מי היה מאמין? קניתי את אביב גפן...

Me4britney

New member
מי היה מאמין? קניתי את אביב גפן...

אז כל הסיפור מתחיל עוד בראשית שנות 2000,כאשר הייתי בן 13 והתחלתי להבין מהו המושג שנקרא 'מוזיקה' ומה עומד מאחורי כל נפלאות המוזיקה. עוד מימי הראשונים כשעוד לא הילכתי שרתי בקולי קולות שירים ישראלים עבריים כגון: אמא יקרה לי,אבאל'ה בוא ללונה פארק ועוד המון (בקיצור 101 שירים ראשונים),מאז כבר הבנתי שלא יהיה מנוס מהחיבור הפנים-נפשי שנמצא בי למוזיקה ושזהו התחום שהולך אני לעסוק בו כל ימיי וכמקצוע לעתיד בפרט. כבר בגיל צעיר הבנתי שאני לא נער רוק מושבע כמו מרבית הנוער שמאזין לרוק ישראלי עוד מלפני שהבין מי עומד מאחורי כל התעשייה הזו,ותמיד הייתי אנטי רוק ישראלי (בפרט) וכמובן רוק בינלאומי. תמיד התחברתי לצד המתוק והעמוק שבי ואהבתי להאזין לשירי פופ מתוקים וחמדמדים,בלדות ושירי סול/נשמה שגרמו לי לקפץ על הכיסא ולשיר אותם עד שחנקתי את גרוני,הם הסבו לי אושר וגם היום כך הדבר. לא יכלתי לסבול את כל התדמית הזו שעומדת מאחורי כל הילדים הרעים של המוזיקה,כפי שאני ראיתי אותם כחיות שצורחות עד עמקי נשמתם ונשארות ללא קול ושהמוזיקה הזו היא פשוט לא מוזיקה אלא אוסף מייבב של צרחות שמחרישות אוזניים. אביב גפן? כששמעתי את שמו רק עלתה בי בחילה נוראית רק מהיכרות התדמית הנוראית שעטפה אותו בימיו הראשונים כאשר נחשף כאומן מוזיקלי ואף פעם לא הבנתי למה כ"כ הרבה מעריצים סוגדים לאומן הזה,שנאתי אותו כ"כ, כל התדמית הפראית,השירים שלא יכלתי לשמוע ולא ניסיתי אפילו גרמו לי פשוט בחילה. לא הבנתי על מה כל הקונצנזוס הזה שכולם עומדים מאחוריו. עד שיום אחד בתאריך ה-7.9.06 יצא אלבום בשם 'יחפה' של הזמרת נינט טייב שמהרגע הראשון שקניתי אותו לא הפסקתי לשמוע אותו עד היום,לא האמנתי שיש בי צד שמתחבר לסיגנון המוזיקלי הזה שתמיד שנאתי ומאז אביב גפן שהוא פרי הפרויקט המוצלח והמצליח שבלעדיו האלבום הזה לא היה נשמע כפי שהוא הפך להיות המלך בשבילי...והיום אחרי אין ספור התלבטויות,בילבולים הצלחתי להגיע להבנה למה כ"כ הרבה אנשים סוגדים ליוצר הכ"כ מיוחד ומוכשר הזה ששמו הוא לא אחר מאשר אביב גפן. היום ה-23.12.06 רכשתי לראשונה תקליט שלו "עם הזמן" שמו הוא,ועכשיו הוא לא מפסיק להתנגן ב-PLAYLIST שלי,אז אביב אני מצטער על זה שלא הערכתי אותך אף פעם ולא הצלחתי להבין אמנות אמיתית מהי. רק רציתי לשתף אתכם בהרגשתי,שבת-שלום ושבוע טוב!

ג ב ש ו ש

New member
אהבתי נדב../images/Emo24.gif../images/Emo88.gif

שמח שגילית באמת מהי המוסיקה הטובה באמת ושאביב תמיד עמד מאחורייה
תהנה מהאלבום,הוא מעולה..המלצה שלי
האלבום ממנטו מורי.

מוזיקה טובה זו מוזיקה עם רגש

אתה יכול להביא אדם שיש לו איכויות קול מרשימות, נגנים סופר מוכשרים, מילים יפות, אבל אני חושבת שאם האדם לא מרגיש את מה שהוא כותב אז זה לא שווה. ותכלס כולם כבר יודעים שכל הרוק לסוגיו זה בעצם האיכות

אני בת.

