מי גידל מה.....

מי גידל מה.....

שלום. אשמח אם חלק מהחברים שהרבו דגים מסויימים-טורפים או לא... ישתפו את כולם בניסיונם בנושא.... ויתנו טיפים...

אורי-

New member
שום בעיה

זברות דניו - כתבתי באריכות למטה. משריצים - אין מה לדעת. לוקחים נקבה ומחכים... רצוי באק' נפרד עם צמחיה מרובה , להמנע כמה שיותר מתאי ההשרצה הקטנים. עם הזמן תדעו מתי הנקבה בסוף ההריון. גורמים - הרבתי גם כן. רבית גורמים ------------ אצלי לא עשיתי שום הכנה , הם הוכנסו כסטרטרים יחד עם דג קרב (שכבר היה שם) לאק' עם המון צמחים + המון צמחיה צפה. (מטר פנורמי) הדג קרב הוכנס לבידוד כי הוא תקף את הגורמים (הוא זיהה אותם כנקבות קרב , אבל הם לא נענו לחיזורים שלו). הזכר בנה קן כבר ביום הראשון , למחרת כבר התרחשה ההטלה (הכל תועד במצלמה , הרוב נמחק כשפורמט לי המחשב...) הטלה התרחשה בכמה מחזורים , בין לבין הנקבה שחתה הצידה ף הזכר סידר קצת את הקן (הביצים אגב , צפות אבל הזכר אוסף חלק מהן ומסדר את השאר בתוך הקן). לאחר ההטלה הזכר גרש את הנקבה - הוצאתי אותה. בבוקר הזכר כבר לא היה ליד הקן - העברתי גם אותו. אחרי 24 שעות - בקיעה. דגיגים זערורים שנראים כמו ביצה עם זנב. אחרי עוד כיום הם התחילו קצת לשחות. לאחר כיומיים כבר היו כמה מאות דגיגים בכל שטח האק'... לא שרדו יותר מדי... בסוף גדלו רק 5 דגים שנמסרו. כמה קישורים :

09

New member
אז ככה...

הרבתי זברה ציקליד, היו לי ביצים של דגי תוכי, אבל יתברר לי שהזכר לא יכול להתרבות (באסה..!!!) וכמו כולם אז הרבתי בתור התחלה, מולים, גופים, סייפנים, וכל שאר הדברים האלה, אני מחפש עכשיו נקבת קרב... כמעט ולא מוכרים אותן... ואני בדרכי להרבות זברות, וטכססים...

זה לא כזה פשוט

להרבות דגי קרב זה די מסובך... הרבה ללמוד לפני כן. אני עשיתי את זה, לפני שבועיים, הזכרים והנקבות בארץ כמעט ולא יכולים להתרבות מפני שהזכרים בדרך כלל באים מתאילנד והנקבות באות מרוסיה (משהו כזה) בכל מקרה, כדי להרבות דגי קרב אתה צריך למצוא זכר ונקבה מאותו זן, וזה לא כזה פשוט, עד שאתה מוצא נקבה בארץ, היא בדרך כלל מזן D, וכמעט בלתי אפשרי למצוא זכר D. תחשוב גם אחרי חודשיים, שיהיה לך כ-50 דגי קרב, שמגנים על הטריטוריה שלהם. מה תעשה איתם? כרגע אני תקוע עם השרצים שכל מי שמתמצא אומר שהם השרצים הכי קטנים שראה אי פעם, יותר קטנים מגרגירי חול, רק אם הם זזים אפשר לראות אותם. מחר אנסה להכין להם תולעי מיקרו, כי אני לא מוצא אוכל מתאים... למעשה, אני לא יודע אם הם בכלל אוכלים. יאללה תעשו חיים ביי

dz108

New member
אתה לא מצאת במה להאכיל אותם?

לי היתה היום השרצה באקווריום, עדיין לא מזוהה (שלישית בחודשיים); או שזה מולי מפרש / בלון או שזה גופים. גודל השרצים כ4 מ"מ - והם אוכלים אוכל מוצק (חתיכות קטנות, כמובן). לגבי דגי הקרב - ידוע לי שניתן להשיג בארץ גם נקבות וגם זכרים מהזן הרוסי.

dz108

New member
תיקון לנושא:

עדיין לא מצאת במה להאכיל אותם?, דיברנו על זה לפני כשבוע, לא?

כן דיברנו

ועדיין לא מצאתי משהו מיוחד, פוררתי להם ביצה, לא יודע אם אכלו אותה. ניסיתי גם לצלם אותם, ולא רואים כלום, רק מים וצמחים. אני מקווה שהם לפחות אוכלים מהצמחים את החידקים, או את הסיבים של העלים או משהו. לא נורא כשיגדלו, בעוד חודש, נביא תמונות.

09

New member
קצת לא ברור לי...

איך הם מבדילים מזה שהם לא מאותו סוג? הם לא מדברים אותה שפה?? סתם.. אבל באמת, מה זה משנה שהם לא מאותו הסוג?

לפי מבנה גוף וזנב

ההבדל בין הסוגים נראה בעיקר במבנה הגוף ובזנב, חשוב כל הקטע של הזן בגלל שפעם שחשבתי גם שזה שטויות, התוצאות: הנקבה עוד היתה בסדר, לקח לה שבוע לשחות מחדש... היא כיסחה את הזכר, אחרי שחודשיים גידלתי אותו והשקעתי אותו, הוא פוחד מכל דבר שזז לידו... מכירים את התופעה?? אפילו כשאני מאכיל אותו, הוא משתולל מרוב פחד, ומחכה שהאוכל ישקע, כי כשהאוכל צף, הוא תופש מרחק... הוא גם לא שוחה טוב, כאילו כואב לו משהו. (אגו) דוקא זכר יפה צבע סגול נקי (בלי כחול,טורקיז..) ככה אני אוהב אותם.

למעלה