מי אתה שתשפוט אותנו?

• פותח הנושא zaa5
  • פורסם בתאריך

zaa5

New member
מי אתה שתשפוט אותנו?

איש איש באמונתו (ודרכו) יחיה. אבוי לנו אם הגענו למצב בו אדם שופט אותנו קבל עם ועדה על אישיותי. בעיות העולם (והמדינה) לא אמורות ליפול על כתפיהם של אזרחי המדינה. לשם קח יש מערכת חוק ומשפט. אולי במקום לשפוט אנשים תמימים על אורך חייהם תבקר מעט את המשטרה ומערכת המשפט על קלות ידם עם העבריינים.

שפיטה

שלום לגולש חלילה לי מלשפוט אותך או כל אדם אחר. מי שם אותי? הסדרה הזאת בכוונת מכוון נטולת המימד השיפוטי. בין היתר משום שבכל סיטואציה שהצגנו יש כל כך הרבה אפשרויות להגיב. מה שלי חשוב זה להבהיר שכאזרחים בחברה איננו יכולים לחיות איש בתוך בועתו ולהתעלם מהקורה סביבנו ולזולתנו. אתה יודע מה? דווקא בגלל כישלונן המהדהד של כל אותן רשויות שעליהן אתה מדבר דווקא בגלל זה, כל כך חשוב שנהיה שם איש בשביל זולתו.

The Fading

New member
ומה מפריע לך בזה שלא מוכרים לערבים? למה הם

מוכרים לנו? היה מקרה לפני שבועיים בערך על חייל שלא נתנו לו להיכנס למסעדה בחיפה. זה לא מפריע לך? מה שעשית נקרא אל תשים מכשול בפני עיוור. אתה צריך להודיע לאנשים שמצלמים אותם. אולי במקום לנסות לתקן את העולם תתקן קודם את עצמך. אתה בטח שמאלן אוהב ערבים.

ther MeסAn

New member
אויש, תנוח

עכשיו תתפס על המקרה האחד הזה ולא תרפה לעולם, אה? אז לך נראה הגיוני לסרב למכור לערבים, בדיוק כמו שלנאצים זה נראה הגיוני לא למכור ליהודים ולבע"ח. ולמה לעזאזל התכוונת בלהודיע לאנשים שמצלמים אותם?!- "תקשיב, עכשיו יגיע ילד רעב ואנחנו נצלם אותך לטלויזיה לראות איך תגיב"- וואלה, באמת מעניין מה הם יעשו!

inbardaf

New member
אתה פונה למקום הלא נכון ועושה עוול כפול

זה נכון שאנחנו כבני אדם צריכים להיות איכפתיים. אבל!!! א. ידינו קצרה ביותר מידי מקרים ואם לא נקבל תמיכה ועזרה מצד הרשויות לא תהיה בזה שום תועלת. האזרח הפשוט לא יכול להציל את המדינה. ב. במדינה יש כ"כ הרבה אירגוני רווחה פרטיים. ה-מ-ו-ן!! ואחת הטענות היחידות נגדם, היא שהם מעודדים את המדינה להמשיך ולא לעשות להמשיך ולבנות עליהם. זה מעוות!!!!!!!! רוצה לעשות תוכנית אמיתי לשינוי?? בבקשה. אני יכולה למלא לך הרבה יותר מ-12 פרקים על כשלונם הצורב של הרשויות כולן!! משטרה, רווחה ומשפט. ואני בהחלט שופטת. אני שופטת בעלי תפקידים שמקבלים משכורת. אני שופטת את מדינה העלובה הזו שיש בה עודף מובהק של שרים חסרי מעש עם משכורות מנופחות שמקצצת ברווחה במשטרה. שופטת וזועמת על שחיטות ומרגישה שהתוכנית שלך היא לעג לרש. יודע כמה פעמים התקשרתי למשטרה לדווח על דברים ואלו תשובות קיבלתי כשכבר ענו לי??? יודע אלו ספורים מתגלגלים ברווחה??? אתה תפסיק לישון בלילה כשתבין באמת איפה אתה חי. והכי מקומם זה השופטים. הם אפילו לא יכולים לקטר על שכר נמוך - כי הוא ממש לא! אבל האף המתנשא שלהם והשפיטה העלובה שלהם כלפי עבריינים מוציאה את החשק לאזרח להתלונן ולמשטרה לעשות משהו. ולסיום אני רק אציין, שבתוך כל השחור הזה, גם נתקלתי בכמה אנשים טובים. לצערי לא רבים. אבל כמה שכן מבצעים את תפקידם על הצד הטוב ביותר למרות על הקושי. ואזרחים? יש ויש. רק שהדג תמיד מסריח מהראש..

