מי בא איתי לראות מטאורים?

yanivca

New member
מי בא איתי לראות מטאורים?

עכשיו (אמנם השיא היה אתמול - היה מדהים, אגב - אבל גם היום אמור להיות לא רע - יותר מהשיא של רוב מטרי המטאורים האחרים) יש קונים?

moonie1

New member
באמת קראתי אתמול שהיה

בפורום שכתב על זה כתבו שצריך ללכת למקום חשוך ומבודד, כלומר, בשביל לראות מטאורים צריך לחשוב על המקום הטוב ביותר להיאנס
אני לא אלך, אבל ספר חוויות!

yanivca

New member
אני לא אלך לשם לבד....

וחברים שלי חושבים שבגלל שאתמול היה השיא, אז היום זה לא שווה הם לא מבינים שבגלל שזה המטר הכי חזק (מבין כל מטרי המטאורים הקבועים, שקורים כל שנה, ולא פעם ב-40 מיליארד שנה), אז גם אחרי השיא, זה יותר חזר מהמטרים האחרים. אתמול הייתי בחוף בהרצליה ללא ספק יש מקומות יותר חשוכים ומבודדים ממנו אבל ראיתי לא מעט בכלל, והיה מדהים. ואפילו עכשיו, כשאני בתוך הבית המואר ויש סביבי בניינים מוארים ויש לי מול החלון מנוף עם 2 פרוז'קטורים ענקיים ראיתי דרך החלון מטאור אחד הגדולים שראיתי (אם הוא לא היה גדול סביר להניח שלא הייתי רואה אותו עם כל האור פה מסביב
) מה שאומר - יש תקווה. עכשיו רק צריך למצוא עם מי ללכת

moonie1

New member
רואים גם מירושלים?

כי יש לי מקום חשוך ממש על יד הבית, אולי אלך בכל זאת... איך הם נראים בכלל?

yanivca

New member
אני מתאר לעצמי שכן

הם נראים כמו כוכב שנופל רובם עוברים ממש מהר פחות משניה. נדיר מאוד שיש אחד איטי (בכל חיי יצא לי לראות 2 כאלה - מאיזורים עירוניים, יש לציין - אבל ראיתי כבר מטרים בחיים שלי
) אתמול יצא לי לראות מטאור כל פחות מ-5 דקות (בשעות השיא - קרוב ל-5 בבוקר), אבל גם לפני זה ראיתי לא מעט מטאורים ככה שיש מצב להסתכל על השמיים חצי שעה ולא לראות כלום על אחת כמה וכמה באיזורים עירוניים.

moonie1

New member
איך לא נדפק לך הצוואר?

במחשבה שניה, אחרי ההסבר שלך- חושבת שאוותר :] אם יצא לך ללכת- תהנה, ואולי אפילו תצלם (?) איזו תמונה למזכרת אם תצליח

yanivca

New member
פרסנו שמיכה על החוף, ושכבנו על השמיכה ../images/Emo13.gif

אז לא נתפס הצוואר ואין סיכוי לצלם. תשאלי את טל - בשביל לראות את הכוכבים עצמם עם מצלמה, צריך זמן חשיפה ארוך ואני לא בטוח שהזמן שהמטאור עובר הוא מספיק ארוך בכלל בשביל לקלוט אותו במצלמה, גם אם כל הזמן הזה הצמצם פתוח אבל גם אם כן, הסיכוי לעשות דבר כזה במקום שעובר בו מטאור הוא די אפסי בעיקר עם מצלמה רגילה, ולא משהו מקצועי

moonie1

New member
לא חשבתי על הפתרון הפשוט הזה

ובקשר לתמונות- לא נורא...

תעלה ISO

מצד שני..יהיה מלא גירעון..ככה שלא תדע מי כוכב באמת ומי סתם בעקבות התחממות החיישן
. עם כל הכבוד לרפלקס שלי
, אני לא הולך לצלם/לראות. נחכה לתוצאות בפורום צילום/אסטרונומיה
. כתוה לי קצת במסרים
.

yanivca

New member
אין כמו לראות את הדבר האמיתי

בתמונה זה נראה כמו סתם עוד כוכב במקרה הרע, או כמו קו בשמיים במקרה הטוב במציאות זה ממש יפה ההתרגשות שאתה רואה את הרבע שניה הזאת "כנגד כל הסיכויים" זה ממש יפה במציאות פי 1000 (מצחיק שאנשים כותבים את המספר "1000" ולא את המילה "אלף", הרי זה לא חוסך כלום - במילה יש פחות תווים מבמספר עצמו
) יותר יפה במציאות.

yanivca

New member
רשמים מהשטח

אחרי שקיבלתי כמה סירובים מנומסים, התקשרתי לידידתי שדווקא שמחה מהרעיון לראות קצת מטאורים בימים טרופים אלו. הלכנו לנו לחוף הנפרד בהרצליה, ורצינו להתמקם על החוף. הגאות היתה בשיאה, והמים הגיעו כמעט עד אלינו, אז אני הצעתי שנתמקם בירידה לחוף (זה מעין שביל גישה ארוך כזה), וכך היה. וכך צפינו לנו בשמיים במשך דקות ארוכות, אך מטאורים - אין. התחלנו להעביר את הזמן בשירי ארץ ישראל היפה והטובה, וקצת משירי ארץ ישראל הפחות יפה והפחות טובה. זוגתי החלה להתייאש ואמרה שהיא רק רוצה שנראה מטאור אחד, כדי שנדע שיש תקווה. ובאמת, רגע לפני שהתייאשנו - נפל לו המטאור. ככה העברנו לנו שעות שם ("עוד 10 דקות הולכים"), בעיקר אני ראיתי מטאורים וזוגתי נטתה לפספס אותם. אחרי כמה וכמה נסיונות אפילו שנינו ראינו את אותו מטאור, ורוב המטאורים היו גדולים, בהירים ויפים. מתישהו זוגתי נרדמה ואני המשכתי לצפות במטר לבד (עד שהיא התעוררה ושוב נרדמה ושוב התעוררה וחוזר חלילה). עד שמיצינו (למרות שרק התקרבנו לשיא). בסופו של דבר אמרנו שאנחנו רוצים רק לראות 3 מטאורים אחרונים לפני שנלך, ואז, כאילו אלוהים שמע אותנו, נפלו להם 3 מטאורים בזה אחר זה, תוך בערך חצי דקה. ואז הלכנו. עייפים אך מרוצים, קיבלנו את השלל שרצינו, כל אחד הלך לביתו הוא, ואני שוב ראיתי מטאורים (עכשיו רק צריך איכשהו לקום ב-7) לילה טוב

הדסו^ש

New member
יא, לא ראיתי מטאורים!

אבל הייתי בחתונה והיו זיקוקים... מספיק קרוב, לא?

moonie1

New member
בהחלט דומה...

רק שזיקוקים קורים בתדירות קצת יותר גבוהה מאשר פעם ב-40 מליארד שנה. אבל היי, אני לא הייתי שמה לב להבדל

למעלה