מי אנחנו? צבאות ה´ - מה מטרתנו?

אלי פלס

New member
מי אנחנו? צבאות ה´ - מה מטרתנו?

להלחם. במי? במה? ביצר הרע! סתם משהו שנזכרתי בו כשחשבתי על ההודעה הזו. חשבתי לי שיהיה נחמד עם כל הכותבים כאן יכתבו באשכול מי הם, מה הם. כל אחד והפרטים שהוא מוכן לספר. כמובן שיש כאלו שבוחרים לשמור על חשאיותם וזה הרבה יותר ממובן. גם אני, עד לפני כחודשיים (כשנפתח הפורום הזה), גלשתי באינטרנט באנונימיות. אני אתחיל. אלי פלס. בן 20. יצאתי לפני כמעט ארבע שנים מחב"ד. עובד בירושלים. מקום מגורים לא ברור: ירושלים/רחובות/רמלה/תל אביב. שאלות?

הנני לפניכם כספר הפתוח:

יונה לוי יצחק ג., עולה ותיק מרוסיה (עשר שנים בארץ), חזרתי בתשובה עם משפחתי קצת לפני העליה ארצה, בהמשך הייתי לחרדי, א חסידישע בוחער ככל משפטו וחוקתו, עד היום בו החלטתי שאין עוד טעם שאשאר במסגרת הישיבה בפרט והדת בכלל, היום בו החילותי לעזוב. מאז אותו יום חלפו שנתיים וחצי, ועוד לא עזבתי לגמרי, מסיבת מגוריי עם ההורים. נכון להיום אני גר בבני ברק, עובד בעבודה מזדמנת ומחכה שהדודה בלשכת הגיוס תיסגר על עצמה בקשר למה שנסגר איתי. אם ישנן שאלות- אשמח לענות עליהן. אסאך יידישע נחת פון אלע אור-אייניקלאך, שלכם, יונה דער רוסישער.

leadol

New member
מי אני

שמי לאה פ. (לי) למדתי באולפנית בני עקיבא תל אביב, הייתי דתייה מאוד בשהותי שם. בשלב כלשהו התחלתי לחשוב על איך יודעים שהכל נכון, וגיליתי אחרי הרבה מאוד זמן וחיפושים (5 שנים), שהכל הבל ואף אחת מהדתות איננה נכונה. כיום אני סטודנטית לפיזיקה באוניברסיטה העברית בירושלים.

אני1

New member
לאה , אין שאלה של נכון או לא

ואם כבר מדברים על דת היתי מנסה לסכם את כל מה שחשוב בדת שלנו במילה אחת המשכיות . וכל מה שקיים מעבר למילה הזו פשוט אינו רלונטי . עכשיו כל שתרצי לעשות וישמור עליך ויעזור לך להגיע למצב שבו תהיה לך המשכיות הוא טוב יעיל ומועיל ומשרת את המטרה הפשוטה שלשמע כולנו קיימים . מקווה שאמרתי לך כמה מילים שיעזרו לך לשכוח מכל "המצאת השליטה שנקראת דת" ושננתי לך הסבר קצרצר וממצא איך לחיות בנוח עם "אלוהים" שלדעתי עצם נשמתנו כולנו הוא האלוהים ולא שום גורם אחר סביבנו מעלינו או מאחורינו.

אחר

New member
הנה אנוכי שולח לכם

קצת פחות מאת משיח ה´ אלא את הפרטים שאני חושב שאני אוכל להגיד על עצמי בלי להיחשף לסכנת גילוי.(וכידוע,חמירא סכנתא מאיסורא...) אני בן 25 בערך,יוצא כארבע שנים.למדתי בישיבות ליטאיות וכיום אני לומד באוניברסיטת תל אביב וגר באזור המרכז. אלי,אתה יכול להתחיל לנחש (רק אל תכתוב בפורום את ההשערות שלך) +

