מי היהודי הכי משפיע במאה שנים האחרונות?

• פותח הנושא msch
  • פורסם בתאריך

msch

New member
מי היהודי הכי משפיע במאה שנים האחרונות?

אני מתלבט בין הרב קוק לאינשטיין...

נר11

New member
אני בוחר את... ק.צטניק!

האיש שעשה יותר מכולם (לדעתי) למען זכרון השואה הנוראה שעברה על עם ישראל. כל הסרטים, והחומרים שראיתי, קראתי או שמעתי -מתגמדים לעומת התיאורים המדהימים והמזוויעים של ק.צטניק בששת ספריו - סלמנדרה (המספר על עצמו), בית הבובות (על אחותו), פיפל (על אחיו) השעון, העימות (על התמודדותו לאחר המלחמה), והצופן (על הטיפול שעבר כדי להתמוודות עם הטראומה - ספר מדהים!). אני מצדיע לו על מפעל חיים!

מאה?

- הרצל. אלף? -גוטנברג. אבל תלוי על מה אתה מסתכל כשאתה אומר "משפיע". משפיע על יהודים? משפיע על היהדות? משפיע על ההסטוריה העולמית?

יהודי, ממציא הדפוס

אבי אבות הספרים. נחשב לאדם המשפיע ביותר באלף השנים האחרונות.

נ ה ו ר א

New member
אני בוחר ברב קוק!

האיש שהוביל, ליווה והנהיג את כל המהלך של שיבת ציון מבחינה רוחנית, וצפה את פני העתיד ואת כל המתרחש עתה, והתווה לנו דרך איך להמשיך הלאה.

תסלחי לי על הבוטות

אבל על מי הוא השפיע? מה הוא כבר שינה? (ושלא תביני אותי לא נכון, אני חושב שהוא ענק)

akyo64

New member
אריק משרון

יהודי שגרש יהודים .הראשון בהסטוריה תמורת חופן קאסמים ועוד היד נטויה....

גם בגין גרש

והוא כמעט מרטיר.. אני לא חושבת שפוליטיקה זה מקום בו השפיעו באמת ולא נעים לי אבל עם כל הכאב שבדבר מנגד יכולה לזרוק שם של יהודי שהרג יהודי.. זה סתם נפיחה עלינו להיות לעם למצוא אחדות ולא פילוג
אני בעיקר לא סובלת את ההפיכה של איש שעוזב בית והעקירה את הסרטים גם את הכחולים וגם את הכתומים לסמל לאומי ראה עיקרית ובירעם... ועוד עשרות ישובים ערביים שהקרן הקיימת נטעה עליהם עצים ויערות בכדי להסתיר את ההרס של כפרים שהועזבו בכוח הטרקטור שרון לא האיש החביב עלי אך לא הייתי מעניקה לו את הכבוד להיות הגדול מכולם גם לא כפרובוקציה.

אני לא מצליחה

להכניס תנקודות למקום שאליו רוצה להתיחס אם יש תגובות אחריו.. ולא מצליחה להגיע לתחכום עם חיבור של השרשור, אני כיודעת לקרוא הבעיה זה מחשב.. לא תמיד שולטת בו.. אך אין הנחתום מעיד.. לכן שאלתי תמיד מוכנה לקבל ביקורת במיוחד מפרובוקטורים...

../images/Emo47.gif אני בוחרת ברבי מילובביץ

כדמות היהודית הכי דומיננטית במאה שנים אחרונות. עזר כנגדו

למעלה