מי היה במסע בפולין?

yuvalcanfi

New member
מי היה במסע בפולין?

כל מי שהיה במסע לפולין, ורוצה לשתף אחרים בתמונות, חוויות, הרגשות וכו`- עכשיו יש לכם הזדמנות שנותן לכם פרוייקט חדש. בבקשה לפנות אליי- [email protected] תודה, יובל. נ.ב- כמובן שמכם זה לא דורש מחוייבות, תשלום או שום דבר אחר.

באמת רעיון טוב...

לפתוח אתר שיקבץ בתוכו כל מיני דברים שילדים שביקרו בפולין חשבו וצלמו וכל מיני... איך לא חשבתי על זה קודם... פושע.

e-shfiyut

New member
אולי....

כי היית עסוק יותר מידי בלשקר.... סתם... בצחוק בכל מקרה באמת נראה לי רעיון טוב ושנה הבאה (שאני אחזור מפולין) אולי אני גם אוכל לעזור...

AshkA_

New member
פולין

עוד 20 יום אני נוסעת.. למורים המלווים שלנו אין מושג באיך להעביר מסע שכזה, לכן כל הפגישות שעשינו עד כה (ותאמינו לי, תקעו אותנו הרבה בבי``ס, בשביל השיט הזה. כל הטרחה וזה לא יעזור), היו די חסרות תועלת. בחיים לא נוכל לקלוט מה נראה שם עד שבאמת נהייה שם. כל הדיבורים, השיחות, ההרצאות, התמונות, השקופיות. כלום לא יעזור. בחזור נראה איך אני ארגיש. זה די מעניין למען האמת. זה מן מבחן עצמי שכזה. תמיד אני מרגישה כלכך מרוחקת מהדברים, כאילו הם לא נוגעים לי בכלל. הרגשה לפעמים מעצבנת, כי מידי פעם רוצים להזדהות עם מטרה או דבר מסויים. הייתי בברגן בלזן בגרמניה, וממש לא זז בי כלום. אם השבוע הזה לא יזיז. אז אני מניחה שאני ממש במצב רע. נראה

האמת?

לא תקלטי כלום. בגרוש. תראי את מה שנשאר מהמחנות וזה יראה לך יותר מידי מוחשי בכדי להיות אמיתי. המוח שלך ינסה לקשר את המראות עם הסיפורים אבל את לא תביני. תחזרי לארץ עם יותר שאלות מתשובות. הדבר היחיד שיכול לקשר אצלך, ואני מאחל לכם שיהיה לכם דבר כזה, זה שיתלוו אליכם ניצולי שואה, או שיצא לכם לראות טיול של ניצולי שואה למחנות. זה פשוט קורע לב. הדמעות שתראו עליהם זה הדמעות של אנשים שחווים את החוויות שוב בראש, ורואים את המחזות מול העיניים באותו מקום שאתם מביטים ולא רואים כלום. אבל זה עדיין גורם לכם להבין שמשהו באמת קרה במקום שבו אתם דורכים. תבקשי מהמורות שינסו לברר מתי יש משלחות של ניצולי שואה באותו מקום. Life Is Art. ביי

נעל

New member
זה דווקא

מה שהרתיע את נעל קצת וגרם לה להתלבטויות בשבועות האחרונים. האם כדאי לנסוע? נעל לא בטוחה שהיא רוצה לראות את כל הכיתה (מי שיצא), השכבה, כל הסביבה, בעצם, מתמוטטת סביבה, בין אם מתוך הזדהות אמיתית או הרגשת חובה. מצד אחד, נעל לא רוצה להרגיש מנותקת לגמרי מהשאר, ומצד אחר, נעל לא בטוחה שהיא רוצה לעבור את ההתמוטטות בעצמה. איך האווירה בטיול כזה? (לפי מה שנעל הבינה יש את ה``לפני`` ו``אחרי`` גם בתוך הטיול) נעל תשמח לשמוע קצת רשמים משם (למרות שכבר עברנו על זה פעם, לפני כמה חודשים). נעל

ז

New member
רעיון מצוין, תממשו אותו

אז כל אלה שכבר היו בפולין, בבקשה מכם, תרשמו חוויות וספרו על מה שקרה שם. אני נוסע השנה בחודש מרץ ואין לי מושג איך זה יהיה, אז ככה שיהיה מאוד נחמד מצדכם לרשום. נ.ב: יש פה עוד משהו שנוסע במרץ ?

leeloo

New member
אני נוסעת

אני מאוד מתלבטת האמת אם לנסוע או לא כי אני מפחדת שכל מה שאני אראה שם יפגע בי ואני אחזור מדוכאת ואחיה את חיי בפחד.. אולי זה נשמע מגוחך אבל רק שתדעו שאלה הם חששות של רבים וטובים שרוצים לנסוע והם מתלבטים כמוני...

ז

New member
את לא לבד

אני מסכים איתך במאה אחוז שזוהי אכן לא חוויה נעימה ושזה לא נסיעה רגילה לחו``ל, אבל סתכלי: יש דברים שגם אם לא רוצים צריך לעשות אותם. ולדעתי הנסיעה הזאת לפולין היא אחד מהדברים הללו, ואנחנו, כחלק מהעם היהודי, לדעתי יש לנו חובה מוסרית לנסוע לשם. אני מקווה שנתתי לך קצת חומר למחשבה... נ.ב: מתי את נוסעת ?

leeloo

New member
אתה צודק אבל...

תראה גם אני חושבת שלנסוע לפולין זה חשוב מאוד ושזהי חוויה שלא תחזור על עצמה שנית.... אבל המ לעשות שיש לי קצת חששות ואני רק מקווה שלא אהיה רגשנית מידי ואתמוטט, מה שלא קורה לי בדרך-כלל, אבל אני מקווה שהטיול הזה לא ישנה אותי... חוץ מזה שמעתי מכמה ילדים בכיתה שלי שבערב, אחרי שמבקרים במחנות, הולכים להסתובב בעיר, לפאבים, דיסקוטקים וכו`... זה באמת אפשרי?! ובקשר לשאלתך- אני נוסעת לקראת סוף פסח עם השכבה שלי

ז

New member
אפשרי...איכשהוא

סתכלי...אם אנחנו כבר בחול (משלא קורה כל יום) אז למה לא לבלות קצת ולראות את המקום? אז ראינו, הפנמנו ועכשיו צריך לנסות לסלק את זה מהראש (עד כמה שזה קשה...) ולבלות קצת. סוף פסח זה יוצא בסביבות מרץ ? (ניראה לי שכן) מאיפה את בארץ ובאיזה כיתה? יש תאריך מסוים שכל המשלחות מהארץ נוסעות בו או שזה שונה...

winter

New member
יש לי הצעה

אני לא מתכנת אבל אני זורק רעיון אתר שאנשים ישימו בו את יומני המסע שהם כתבו והכינו אם יהיה כזה אתר , אני אסרוק את היומן שלי ואשלח ובכל אופן, מסע לפולין, הוא חוויה שעל כל אדם באשר הוא לעבור. כמובן שיש את הקטעים הכיפיים והטיול נראה כמו טיול שנתי ארוך , אבל יש את הקטעים הקשים, (שכל אחד , לא משנה מה הוא אומר יכול לעבור). ומה שאתה רואה שם בהחלט משנה חלק מהמחשבות ומחזק את הפטריוטיזם כבונוס `קיצר, סעו

למעלה