מי האשם במקרה הבא?

מי האשם במקרה הבא?

אני סטודנט שנה א', בן 24. לפני כחודש הייתה חופשת סמסטר ורציתי לנצל אותה כדי לטוס לטיול קטן עם חברים לאירופה.
ישמע מוזר או לא אבל זו הייתה הטיסה הראשונה שלי לחו"ל. כלומר מעולם לא יצאתי מהארץ עד לפני חודש.
בכל מקרה, קניתי כרטיסי טיסה לתחילת חודש שעבר, הגעתי לשדה תעופה והכל היה בסדר עד לרגע שהגעתי לביקורת דרכונים-
הפקיד אמר לי שיש לי צו עיכוב יציאה מהארץ, כמובן שחשבתי שהוא צוחק עליי, אז צחקתי.
(אני אפילו לא יודע איך נראית תחנת משטרה, מעולם לא היתי שם ובחיים לא היה לי שום חוב או התחייבות או כל דבר שימנע ממני משהו).
הגעתי למשרד הזה איפה שהולכים אלה שמעוכבים בלי לדעת מה נסגר והיה 5 בבוקר. בכל מקרה היא מוציאה לי דף של רשות ההגירה והאוכלוסין
שבו-"צו עיכוב יציאה מהארץ לילד בן 7". כלומר, אני מעוכב יציאה 17 שנה בערך. מפה התחיל פשוט גהינום.
גיליתי שכשההורים שלי התגרשו, גירושים מכוערים ביותר, אז אבא שלי פחד שאמא שלי תחטוף אותי לחו"ל והוציא ממני צו עיכוב יציאה בשנת 1996.
התקשרתי לאמא שלי, היא ניסתה לדבר עם הפקידים שם להסביר להם שזה חסר תוקף ואני כבר 6 שנים לא קטין ולזה לא תקף.
הם אמרו שאין מה לעשות והם חייבים לראות צו ביטול של בית משפט. שעות של ויכוחים ובלאגן וחצי שדה תעופה מכיר אותי. הפסדתי את הטיסה ונשארתי
תקוע בנתב"ג שהוא 3 וחצי שעות נסיעה מהבית.

בבוקר הלכתי לסוכנות נסיעות בנתב"ג לבדוק מה אפשר לעשות.
ניסיתי להתקשר לבית המשפט המחוזי בנצרת (לא יודע למה זה צו של מחוזי) והיו דיי אטומים, ביקשו ממני לבוא לנצרת כדי לעמוד מול שופט שיחליט אם לבטל.
הסברתי שזה בלתי אפשרי ואני רוצה להספיק לטיסה אחרת. התחננתי אליהם שיבטלו ופשוט נפלתי על אחת אטומה שלא מעניין אותה והיא אמרה לי שחייב לבוא.
התקשרתי לעוד מספרים שקשורים לבית משפט הזה עד שנפלתי על נציג אחר למזלי שבדק את זה ובסוף רק בערך ב12 בצהריים שאני חצי מת מהלילה הזוי הזה הם הסכימו לבטל
לי את העיכוב יציאה מהמחשב, ז'א שבביקורת דרכונים לא יעלה מולם העיכוב במחשב.

הסוכנים ניסו לדאוג לי לטיסה חלופית והיא היתה רק למחרת. לא היתה לי ברירה וקניתי עוד כרטיס טיסה, תוך כדי הבלאגן הסוכנים פשוט התחילו לרחם עליי והציעו לי אוכל שתיה ולבוא אליהם לישון כי הם ידעו שאני תקוע והוצאתי עכשיו עוד כסף. בסוף נזרקתי איפשהו בתל אביב על לטיסה למחרת.

עכשיו הבעיה פשוטה- אני לא יודע מי אשם..אבא שלי, השדה תעופה, או בית המשפט המחוזי בנצרת? כל אחד אומר לי משהו אחר..האם ביה"מ היה אמור לבטל את זה אוטומטית או שזה אבא שלי אשם והוא היה צריך לבטל את זה ולא בית המשפט? המקרה הזה בכלל עילה לתביעה?
תודה.

אני חושב שמאוד כדאי לראות את הצו.

מה כתוב בו? שהוא בתוקף עד בגירות? האם כתוב עד מתי הוא בתוקף?

יכול להיות שהרשלנות היא של המדינה.

לא כתוב תוקף

אבל ביטלו אותו בסופו של דבר. הנזק נגרם, אבל כמו שרשמתי אחרי 5 שעות בטלפון ביטלו לי אותו והצלחתי לעלות על הטיסה למחרת ככה שכנראה זה עד הבגירות וזה דיי הגיוני.
התאריך היחיד שכתוב זה 17.05.1996 שפה בעצם נתנו לי אותו, ואף אחד לא טרח להסיר את זה מהמערכת כשהגעתי לגיל 18, ובגלל זה אני לא יודע, של מי הרשלנות, של המדינה או שזה היה באחריותו של אבא שלי לבטל את זה. גם אף גורם לא טרח להגיד לי שיש נגדי צו עיכוב..אני רק צריך לדעת אם זה רשלנות של המדינה או שזה באחריות של אבא שלי

היה כתוב בו עד בגירות?

או איזשהו ניסוח אחר? אולי תשלח לי את הצו בפרטי? תן לי לראות

אין לי אותו ליידי כרגע

אני בדירה ליד הלימודים והצו בבית. אבל מתוך הנחה שהוא עד הבגירות, מי אשם במקרה?

אם כתוב בו שהוא עד בגירות, נראה לי שניתן

לטעון שהאחריות היא של המדינה. למרות שגם להורים שלך יש חלק בעניין.

בקיצור - קייס מעניין, עם שאלות מעניינות. לא בטוח אבל האם זה משהו שניתן יהיה לקבל פיצוי בגינו, ואם כן - כמה.

אני אפילו לא מדבר על פיצויים

הלכו לי מעל 1000 שקל על עוד כרטיס, שזה חרג מהתקציב לנסיעה. זה יהיה ממש עצוב אם אפילו את הכרטיס השני שקניתי לא יחזירו לי

שמע, הסיכון בתביעות קטנות הוא נמוך יחסית.

שווה לנסות אולי.

וכדאי לחשוב גם על להשקיע כמה מאות שקלים בודדות בייעוץ מסודר עם עו"ד, כדי שיעזור לך למקד את התביעה.

למעלה