מי אני ומה שמי?../images/Emo68.gif

טוב,קצת תיאור יבשושי ואינפומטיבי,אבל תאלצו להסתדר איתו: מיכלי, בת 20, לומדת באוניברסיטת בר אילן. הוריי ואחי משתייכים לזרם החרדי-לאומי. חזרתי בשאלה לפני כשנה. (זה נשמע כמו משהו שאומרים בקבוצות תמיכה...) we love u michal!

haimcn

New member
מי הוא זה מלך הכבוד? ../images/Emo47.gif

לא יודע... בטוח לא אני! אני חיים כהן בן 24 למדתי בישיבה תיכונית ואיפה שהוא לפני סיום הלימודים הגעתי למסקנה שאני לא דתי. את הכיפה הורדתי בעליה לאוטובוס לבקום. במקור מירושלים. לומד מדעי המחשב באוניברסיטת חיפה (ועובד בחיפה).

ואני...

קוראים לי חנה כהן-סאקומסקי אני אחות של חיים בת 32 נשואה לליאור בעוד חודשיים וקצת מקווה להיות אמא של שיר (שבינתיים בועטת במרץ) גרים בזכרון יעקב. באתי ממשפחה דתית ציונית אבל יש לנו משפחה גדולה חילונית (בעיקר מצד אמא) מעולם לא הייתי צדיקה גדולה והרגשתי קושי רב בעיקר בזמן תפילות וברכות. לא הצלחתי להרגיש שאני מדברת עם מישהו ולהתכוון למה שאני אומרת. לא היה לי נוח לשנות את אורח חיי ולכן המשכתי להיות דתיה (וללכת אחרי הזרם) למדתי מתמטיקה ומדעי המחשב באוניברסיטה העברית. בזמן הלימודים הייתי דתיה אבל הכרתי הרבה חילוניים. בסוף הלימודים, ממש כמה שבועות לפני מבחני הסמסטר, הגעתי למסקנה שקיום החברים מאפשר לי לחיות את חיי כמו שאני חושבת שנכון. פתאום זה היה נוח. לכן החלטתי לחפש עבודה בתל אביב. עברתי לשם ומאז - הכל הסטוריה... ה"מהפך" היה בגיל 21. מה עוד רוצים לדעת? אני לא שומרת שום דבר בסוד...

להשלמת התמונה המשפחתית

שמי ליאור, הבעל של חנה והגיס של חיים אתאיסט מוצהר, לא חילוני כי ככה כולם אלא מהבנה וחקירת הדברים מעולם לא הייתי דתי ולכן קורא בפורום מתוך הזדהות משפחתית חנה וחיים לא ציינו זאת אבל מארבעה אחים - שלושה נהיו חילונים (לא שגור לי כל כך המושג יצאו בשאלה) ושניים מהם כאמור מיוצגים פה נאמנה. ישנה אחות שלישית שהיא זו שהתחלנה ראשונה. יש עוד בני משפחה שבחרו בשינוי הזה ואולי זה מסביר בעיני את הקלות היחסית בתהליך, בוודאי בהשוואה לחרדל"שים. אני הכרתי את חנה כחילונית לכל דבר למרות שידעתי על עברה, אולי גם בזכות למען האמת. אני מאוד מעריך אנשים שבוחרים בדרך ולא נולדים לתוכה וזהו. הרבה חילונים נוהגים כפי שנוהגים כי ככה האחרים נוהגים. לכן אני מעריך שתי אוכלוסיות גדולות ועוד שתיים קטנות. את אלו שחזרו בתשובה מהכרה מלאה ולא עקב משבר, אלו שיצאו בשאלה (טוב, אני מתאמן) ושוב מהכרה. וכמובן כל אדם שבחן היטב את השקפתו ולא מהר להמשיך עם הקיים ללא מחשבה או בחינה. זהו, רציתי להביע את דברי. אני מניח שאשוב להיות קורא בלבד אלא אם ארגיש צורך עז לכתוב או אשאל שאלות. זה בסך הכל פורום שאני לא שייך להגדרה שלו בצורה ישירה. ביי ליאור

מני3

New member
לגבי האחות השלישית שהתחלנה.....