Jonatan 44

New member
היסדרה עצמה לא שופטת

האנשים שצופים בה כן. יכול להיות שזאת לא הייתה הכוונה שלך, בכל מקרה זאת התוצאה, אתה המוציא לפועל ולכן אתה גם אשם בזה. אני מאמין שאף אחד לא יכול לשפוט אדם אחר אילו לא היה באותה סיטואציה, מבחינתי אתה לא הייתה באותה סיטואציה, אני כלל לא יודע איך הייתה מגיב אילו הייתה, וביגלל שהתוכנית שלך לא מילאה את הדרישה הבסיסית (ואולי היחידה?) לשפיטה מבחינתי היא לא ראוייה.

ולמה זה בסדר להגיב באלימות על אלימות?

הבחורה שהתפרצה בגסות כלפי האם נהגה כשורה? "ככה צריך להגיב"...? ומעניין למה כלפי האב לא היתה שום התפרצות. מבטיחה לך שלאבא היא לא היתה מגיבה בכלל, מקסימום מצקצקת בלשונה בצביעות. ולהעיד על עצמה כבוגרת ארבע שנים של לימודי פסיכולוגיה, דבר שלא היה ולא נברא, זה נקרא האזרח האידיאלי? אנשים היו צריכים לפנות לאבטחה ולא להגרר לתגרה אלימה. בקשר לילד הרעב, כל אחד צריך לנהוג כמו שני הגברים בתכנית ומי שנוהג כך לא צריך לקבל על זה פרס. זה קצת מזכיר את "יצאת צדיק" שגם שם מי שלא גונב ומרמה ראוי לפרס... ממש תכניות אידיאליות לישראלי המכוער.

זו זעקה מכאב... אני חושבת שזה הראה כמה כאב

לבחורה הזו שצעקה על ה"אם האלימה" כשראתה ושמעה את הדברים... צריך להגיד לה כל הכבוד על זה שהתערבה... כי התערבות יכולה לגרור אחריה ויכוח שמי רוצה בכלל להתחיל להתווכח... אדם רוצה שלווה נפשית... לכן לרוב הוא לא יתערב... אולי כן אפשר היה להגיב קצת יותר טוב ל"אם האלימה"... אבל את יודעת... לראות ולשמוע דבר כזה מכניס אנשים ללחץ ולבעתה... איך יכול להיות שיש דבר כזה??? ועוד מאמא? ועוד בחנות בקניון? אני חושבת שהיא זעקה כדי לזעזע את האם הזו שתתעורר... איך היא מעיזה להתנהג לילד ככה... ולפעמים זעקה מעוררת יותר משיחה רגועה של שעה שלמה... לפעמים בן אדם צריך לחטוף "כאפת התעוררות" כדי לשנות את דרכיו... כי הרי זה ברור שזה חולני להיות אלים ככה... זה אנשים שבאמת צריך להעיף להם איזו "כאפת התעוררות" זתומרת, לזעוק כדי שיבינו שהם צריכים עזרה... כי לדבר יפה ובשקט ושלווה זה כאילו אומר... נו, בעיה שאת צריכה לטפל בה... אבל רוב הסיכויים שאחרי שיחה נחמדה כזו הכל יחזור לקדמותו... לעומת התעוררות מזעקה שיכולה לגרום לבן אדם "לחטוף כאפה רצינית" ולהבין שהוא בהחלט זקוקה לעזרה דחוף!! זה כמו ילד שעומד לחצות ת'כביש... ואמא שלו רואה אותו מרחוק... מה היא תתחיל לדבר בשלווה ולהתחיל להגיד לו שיזהר ושיעצור... הרי הוא לא ישמע אותה... ברור שהיא תצעק! שלא יחצה את הכביש! כי יש מקרים שצריך לצעוק כדי לעצור משהו... לעצור משהו שחייב לעצור אותו! ואין ברירה אחרת... זה שוד ושבר... ואלימות זה בהחלט דבר שצריך לזעוק עליו...

