מי אני ???

הרב סגל

New member
מי אני ???

מי אני ??? מהי הזהות הפנימית שלי ??? לשנות הרגל , זה לא קל ... לשנות זהות ? אוי אוי , קשה ! אני מוכן ללבוש ציצית מהודרת מצמר מתחת לחולצה , בטח ! אבל לשים כיפה ? שכולם יראו ??!! אוי קשה !! קשה לי לשנות זהות , זו קפיצה לים , זה להכניס לעניין את כל כולי , זה לתת את הכל , זה לא להשאיר כלום לעצמי , רגע אבל מי אני ???

מי אני? או כיצד אני מציג את עצמי?

הפנימיות מול החיצוניות, או החיצוניות המלמדת על הפנימיות. הרבי מקוצק נהג לומר = די לי בעשרה חסידים, כשעלה כרוב לראשם וחבל קשור למותנם, יעמדו על הגג ויצעקו בקול גדול ה' הוא האלוקים. אפסות האדם מול בורא עולם. ואילו מנגד, מלכות בית רוזין, ומלכויות אחרות, שדגלו בגדלות האדם, נזר הבריאה, תפארת היצירה, איך תהיה בלבוש שק. נוברדוק = ואפסות האדם, סלבודקא = וגדלות האדם. שיטות בעבודת הבורא. ובחיי היום יום, כאשר אני נפגש באדם חנוט בחליפה ומעונב, ומולו הפריק בגינס וטריקו, הכיפה הסרוגה, כיפת הסמט, או כיפת העור. כובע קניטש, כובע עגול, או כובע סמט, ויש גם קסקט או ברט. פאת קאסטם, מול בד צבעוני. מי אני?????? ============ זה בדיוק מה שאני מראה לאחרים שאני. הצורה שבה אני רוצה שיתבוננו בי, הדגם שאני רוצה שזה שעומד מולי יקלוט עוד בטרם אפתח את פי. ובעיקר ................. איך אני רוצה שבורא עולם יראה אותי. חיזקו ואימצו.

מכבדותי.......

א. אולי כן, מסופר על אחד התנאים דומני, שקרא לבגדיו "מכבדותי", שכן הם גורמים לו לכבוד. ובמאמר מוסגר, העובדה שהחסידים "מרשים לעצמם" בהוראת רבותיהם, לגור בערים חילוניות, הוא: הלבוש. כי סביר להניח שמי שלבוש בצורה מסויימת, יתנהג אחרת ממי שלבוש אחרת. ב. אולי, הבגד אותו אנו לובשים, בחרנו בו כדי לסמל ולהגדיר את האני הפנימי שלנו, וא"כ הבגד מסמל את מה שאנחנו עושים את עצמינו.

למעלה