ואיך אתה יודע שזמר ששר מזרחית או משו כזה לא שר מהלב? אני אישית לא אוהבת מוזיקה מזרחית, אבל אני לא קובעת שהמוזיקה שאני אוהבת ושומעת היא 'המוזיקה הטובה באמת.' ויש המון זמרים ולהקות מזרחיות ולא חושבת שכולם לא שרים מהלב ובלי רגש... ולא כולם יודעים, רק מי שאוהב את המוזיקה הזאת בנאדם ששומע מוזיקה אחרת יכול להגיד אותו הדבר על המוזיקה שהוא שומע:) כי הוא אוהב את זה. קיצר שטויות:)

eliavtu

New member
מוזיקה הכי טובה

זה לטעמו האישי של כל אחד ואחד בנפרד

Henn122

New member
../images/Emo207.gif

למישו יש מושג אם יש הגבלת גיל בהופעה בנען ביום חמישי הבא? וכמה עולה כרטיס? :)

מעיין51

New member
פשששש

מקווה שנחשפת לעוד רוק ישראלי... חוץ מגדולת הכותרת.. [אביב]

vnskhe

New member
עוד אחד שהגיע אל אביב מהחרא שלו

הכוונה מ"עם הזמן" שלפי דעתי דיסק פופי משעמם ורדוד. אם אתה נמשך לרדידות ולקונצנזוס שיהיה לך בכיף, אותי מוזיקה מושכת ממניעים אחרים לא כי כולם שומעים אותה אלא בגלל שהיא מיוחדת, מרגשת, שונה, עם מסר, ולצערי במוזיקת הפופ אין את זה הכל שם פלסטיק ונועד למכור, אביב פעם ייצג את ההפך, אין לי שום דבר נגדך אבל עצוב לי שאנשים כמוך ש"נמשכים" לרדידות והולכים אחרי העדר אוהבים אמן כמו אביב גפן, לא רק שזה מראה משהו עליך שצועד אחרי אופנה חולפת, זה מראה משהו על אביב היוצר הזה שהגעתי למוזיקה שלו בדיוק מהמניעים שאתה התרחקת ממנה, אביב שלא פחד להגיד מה שבא לו, שלא שם זין על אף אחד, שעשה משהו שונה פה בארץ והתרחק מהקונצנזוס, שהביא שינוי, אותו האביב כבר נעלם ואתה אחת מההוכחות של זה, אז אני חושב שזה יותר עצוב ממשמח. אבל זאת דעתי אני מצטער אם אני פוגע אין לי כוונה לעשות זאת אני מדבר בכלליות על החברה שלנו והשתמשתי בך כדוגמא אישית למה שקורה פה. אשמח לתגובות ממכם חברי הפורום

Me4britney

New member
טוב.

חבל שאתה חושב ככה, כנראה שיש לך בעיות אישיות בחיים ואת כל התיסכולים והמרירות שלך אתה מוציא פה. אני נמשך לרדידות? אני לא אגיב לזה אפילו,"עם הזמן" דיסק פופי משעמם ורדוד? בסדר...מי אתה שתקבע את זה? כותב/עיתונאי מישהו שיש לו בכלל מושג מהי תרבות? מהי אמנות? אתה מכיר אותי בכלל שאתה שופט מי אני לפי נושא שפתחתי כאשר בסה"כ באתי לשפוך את מה שיש לי על הלב בפורום תומכים של האמן שאתם כ"כ מעריכים. אני חושב שאתה צריך לעשות קצת חושבים עם עצמך ואת האגרסיות שלך להוציא בדרכים אחרות.

galush29

New member
אני יגיד את דעתי.

לדעתי ההודעה הזאת ממש לא לעניין. אני גם חושבת כמוך ש"עם הזמן" הוא לא האלבום הכי מחמיא של אביב,אך מוזיקה זה עניין של טעם.ואם יש אנשים שאוהבים אלבום מסוים שאתם פחות,אתה לא תגיד "שהם נמשכים לרדידות" או לשאר הדברים שאמרת. יש הרבה אנשים שהחלו לאהוב את אביב בעקבות הדיסק האחרון,ולפני כן לא אהבו אותו.שוב,זה עניין של טעם בלבד.ולכן אתה לא תקבע שזה 'רדידות'. בקיצור,מה שאני מנסה לומר שפעם הבאה הודעות כאלו תשמור לעצמך.

מעכבת

New member
זה פורום חמודה

מה זה הודעות כאלו תשמור לעצמך? זכותו להחזיק בדעות האלה ועוד יותר זכותו להעלות אותן כאן

Me4britney

New member
נכון אבל...

