מי אמר קישקוש?

• פותח הנושא rm7
  • פורסם בתאריך

rm7

New member
מי אמר קישקוש?

מסכימה לגמרי עם כל אלה שטוענים שאלוהים הוא המצאה של האדם. כמו כל דבר אחר. הרי אם נלך ליסוד של כל הידע, האכסיומות למיניהן, החוקים, הפיזיקה- מה שלא תרצו, ברמה הפילוסופית הכל חסר בסיס. חסר בסיס כי למרות שאנחנו כאלה "ביג שאטס" אין לנו מושג מאיפה הכל התחיל, לדוגמא, ולמרות ש"הוכח" שיש יקום אין מושג מה יש מסביבו. אותו דבר אלוהים. אלוהים היא הכרית הנוחה שישנים איתה בלילה, ולמרות שאחרי כמה שנים היא כבר לא כ"כ נוחה, וכבר לא כ"כ רכה כמו פעם- היא זו שמקנה לנו את הבטחון הזה, ואי אפשר להפטר ממנו. מהבטחון הזה. מיליונים על מיליונים של אנשים בכל העולם מאמינים במוסד האלוהות, ואני אומרת מוסד כי זה מבחינתי כמו מוסד הנישואין, מערכת הבריאות, מעין ביטוח לאומי אם תרצו. האדם חייב בסיס להשען עליו, אם אין לו את זה הוא לא יקום בבוקר, אם אין לו את זה הוא לא יתפקד. ומאחר וכ"כ הרבה אנשים חיים בבדידות, בחוסר מעש, בריקנות- שעד כמה שהם נראים מאושרים כלפי חוץ זה הכל בולשיט- המציאו את האלוהות. הוא יודע הכל, אז למה שנשאל אנחנו. הוא קובע מה יהיה, אז "פיו". לפחות מישהו יודע מה לעזאזל קורה כאן. ולמה לא, אני שואלת. למה לא. הכל נוח למי שמאמין. הכל תרפיה אחת גדולה, יש סדר יום, יש תפילות, יש אמונה, יש מצוות- בכל דת שתהיה- והכל מבוסס על ההנחה האלמנטרית שיש יד מכוונת. איזה כייף להם, לפחות יש להם יד.

J o s e p h

New member
גבירתי -

אני חולק על כל מילה מדברייך אך אלחם עד טיפת דמי האחרונה בכדי שתיהיה לך הזכות לאומרם. האם יש לך הסבר לגישה הניהליסטית הזו או שסתם קמת על צד שמאל היום?

Rorie

New member
צודקת.

אני בתור אחת שדווקא כן נוטה להאמין באלוהים, אני חושבת שאני עושה את זה רק בשביל להשען על משהו. אין לי שמץ של מושג אם אני באמת באמת באמת מאמינה. אני רוצה להאמין, את זה אני יודעת. אני לא מקיימת אף מצווה, חוץ מאולי לא לאכול גדי עם חלב אימו כי אני צימחונית. אני לא חושבת שאם יש אלוהים אז זה מה שהוא רוצה. לפחות רוב המצוות אלה הן סתם המצאות של דתיים. אני מפחדת שאין אף אחד שדואג לכולם.

רוצה רק להעיר.......

ב"ה באמת במקרה שקראתי את הודעתך ואע"פ שאני לא אוהב צורה זו או אחרת של ויכוחים בפורומים כלשהם אני רק חייב לומר לך ש "האמונה" באלוקים היא לא איזה צורך כלשהוא (ועוד כל מיני שטויות פסיכולוגיות אחרות) אלא היא שכלית ביותר ומושרשת היטב בקרקע הרציונלית של האדם. כמובן שאני מדבר על הדת היהודית(הרי בכ"ז כתבתי למעלה ב"ה) הטוענת שמבדיקה והתבוננות בחוט השדרה הבלתי שביר של עמינו ניתן להיווכח על מציאותו של האלוקים! אני מבין שפורום זה מעודד שיחות עם האלוקים,אז אני רק רוצה לשאול אתכם....לא יותר קל לדבר עם משהו שאתם יודעים שקיים מאשר רק להאמין שקיים?...סתם חומר למחשבה

I am a freak

New member
אם הוא קיים, הוא יחזיר תשובה.

