מי האמא

כרמית46

New member
מי האמא

תרנגולת אחת הטילה אצלי בצים ותרנגולת אחרת דוגרת עליהם השאלה כשיבקעו האפרוחים מי תטפל בהם המטילה או הדוגרת??

כרמית46

New member
שאלה

יש לי זכר ו2 נקבות שגדלו ביחד אני רוצה להוסיף ללול 2 נקבות חדשות בוגרות זה יכול לעשות בלאגאן??

בדרך כלל נקבות מתקסלות בלי הרבה בעיות ללהקה.

רצוי לתת להם כמה ימים במקום צמוד אבל לא ביחד ממש כמו כלוב בתוך הלול, ורק אחרי יומיים לשחרר ולראות. ברוב המקרים לא תהיינה כל בעיות, התרנגול מייד יקבל אותן ויתחיל לדאוג גם להן למזון והגנה. נקבות הלהקה יקבלו אותן.

מתקבלות. ועוד משהו. תמיד לשים לב

ולראות, אם יש קטטות יש להפריד שוב ולנסות אחרי עוד כמה ימים.

שלום לך

יהיה לך בלאגן אולי בשבוע הראשון! ואולי אפילו ביומיים הראשונים! תלוי אם הנקבות רוצות להיות דוממינטיות תהיה לך בעיה אבל אם לא לא תהיה בעיה! אצלי למשל בגלל הרווח והגודל של הלול אין בעיה לשחרר תרנגולות חדשות כי הן תוכלנה לברוח מהבעיות וכו

תרבות השירשור

אם הודעה קודמת שלך נמצאת עדיין בדף הראשון אז נא לשרשר את השאלות החדשות לאותו שירשור לפעם הבאה אני אמחוק ולא אשרשר, לתשומת ליבך.

תרנגולות אם מוחזקות בתנאים ממש טובים

סביבה נקיה, מזון מתאים, ללא צפיפות, יכולות לחיות כמה שנים. הנקבות יטילו לסירוגין כשנתיים

שלום לך

הטלה כול עוד אתה נותן תנאים טובים לתרנגולת ואני לא מדבר על להפציץ אותה מגיל 0 בתערובת מטילות אני מדבר על ארוחה עשירה בחלבונים כמו תולעים ולשים הרבה ירקות ולתת תערובת ולתת אם אפשר זרעים! תאמין או לא אצלי חיה תרנגולת עד גיל סביבות 11 שנים עברה 3 דורות של מגדלים במשפחה שלי סבא - דוד שלי - ואני עכשיו ישנם אצלי 2 מטילות בנות 6 שנים +++ אני מעריך שהן 6 שנים אבל בחור זקן הציל אותן מכלובי הסוללה בגיל בערך שנתיים וגידל אצלו תקופה טובה שאני לא יודע כמה זמן ואז אני אימצתי אותן הן אצלי כבר 3 שנים ועדיין מטילות!! בקשר למי האמא ומי האבא אם אתה מדגיר ביצים במדגרה זה הופך אותך לאמא שלהם! אבל לא הביולוגית כמובן לכן אם הביצים הן מהנקבה השניה אין בעיה זה לא משנה והבלדי תידגור עליהן בכיף! מה נראה לך שתרנגולות דוגרות רק על ביצים שלהן?? בכלל לא! אבל אם היא דגרה ויצאו אפרוחים והיא מגדלת אותם ואתה קניתה אפרוחים מחנות או כול דבר אחר ואתה רוצה להכניס מתחתיה תהיה לך בעיה רצינית והדוגרת תרצח כול פולש! כי היא רוצה שרק האפרוחים שבקעו מתחתיה יחיו ויתחזקו ולא מישהו זר

מסכימה עם מגדל עופות, הרבה תלוי

בטיב הטיפול ובכמובן בגזע התרנגולת. ישנם גזעים שחיים יותר זמן.

למעלה