יש דרך להביע את דעה,הדרך שבה הוא הציג את דעותיו ומה שהוא מרגיש היא לא הדרך.

vnskhe

New member
שמע... אני אמרתי

"זאת דעתי אני מצטער אם אני פוגע אין לי כוונה לעשות זאת אני מדבר בכלליות על החברה שלנו והשתמשתי בך כדוגמא אישית למה שקורה פה. אשמח לתגובות ממכם חברי הפורום" אני אמרתי שזה נכון? אני אמרתי שאני קובע משהו? אני אמרתי את דעתי ואפילו הבהרתי שאין שום כוונה לפגוע בך או שיש לזה קשר אליך אני רק לוקח אותך כדוגמא לתופע מקובלת בחברה שלנו. אז קודם תקרא ואחר כך תגיע למסקנות. וזה פורום זכותי להביע את דעתי. ואתה לא מכיר אותי כדי לקבוע שיש לי "בעיות אישיות בחיים ואת כל התיסכולים והמרירות שלך אתה מוציא פה" ומה לעשות בחרה שלנו מוזיקה פופית נחשבת רדידות מה אני אתכחש לעובדות?, אז שמע פעם הבאה תעבור על התגובה שלך לפני שאתה שולח אותה.

Me4britney

New member
אז לא...להבא

אתה זה שצריך לדעת לנסח את עצמך באופן ראוי,כאשר מישהו אחר יקרא את תגובתך הוא יוכל לענות לך באופן מכובד כפי שהיית רוצה שיענו לך. אני לא מסכים איתך לגבי כך שגאנ'ר הפופ הוא שיטחי ורדוד,אם כי יש אשר יחלקו עלי ואני מקבל זאת. לעניות דעתי מוזיקה היא דבר מופשט לגמרי שכל אחד מפרש בדרך אחרת ושונה,יש כאלו שיאהבו ויראו בשירים "מותק,מותק אני מצטערת על איך שפגעתי בך" כמשהו אישי,הדבר ישליך ישירות על חייהם ויש כאלה שלא יתחברו לזה. אתה ולא אף אחד יכול לקבוע מהי מוזיקה אמיתית,לכל אחד יש את הסיגנון והטעם האישי שלו ועל כך אין להתווכח. אין לך זכות לשלול מאנשים אחרים לאהוב דברים מסויימים שאתה לא אוהב,תכבד את הזולת ע"פ מי שהוא ולא מה שהוא אוהב כמו שאתה רוצה שיכבדו אותך. זכותך להביע דיעה נכון זה מקובל עלי,לכל אחד ישנה זכות החופש לביטוי,אך מפה יש דרך לעשות זאת ולא בצורה בהמתית ופוגעת כפי שעשית. תסלח לי אבל רוב החבר'ה שלנו כיום שומעת פופ? אז מה אתה אומר שכולם רדודים? 'על טעם וריח אין מה להתווכח'! שמעת על זה?

vnskhe

New member
אני עשיתי את זה באופן מכובד

אולי קצת חריף, אבל עדיין מכובד. ואני לא קובע לאף אחד מהי מוזיקה אמיתית, אני שוב מחדש חוזר איתך לדיון הזה, אני אמרתי במפורש שזאת דעתי האישית ואני מצפה לתגובות, סותרות או מחזקות כאחד. ובקשר לכך שכיום רוב החברה שלנו שומעת פופ, רוב בני האדם הולכים אחרי העדר, אחרי אופנה חולפת, נמשכים למיינסטרימיות, אני לא אומר שכולם רדודים אני אומר שלהרבה אנשים אין דעה משל עצמם, אין אמת, אין רצון לשנות, וזה מעציב אותי וכן אני חושב שזה בא מרדידות, שמוזיקה כמו של אביב בעבר הייתה ההפך מזה היא בעטה, העבירה מסר, ניסתה לשנות. אני לא מכליל שכל מי ששומע מוזיקת פופ הוא רדוד, אבל שים לב לעובדות מי שומע שירי מימון? אינטלקטואלים?! אז קח קצת חומר למחשבה.

Me4britney

New member
מה שתגיד...

אתה גאון הדור,אלוהים,יודע תרבות מהי. כשהגבת לראשונה הבנתי עם איזה בן-אדם אני נכנס לדיון ולכן לא אתייחס ברצינות לאף תגובה שלך,כיוון שאתה לא יודע לקבל דיעותיהם של אחרים וקוטל אותם בשל דיעותיך השונות והקיצונויות. נ.ב-ולא,לא עשית זאת באופן מכובד,תקפת ישר!

vnskhe

New member
ועוד אני תוקף.

שמע... זאת דעתי אוקי? אני לא תקפתי אותך ולא קטלתי את דעתך כי אתה בכלל לא הצגת אותה, ואתה לא מכיר אותי לדעת מהודעה אחת שאני בנאדם קשה, כי הבעייה היא אצלך, אני חושב שונה ממך חושב קצת מבעד למיינסטרים ואני בעל דעות "קיצוניות" תראה מה זה אומר על החברה שלנו. תהיה בריא בנאדם

למעלה