שוקלד אגוזים
New member
מי גילה להם בת כמה אני?../images/Emo46.gif
מה אני תגיד לכם.........כדי לשרוד צריך לעשות מכל לימון לימונדה...נכון?........ככה עם הפסיכים על הכביש ..ובכלל במדינה שלנו שהולכת פייפן מין יום אל יום . היום הגיעה אלי מעטפה צחורה עם לוגו הבטוח הלאומי, הייתי בטוחה שהם שלחו לי איזה המחאה עם החזרים על כל עשרות השנים שפרנסתי את הפקידים שלהם ועזרתי להם לבנות ולשפץ את הסניפים , פתחתי......ובפנוכו מצאתי הודעה שמודיעה לי שהגעתי לגיל שאפשר לקבל קצבת זקנה
מואה? זיקנה? קצבה? ראבק ....בתוך תוכי אני מרגישה עוד בת 20
נו טוב ...לא צריך להגזים מקסימום 35 ....אז שאני אשפשף? ז'תומרת שאני אתחיל לקבל קצבה?.....הלו הלו......מישו שומע אותי? התחלתם בלהעליב?....
כבר לפני חודש התחילה הממשלה הזותי להתגרות בי . תחילה שלח אלי הה' ביביהו כרטיס בלסטיק שעליו חתוב "אזרח וותיק " ...מיד הרגשתי מינימון כמו איזה פלמחניקית מדור מייסדי המדינה ,מהרתי להחביא את הכרטיס במעמקי הארנק, ולנהג האוטובוס ששאל כמה ? שלמתי מחיר מלא ...אממה היה איזה ילדון "חצוף" באוטובוס שמהר לקום לקראתי בקטע של "והדרת..." מיד סיננתי לעברו "שב" "שב" .....ואפילו החזקתי בעמוד כמו טינאג'רית , רק כדי לא לעוף בכל פעם שהנהג בצע עצירת פתע , אז מפיתום שולחים לי כזה כרטיס? ועכשף מעטפה עם ערמת טפסים ,שאלון והתייחסות גריאטרית? ...מה השלב הבא? עלונים והזמנה להגיע ולהתרשם מבתי אבות ? סוף שבוע באחוזת ראשונים? חוג התנסות לדומינו בפרוטיאה בכפר?
ירדתם שמה מהפסים? אז במקרה שביבי, או אנשי הבטוח הלאומי קוראים פו , בווקשה תורידו אותי מכל הרשימות שלכם, כי אין לי שום כוונה או רצון להכנס לטרימנולוגיה הזותי. יש לי עוד תכניות לכמה עשורים לפחות , אני גם שוקלת לפנות לקב"ה להגדיל את הברכה עד מאה ועשרים
והכי הכי חשוב , אם אתם רוצים שאני אגיע בעתיד לקחת את הקצבה תשנו לה את השם מקצבת זקנה לגימלה לוותיקים ,או תשואה לצעירים ברוחם, או משו עם צליל דומה. במדינה שלנו עם כל ההתייחסות המזלזלת לגיל השלישי , המילה הזו "זיקנה" מכנסת בתוכה המון דברים לא נעימים , תחושה של סוף החיים, של רפיון הגוף, זכרון בוגדני, חולי, הזדקקות, סעד, ועוד .......ואני כל כך רחוקה מאלו ...כל יום אני מוכיחה זאת לעצמי מחדש, ובכל רגע ששעון החול מתרוקן דואגת להפוך אותו כדי שהזמן לא יפסיק לנזול חלילה ....
וזה לא בא ממקום של מלחמה בזמן , זה בא ממקום של החלטה , להמשיך לעסוק , ליצור, לפעול , להתנדב , מהמקום של אני אחליט איך וכיצד ומתי מתאים לי להזדקן . אבל אם אתם רוצים להפקיד לי בחשבון כל חודש איזה מעשר מהכנסות המדינה , או לתת לי הנחות ,תעשו את זה בשקט בלי שארגיש ובלי לציין את זה בפומבי במכתבים או בכרטיסי פלסטיק ,תבקשו ממני רק את מספר חשבון הבנק ואני כבר אבין
מה אני תגיד לכם.........כדי לשרוד צריך לעשות מכל לימון לימונדה...נכון?........ככה עם הפסיכים על הכביש ..ובכלל במדינה שלנו שהולכת פייפן מין יום אל יום . היום הגיעה אלי מעטפה צחורה עם לוגו הבטוח הלאומי, הייתי בטוחה שהם שלחו לי איזה המחאה עם החזרים על כל עשרות השנים שפרנסתי את הפקידים שלהם ועזרתי להם לבנות ולשפץ את הסניפים , פתחתי......ובפנוכו מצאתי הודעה שמודיעה לי שהגעתי לגיל שאפשר לקבל קצבת זקנה