ישנם אנשים שמדברים לאלוהים ללא אמונה בו. אומנם, זהו אכן פארדוקס, אבל אני יכול לדבר ולתת עדות אישית אם תרצה. [זהו יותר דיבור אל "כוח עליון" מאשר לאלוהים, ועל ההבדל ביניהם- בפעם אחרת]. הסיבה לזאת גלומה בכך שאותו אלוהים, כיוון שהוא לא קיים, לא יחזיר תשובה. ולכן, אפשר להשתפך בפניו, בעודנו מאחזים בתקווה שאכן יש מישהו למעלה, אבל לא מאמינים בלב שלם שזהו אכן המצב. הקבוצה השניה, כפי שאני רואה את זה, מדברת לאלוהים מתוך הכרה והבנה חד משמעית שהוא קיים, ללא עוררין. אומנם, הוא לא יענה לך ותפצחו בדו שיח קולח- אלא האדם, בראייתו הסלקטיבית, ידלה את המשוב של אלוהים לאחר השיחה- בכל דרך התתפאשר לו, למשל:
אם תראה פרפר, תעלה בך האפשרות שהקשיבו...
אם תתעורר בבוקר על רגל ימין
אם תצלח דרכך בכל תחום שהוא....
[מקווה שהמסר הועבר] לכן, בקשר לשאלתך "לא יותר קל לדבר עם משהו שאתם יודעים שקיים מאשר רק להאמין שקיים?" לפעמים, עדיף יותר לא לדעת בצורה חד משמעית שהוא אכן נכון- מכל הטעמים שפירטתי עליהם מעלה. הפריק

mkarin

New member
תראי,

אני לא מנפנפת בכך שאני לא מאמינה, כיוון שכבר שמעתי התנפלויות והסברים מכל מיני סוגים, והאמת היא שלא ממש מתחשק לי לשמוע הסבר וניסיון לחנך אותי. הסיבה שאני לא מאמינה היא שאין לי כל הוכחה מוחשית לקיום האלוהים. גם אני, כמוך [אם הבנתי נכון], חושבת שהאלוהים הומצא ע"י האדם כדי להסביר תופעות בלתי מוסברות, ובעקרון כדי שתהיה את האפשרות להסתמך על משהו, להטיל את האחריות על מישהו/ משהו אחר. וכן, אני מודה שזה מאוד נוח. החיים הם לא קלים, קל וחומר כשאין אפשרות להסתמך על משהו, ואני אישית עמדתי בסיטואציות שבאמת אמרתי את זה לעצמי. אבל מה לעשות, כל אחד בוחר במה להאמין, ואם העולם רוצה להמציא 'יישות' שעליה תוטל כל האחריות למה שקורה, בבקשה. אני לא באה לחנך אף אחד כפי שאני לא רוצה שאף אחד יחנך אותי בעניין.

I am a freak

New member
משענת לטובת הפרט והכלל....

אישית, אני לא סומך על האל. מקום לסמך על המצאת האדם, כפי שתיארת זאת מצויין, אני סומך על החברה, על ההורים שלי- על החברים האמיתיים שלי. האמונה שלי ב"משענת האל" לא תורמת לאף אחד חוץ ממני [אלא אם כן יש לך השפעה עקיפה שלא שמתי לב אליה- ואם כך, אודה לך אם תאירי את תשומת ליבי]. לכן, אם כבר משתמשים במשענת, לפחות שתהיה אחת כזו שתפעל למען טובת הפרט והכלל, כדי שיהיה יותר מאדם אחד שייצא נשכר מכך... מה את חושבת
הפריק.

למה להכליל ? ../images/Emo12.gif

לא רק אנשים בודדים או ריקניים מאמינים באלוהים, תתפלאי גם אנשים בעלי משפחות וחברים ושאינם בודדים כלל מאמינים באלוהים, כל אלה שמאמינים באלוהים חיים בחוסר מעש ובריקנות ? את רצינית ? שלפת את זה מהמותן בלי לחשוב קצת ? זכותך לא להאמין באלוהים וזכותך לחשוב שהאדם המציא אותו. אבל להכליל את המאמינים ולכנותם חסרי מעש וריקנים ובודדים ? תשמעי אולי כדאי שתתחילי להתנחם ולדבר עם אלוהים ייטב לך גם אם את מאד עסוקה.

יש משהו בדברייך!!

אני גם חושבת שרוב האנשים שמאמינים בה', עושים זאת כי הם מחפשים מישהו לסמוך עליו ולהשען עליו..!! מישהו אמר פה שגם כאלה שיש להם חברים, מפשחה וכו...מאמינים.. אני חושבת שאנשים אלו עושים את זה, מכוון שכך הם גדלו, זה מה שהוריהם או כל דבר אחר, הכניסו להם לראש מהיותם תינוקות, אין להם דעה משלהם ממש ויש כאלה שאפילו לא מעוניינים לעסוק בזה או אפילו פוחדים... אך זוהי רק דעתי!!

למעלה