מי בא עוד 10 דקות לגלידה בקרית אונו

אונו זה לא בקריות?...

או שאני מפגין ידע מרשים מדי בגאוגרפיה של ארצנו

heman9386

New member
לצערי, לא

קריית אונו שוכנת בגוש דן לצד גבעת שמואל ורמת אפעל. לא רחוק מקריית אונו נמצאות רמת גן וגבעתיים ובמערב הגוש הזה נמצא כביש 4 הידוע גם ככביש גהה. חן

../images/Emo6.gif

אבל ברצינות, למה צריך לשלם משכורות לכמה ראשי ערים קטנות? נניח 10,000 לחודש לאחד, כמובן יותר... במקום כל הכסף המבוזבז, שיורידו מיסים. זה בעייתי שיש מועצות עשירות ועניות ואז זה "לא פייר" עבור העשירות להתאחד, לדוגמה המועצה של ים המלח עם כל המלונות בשיטחה והארנונה שהיא גובה מהם וערד... טוב, אין הרבה דברים בערד שאפשר לקחת מהם ארנונה... אני לא מדבר על שילטון טוטליטרי...

...

ריכוז שלטון בצורה כזו הוא מיותר, לטעמי.. אני מודעת לכך שיש ערים רבות בעולם המאכלסות מליוני אנשים, אבל לא יהיה יותר קל אם הכל יחולק וכך תינתן מרבית תשומת הלב אל אותה אוכלוסייה?

תמיר1991

New member
יש בעיה קטנה...../images/Emo8.gif

תשומת הלב של ראשי העיריות הקיקיוניות ניתנת בעיקר לצבירת הכוח הפוליטי שלהם במרכזי המפלגות ולהבטחת כמה שיותר ג'ובים למקורבים על חשבון הארנונה של התושבים... תמיר.

בדיוק

מה זאת תשומת הלב? כל בקשה צריכה להיות ממוחשבת. למשל ת"א היא אחת הערים הראשונות בעולם שהשתמשה במערכת גאוגרפית לתכנון עירוני. אני לא יודע מה המצב כיום ביתר הערים בישראל ובעולם. כבר לפני כמה זמן כדי לפתוח קטע כביש מסויים ע"י חברה אחת, להנחת תשתיות, חברה אחת היתה צריכה לחכות שעוד חברות יצטרכו לפתוח אותו קטע כביש ככה שלא יצטרכו לפתוח את הקטע כמה פעמים. בתכלס, מבחינת האוכלוסיה יהיו אותם מספר של פקידים בשלב המיידי, ככל שעולים בהיררכיה תפקידים כפולים מתבטלים. למשל אחראי ביטחון כללי.

MajorWinters

New member
יש תכנון כזה...

או לפחות היה, להפוך את ת"א למטרופולין. קראו לזה תמ"א 2020 או משהו בסגנון, אני לא יודע אם זה עוד קיים.

MajorWinters

New member
המציאות מתחבאת מתחת לאדמה

וימצאו אותה כשיתחילו החפירות של הרכבת התחתית בת"א

למעלה