IndigoChild1

New member
לא מסכים איתך

התוכנית מראה לנו לפעמים גם את הצד הפחות סימפטי שלנו איך הרבה יותר קל לנו להיתעלם מהבעיה ולכוון אצבע מאשימה לגורמים ולגופים גבוהים (לא שאני מצידק) מסתבר שלהיות רק אזרח שומר חוק במדינה שלנו זה לא מספיק צריך גם לדעת להיות בני אדם ואני שמח שיש מי שבוחן אותנו

ruthagot

New member
ואני כן מסכימה איתך

אני בהחלט חושבת שאין זה תפקיד האזרח להאכיל ילדים רעבים, לתרום כספים לתרופות וניתוחים מצילי חיים, למען העיוורים, הנכים והרשימה יכולה להתארך ולהתארך. במקום לבלבל את המוח צריך לרכז את כל המאמצים ולגייס את כל האזרחים למטרה זו. מתוך ידיעה, מיליארדים - הולכים לאנשים הלא נכונים הצוברים עוד ועוד כסף, השחיתות בארץ כבר ברמת גועל. המדינה שלנו הפכה מבחינת ההתנהלות שלה ליותר גרועה ממדינת עולם שלישי. עצוב וכואב שילדים נכים, עוורים, רעבים וכיו"ב לא מקבלים את המגיע להם, וכל מיני רודפי שלטון ושררה , צוברים נכסים על חשבון משלם המיסים. את האנרגיות לדעתי צריך לרכז בשינוי המצב , כי כל התרומות נותנות לכנסת אישור להמשיך בחוסר הדאגה והאכפתיות. כמובן שזה לא סותר את הצורך להיות בני אדם.

נצאב

New member
גם אני הייתי רוצה לעשות תוכנית

איך מגיבים: חיים הכט שמגיעים אליו לשיכון שתי משפחות ערביות שקנו מולו דירה איך מגיבים ברעננה משפחות ותיקות "צפוניות" שמודיעים להם שמכניסים להם שכונה אתיופית לעיר

ZVIKA0130

New member
תגובה חדשה .

כול הכבוד לך על הסגנון ועל אימרותיך. מפני שבקירבינו קימים חמומי מוח גם מבחינה מילולית וגם מבחינה פיזית. ולרוב העזרה הופכת טורדנית וסחבת של משטרה,והופכת מעזרה לאשמה.[יש אנשים שמחפשים רייטינג בכול מחיר].

tvav

New member
אני חושבת שיש בעיה אחרת

גם אם כל אדם ידווח לרשיות יש בעיה אחרת והבעיה היא לא באזרחי מדינת ישראל אלא יש בעיה ברשויות שפושט מתעלמות מפניות אז לכן יש לטפל בבעיה מהשורש ולא לחפש אותה בין אזרחי ישראל

אני דווקא מרגישה שנתנו לי כלים להתמודדות

היום אני יודעת שאם הייתי רואה סיטואציה של הורה מכה, לא הייתי קופאת אלא הולכת לקופאית שתזעיק את האבטחה. היום אני יודעת שכשאסתובב ברחוב, אשים לב יותר לרעבים. היום אני יודעת שאתקשר ישר למשטרה ולא אתן להורה צ'אנס לחזור לרכב ולהמשיך כאילו כלום (מה שעשיתי פעם לצערי). אני חושבת שהתכנית נותנת כלים להתמודדות עתידית ולא לשפיטה. גם האישה שלא קראה נכון את המצב ולא דאגה לילד לאוכל, זה יכול היה לקרות גם לי...גם אני יכולתי לחשוב ככה בטעות. מעכשיו זה כבר לא יקרה.

tongi israel

New member
מר חיים הכט אתה מתנסה ושופט אנשים

דרך עדשת הטלווזיה ואתה מחפש ריטינג,זה מכניס לך כסף ולא מעט,אתה צריך את אלו שנראים רע,כי הם אלו שמפרנסים אותך,אני לא רואה את התוכנית שלך,ואני חושב שהיא ברמה מאוד נמוכה ופונה לאנשים שנהוג לקרוא להם בעגה האמרקאית זבל לבן,זה הקהל שלך וחבל כי התוכנית שלך יכלה להיראות אחרת.

למעלה