצ"ב).

נכון הם לא אשמים שהם לא הצליחו לייצר משהו תופש בזמן הקצר שהם התארגנו אבל זה עדיין לא אומר שצריך לדחות מועמדים טובים יותר מהם למענם.

גם בהדחה הכפולה ההפקה אשמה שגרמה והשתמשה בה, בחו"ל בכלל מתחילים עם יותר אקטים וחוץ מזה הדחה כפולה מפספסת את מטרת הבוטום טו כפי שכתבתי לעיל. וחוץ מזה לא כל מה שדפוק בחו"ל צריך להעתיק לפה.

נ.ב.: סתם האשמת אותי באשמות שווא אני בכלל לא בא לשמוע אותם עם דעות קדומות שיר הכוסות היה מבחינתי מיני-מאסטרפיס במונחי ריאליטי אבל שאר הביצועים שלהם בינוניים וכששאר הזמרים חוץ מ-2 הטובים שלהם פותחים את הפה מעבר לריספונסים לאותם שניים,סורי,הם לא עוברים לא מסך ולא אוזן ורוב האקטים האחרים גם כאלה שהושארו מאחור בבית השופטים ובמחנה האימונים טובים מהם.

supersonic777

New member
הכל מכור!ביבי עולה על "פיוזן" ב-3 דרגות לפחות

ואותו כנ"ל,פרידמן,על שכיב!
פשוט רצו שאף אחד מהמנטורים לא ישאר בלי מתמודד!

למעלה