התכוונת אולי לחלונות של windows :))))

אני

סתם כי אני מחבב אתכם.... אני בן 43, נשוי + 7 ילדים חלקם כבר נשואים, נולדתי למשפחה חרדית, ונישאתי בגיל צעיר לאשה שאני מאוד אוהב. אחרי הרבה (10 שנים) של התלבטויות וחקירות, הגעתי למסקנה שאין... לא שיניתי את חזותי ואת מקום מגורי, אבל אני אתאיסט בהכרה, ולא, אני לא שומר מצוות, אני רק שומר שלא יגלו.... הסיבה היחידה שבגללה אני מוותר על "החופש" היא האשה שאני אוהב, שמגיע לה הויתור הזה, היא יודעת ומרשה לי הרבה דברים אחרים. אוהב את כולכם....

shin5

New member
כופר עם שטריימל

אני בן 30+ נולדתי למשפחה חרדית ובתהליך שנמשך על פני כ8 שנים החלטתי שאני לא בדיוק מאמין, אשתי לא יודעת מכלום, אין אהבה גדולה בינינו והסיבה שאני לא עוזב זה פשוט בגלל פחד, אין לי כמובן שום השכלה ואני לא יודע לעשות כלום ולך תסתדר פתאום ביום אחד עם עולם מושגים שונה לגמרי, והעיקר הבעיה הכלכלית, אם אני מגריל בלוטו איזה סכום נאה אני אתחיל לחשוב ברצינות על עזיבה אבל עד אז אין לי מה לעשות אלא להוציא את התסכול שלי עליכם. אה.. ו..כן אני לא שומר מצוות אלא שומר שלא יתפסו אותי, בעיקר..אשתי.

מני3

New member
לכופר עם השטריימל שלום!!!

תשמע הסיפור שלך די מוכר ואתה לא היחיד! תהיה כנה ותאמר לי האם אתה לא משלם מחיר יקר מדי על השארותך בעולם זר לך? אם לא אז באמת כדאי שתשאר כי מי יודע אולי באמת יהיה יותר גרוע? חוצמזה שלא הכל נקנה בכסף!!!!! חירות למשל אתה יודע שנשיא דרום אפריקה ישב 28 שנים בכלא כדי לזכות לראות את ארצו משוחררת........ כמה אתה יושב ?? שמונה אם כך יש לך עוד עשרים !!!!! כן 20 !!!!!!! אתה קולט

shin5

New member
כופר עם שטריימל

אז מה אתה מציע לי להיות הומלס ולחפש בפחי האשפה שאריות של אוכל (הרי אצלכם לא מרשים אפילו להכנס לחתונה שלא הוזמנת אליה) עם כל הרצון שיש לי לחיי חופש יש דברים קודמים ובמצב העכשוי יש לי לפחות אוכל חם ומטה מסודרת, ובקשר לנשיא האפריקני אז לפחות היה לו מקום להיות בו ובטח גם נתנו לו קצת אוכל.

זה לא כל התמונה

זה לא כל התמונה... גם אם אתה לא מרגיש כלום לאשתך, אתה בטח אוהב את ילדיך, אז תחשוב גם עליהם, ושם הבעיה גדולה יותר, כי הרי לט תרצה שגם הם יגדלו לתוך העולם (השחור) שאתם נמצאים בו כרגע. אני, מאוד בזהירות, פותח בפניהם אם העולם, ומביא אותם למצב שהם יוכלו לבחור, (את הבת שלי, לקחתי פעם לפאב של לסביות בתל אביב שתראה שזה לא נורא). מצד שני, אתה בהחלט מוותר על טובתך/נוחותך האישית, אבל זה שווה. וחוץ מזה, בטח יש לך רשיון נהיגה? אז תהיה נהג שכיר. או תתגייס למשטרה ותהיה שוטר, הם ילמדו אותך הכל. אתה מירושלים? בני ברק? תתנדב להצלה ובעוד שנה תוכל לעבוד במד"א כחובש/נהג אמבולנס. בקיצור, פחי אשפה אינם האופציה היחידה, הם אופציה ללא מאמץ. (מזכיר חלק מהחרדים) ולסיים בבדיחה רלוונטית: ידיד שלי מירושלים אמר לי פעם כך: אני לא רוצה שילידי יפלו למעמסה על הציבור, אז אני מלמד אותם לשנורר לבד מגיל צעיר. אוהב אותכם

