מי הוריד את הכפתור?

טופי

New member
מי הוריד את הכפתור?

מכירים את הכפתור כיבוי שנגיש בלי לפתוח את הדלת? למי יצא להוריד אותו, ויכול להסביר למה צריך לקרוא למישהו מIBM כדי להרים אותו חזרה? (הבנתי שזה מוריד משהו בפנים, איזה פיוז או משהו)

TheDM

New member
חצי תשובה

שלום טופי, הורדת הכפתור פשוט מכניסה פנימה איזה בורג קטן עם קפיץ כדי שלא יוכלו להרים אותו, לא משהו מסובך. ההסבר היחידי שאני אי פעם שמעתי היה מאיש תחזוקה מסכן מ-IBM שאמר לי שזה כדי שIBM יוכלו לעקוב ולחייב שיעשו הורדה והעלאה מסודרים אבל זה נשמע לי קישקוש. אורי ליפשיץ.

תשובה

במחשב המרכזי ישנו מספר רב של רכיבים. רכיבים שונים עובדים על מתח חשמלי שונה. הורדה מסודרת של המחשב מאפשרת הורדה הדרגתית של המתחים כך שרכיבים חשמליים לא ישרפו. הורדה ב"כפתור" המכונה Emergency Switch מיועדת למצבי חירום כגון שריפה, שיטפון, טיל... ומורידה את כל המתח החשמלי בבת אחת - מה שנקרא באלימות... מצב כזה יכול להיות הרסני לכמה מרכיבי המכונה, והדלקה שלה לאחר הורדת הכפתור יכולה לגרום נזק לרכיבים נוספים ולכן צריכה להתבצע ע"י טכנאי IBM ... זאת התאוריה על רגל אחת, בפועל מדובר במנגנון זהירות אך יצא לי כבר להיות במתקנים לאחר אירוע של הפסקת חשמל (ששקול להורדת הכפתור) וגם להוריד כפתור כזה או שניים (מגניב - תחושת הכוח בידיים |(-:| ) ולאחר מכן המכונה עלתה בסה"כ באופן תקין......

טופי

New member
בתחילת השירות שלי

תרגלנו "נוהל כיבוי חדר מחשב". אחרי שהרצתי את הפקודות לכיבוי, מתוך הרגל, גם הורדתי את הכפתור, אבל אני זוכר שממש התפללנו שהמחשב יעלה אחרי... אבל איזה צעקות קיבלתי מהמפקדת שלי בזמנו... :) מאז הוספנו לנוהל, באדום, ובגדול "בשום שלב של כיבוי השרת אין להוריד את הכפתור האדום"

eliak

New member
יש לי יש לי

פעם בחנוכה איזה מפעיל הביא את הילד שלו וכמו בסרטים הילד שאל מה זה אבא? והוריד אמיתי ומאז אסור להביא ילדים לעבודה אצלינו

ailag

New member
אני מכירה מפעיל שעשה בדיוק את זה

כלומר שאל מה זה
אבל על הכפתור של החשמל של חדר המחשבים. (והוא גילה מה זה)

tanisha

New member
I did

I was in a big Software show in the Javitz Center in new york and we had a booth next to IBM. who had several Big Machines. When the show was over, we asked the (very nice) IBM people to let us turn it off before the truck comes to pick it all up. So I have a picture of me swithcing off the Big Red one !

ailag

New member
לא היה לנו בזמנו

אם אני זוכרת נכון. רק על קופסאות אחרות היה.. (אני מניחה שהתכוונת לקופסה הגדולה הראשית של ה MF?) תמיד חשבתי שזה למקרה חירום, כשרוצים לוודא שאף אחד לא מעלה כי המכשיר מקצר משהו אחר או משהו כזה. יצא לי להתקל במצב שהורידו כפתור אל-חזור כזה במכשיר אחר באולם השרתים (היתה השבתה, איש סיסטם חשב שזה אומר להוריד את הכפתור עם השלט הגדול שאומר לא להוריד אותו בהשבתות) והחברה פשוט הסבירה לי בטלפון איך מעלים אותו חזרה. והם אפילו לא ידעו לגמרי איך
די הנחו אותי לשבור את המנגנון עד שמצאתי איזה בורג נוח שפשוט מתקן הכל.

למעלה