מי אני ומה שמי?

raya

Well-known member
חשבתי שזו סטפליה, מסתבר שטעיתי.
לא מצליחה למצוא בגוגל תמונות.
אשמח לעזרה.
תודה!
רעיה

קבצים מצורפים

• פרח.jpg
    פרח.jpg
    1.5 MB · צפיות: 2

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
תודה! יתכן- הפרח דומה , הצבעים בכלל לא.
ולא טעיתי בהרבה כאשר חשבתי שזו סטפליה.
אצבוע - לא הכרתי את השם הזה.
רעיה
את ממש לא טעית וזו אכן סטפליה. לצמח זה יש תתי זנים רבים בגוונים שונים ומשונים.
כולם אסקלפיים (ולמען הדיוק, האסקלפיים הפכו להיות "הרדופיים").

מה שמעניין, זה שכשם שלבת שבע יש ניחוח מתקתק ונעים, הסטפליה מתאפיינת בריח דוחה, שכנראה מושך (בעיקר) זבובי ח_א.

מצטער שלא עניתי "בזמן" כי משום מה, לא תמיד אני נחשף לעובדה שצצו הודעות חדשות בפורום ומרוב יובש, איני מבקר כאן הרבה...

raya

Well-known member
את ממש לא טעית וזו אכן סטפליה. לצמח זה יש תתי זנים רבים בגוונים שונים ומשונים.
כולם אסקלפיים (ולמען הדיוק, האסקלפיים הפכו להיות "הרדופיים").

מה שמעניין, זה שכשם שלבת שבע יש ניחוח מתקתק ונעים, הסטפליה מתאפיינת בריח דוחה, שכנראה מושך (בעיקר) זבובי ח_א.

מצטער שלא עניתי "בזמן" כי משום מה, לא תמיד אני נחשף לעובדה שצצו הודעות חדשות בפורום ומרוב יובש, איני מבקר כאן הרבה...
מעניין. בקישור שנוף צלול שלח לי, ראיתי את האצבוע שממש מתאים לפרח שלי. בקישור שלך- סטפליה - גם מתאים. כשעשיתי חיפוש על סטפליה בגוגל תמונות, קבלתי רק את הפרח האחר שאכן היה לי בעבר. ורדרד שטוח כזה.
וכן - נאמר בזמנו שסטפליה מושך זבובים, לא יודעת אם זה נכון.
ואין לך על מה להתנצל, אינך חייב להיות בכל פורום 24/7 ואפילו 1/7 (יום בשבוע).
ולפרח באדום שקרוב לפרח ש"לכדת" אבן קוראים אצבוע.

קבצים מצורפים

• אצבוע.jpg
    אצבוע.jpg
    KB 205.6 · צפיות: 2
נערך לאחרונה ב:

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
מעניין. בקישור שנוף צלול שלח לי, ראיתי את האצבוע שממש מתאים לפרח שלי. בקישור שלך- סטפליה - גם מתאים. כשעשיתי חיפוש על סטפליה בגוגל תמונות, קבלתי רק את הפרח האחר שאכן היה לי בעבר. ורדרד שטוח כזה.
וכן - נאמר בזמנו שסטפליה מושך זבובים, לא יודעת אם זה נכון.
ואין לך על מה להתנצל, אינך חייב להיות בכל פורום 24/7 ואפילו 1/7 (יום בשבוע).
ולפרח באדום שקרוב לפרח ש"לכדת" אבן קוראים אצבוע.
אני חושב "קצת אחרת". סטפליה זה לא שם עברי ואצבוע (שמזכיר אצבע כשם שה"ענפים" מזכירים אצבעות), הוא שם עברי.
אז מאד יתכן, שאצבוע זה בעצם שמה העברי של הסטפליה, ובעצם אלה אינם צמחים שונים אלא רק שמותיהם שונים.
ומכיוון שישנם תתי זנים רבים לצמח הזה, את רואה פרחים בודדים בגוונים שונים ואת גם רואה תפרחות בצמח אחר.
אז... "הכל טוב".

כשפעלתי במתכונת הקודמת של תפוז, הייתי מקבל הודעה על כל תגובה או הודעה חדשה שנוספה בפורומים שניהלתי.
כאן, אני לא מקבל תמיד הודעות, (בעיקר לא על פתיחת שרשורים חדשים). מה שכן, יש רובריקה של "מה חדש", ושם מופיעות הודעות ששייכות לפורומים שונים. לפעמים זה משעשע או מעניין לקרוא "חומר" שאינו קשור לעניינים בהם אני "מטפל" אבל לעתים זה סתם ניג'וס.
באותה מידה, לא תמיד מופיעה לי הודעה חדשה דווקא בפורום שכן משוייך אלי. לתכנתי תפוז הפתרונים...

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
תודה! יתכן- הפרח דומה , הצבעים בכלל לא.
ולא טעיתי בהרבה כאשר חשבתי שזו סטפליה.
אצבוע - לא הכרתי את השם הזה.
רעיה
ואגב תראי... יש גם זן שפריחתו מזכירה את פריחת הבת שבע... 1641099389269.png

למעלה