shin5

New member
כופר עם שטריימל

טוב קודם כל תודה לך על ההשראה שקיבלתי ממך בבחירת השם.... שנית מעניין אותי איך נכנסת לפאב של לסביות, האם נכנסת עם התלבושת החרדית? (לפי התמונה שמצולמת במאמר עליך-קראתי אותה באדיבות אתר חופש-אתה נראה חרדי עם כל הפיצ´ווקת) האם החבאת את הזקן? גם אני מסתובב במקומות חילוניים ולא מרגיש נוח עם איך שאני נראה, אז אם יש לך פתרון אשמח לשמוע.

כן !

כן, אני מתלבש כרגיל, זאת אומרת כמו ביום חול, רק כיפה שחורה, חולצה בהירה וציציות בחוץ. הכובע והמעיל שמורים לשבת ולשמחות. בהתחלה זה היה לי קצת מוזר, אבל די מהר הפסקתי לשים לב, אם כי ברור שאני מושך תשומת לב (מיותרת) זה קצת ענין של עקרון, אני נראה כמו חרדי מתוך בחירה, ולכן זו לא ממש תחפושת, תאר לעצמך שהייתי עוזב לגמרי וצובע בלונד פלטינה עם פסים סגולים על הקרחת? זה היה נחשב לגיטימי, לא? אז במקום ג´ינס עם קרעים יש לי ציצית שמשתלשלת. שים לב שאחד הדברים שמונע מאדם חרדי להכנס למקום כזה (פאב,קולנוע וכו´) בלבוש דתי, זה ´מראית עין´, או החשש שמא מישהו ילמד ממנו, לא לא איכפת שבגללי ילמדו גם אחרים, ובטח לא אכפת שיגידו "תראה את הדתיים האלה..." זה הרי לא עלי מדברים. נ.ב. אם יהיה לך אומץ פעם, תקבע איתי ואני אשמח לצאת איתך..... נ.ב.2 התמונה במאמר היא לא שלי.

adam222

New member
אני ....../images/Emo109.gif

יוצא בשאלה 6.5 שנים. בן 24, עובד ומלמד מחשבים במקור ממאה-שערים, אלי-הקץ לניחושים...! וד"ל ומה שכתבתי בשאלתי הראשונה בפורום, היה רק ע"מ להדליק אתכם :) אנא סילחו לי!

הקיו

New member
ובכן,

אני ה"קיו", בת 24, נמצאת בתהליך יציאה בשאלה... כלפי חוץ עדיין נראית דתיה אך בפנים... באה מבית דתי לאומי (דת"לשית, למעוניינים). סטודנטית:לומדת/עובדת. שמחה מאוד שקם לו הפורום...אשמח עוד יותר אם יתפתחו בו דיונים של ממש...וכמובן לשמוע עוד מנסיונכם...זה מקל ומעודד כי אני בעצומם של דברים. וכן, קשה לי מאוד.

יאיר~

New member
ומאחורי "יאיר" מסתתר...

בחור בן 21 שקוראים לו יאיר או משהו דומה לזה, ולעת עתה הוא בחור ישיבה ליטאי. הוא לא בדיוק ה"בחור ישיבה הליטאי" הקלאסי בהתחשב בעובדה שהוא לא מאמין באלוהי אברהם יצחק ויעקב, ולפי מיטב ידיעתי הם אמורים להאמין בו! הוא עדיין "שם" בגלל פחד מכל הקשיים הכרוכים ביציאה שכולכם בוודאי מכירים, אך הוא מקווה בקרוב לחצות את הנהר! ואלי... אני מתחנן! אל תקרא לנו "צבאות ה´"... אני אמנם אפיקורס, אבל חב"דניק?!?!?!? עד כאן! נשארו לי כמה עקרונות!

למעלה