מי הוא חבר אמיתי?

mri10

New member
מי הוא חבר אמיתי?

אומרים כי חבר אמיתי נמדד בשעת צרה.וכמובן,יש בדברים האלה טעם.זה לא דבר קל ולא מובן מאיליו לעמוד לצד חבר שנקלע לצרה,לתת כתף,לתמוך,להכיל ולהזדהות.

לפעמים השאלה היותר קשה היא:למי תוכל לפנות כשקורים דברים טובים-כשתמצא בת זוג מקסימה,כשתצליח כלכלית,כשתקבל הצעת עבודה מדהימה או קידום מקצועי-מי ישמח לשמוע את כל החדשות הטובות הללו??

הכישלונות והרגעים הקשים שאנו חווים לא מאיימים על הדימוי העצמי של אף אחד.לאגו שלנו אין שום בעיה להזדהות עם אדם הזקוק לעזרה.יתירה מכך,פעמים אנו סוג של נותני חסות על אותם הזקוקים לנו ובעצם על חשבונם אנו מאדירים את הדימוי שלנו בעיני עצמינו,פשששש אנו אומרים/חושבים,איזו אבירות לב,איזו יכולת הכלה.אלוקים,תודה לך שעשית אותי כזה רחום וחנון,כזה מוצלח.

למה א"א לשמוח בפשטות ובתום לב עם הצלחת הזולת??למה אנשים צריכים לבסס את הביטחון העצמי שלהם על תחושת עליונות כלפי הזולת??למה להבנות מחולשת האחר ולא מחוזקו והצלחתו??

מעתה נאמר כך:חבר אמיתי נמדד בשעת הצלחה,עובד סוציאלי נמדד בשעת צרה.

קנאה

mri10

New member
סוג של איום

אנשים חסרי בטחון עצמי רואים בהצלחה ובקידום של חבר על פניהם עדות לחולשה שלהם.

אמת

ונתקלתי בצרות עין כזאת. קנאה להצלחה או אושר של אחר זאת אחת מהתכונות הכי דפוקות שיכולות להיות, וסלח לי על השפה.

mri10

New member
סולח על השפה

תרגישי איתי בנוח כאילו הייתי סוקי.ולעצם הדברים, את צודקת. נראה לי שקל לנו לזהות את זה אצל הזולת אבל בינינו,מי חף מזה??

אתה בטוח...?

לדבר איתך כמו סוקי?
אתה לא תעמוד בזה, יש לך נפש עדינה.
אף אחד לא חף מקנאה, אבל יש לזה כל מיני רמות. אני חושבת שלקנא בקטנה ותוך כדי גם לפרגן ולרצות בטוב לאחר, זה טבעי. רגשות זה תמיד משהו מעורב ושאינו נקי מכל אינטרס,
אבל -לאחל למישהו מתוך תוכך שלא יצליח ושההצלחה שלו גורעת משלך, והיית מעדיף שיישאר תקוע ולא יתקדם לשום מקום - זה כבר ברמה של לשים רגליים. ויש אנשים כאלו. שלא נדע.

חבר אמיתי

נמדד גם ברגעי השפל וגם ברגעי השמחה.
כי גם כשאנחנו למטה, היכולת להיות ליד אדם מרוקן, דורש לתת לו מהאנרגיות שלך.
וגם כשאנחנו למעלה, היכולת לפרגן היא מעלה חשובה.
&nbsp
היכולת לפרגן, להכיל, לומר את האמת בצורה נעימה - הן היכולות לפיהן אני מודדת חברות.

דידי 9

New member
זה נשמע קר קצת.....

היכולת לפרגן קיימת גם עם ול-בני אדם שהם לא חברים אמיתיים שלי......

mri10

New member
החוכמה היא

בחבר שנמצא בעולמך לא במישהו חיצוני ממך.

דידי 9

New member
ברור!

אבל..יש לי למשל חברה שגרה בהולנד-אחת הטובות שלי! *יש לי בהגדרה של חברות טובות 3-4*
אז יכולה להתקיים חברות כזו גם אם היא לא לידי.....היא כל הזמן בעולמי!

למעלה