מי היה מאמין...

shiranita38

New member
מי היה מאמין...

אלבום מחווה ל"החומה" מגדולי אנשי הרוק המתקדם... אין יותר חומרים חדשים לספק?

כן, הם עובדים על זה כבר הרבה זמן

וגם נכתב על כך בעבר. מעניין שמועד יציאת האלבום הוא בדיוק באותו יום שבו יוצא Ca Ira של ווטרס (ואולי זה לא מקרי?).

Rainlady

New member
ההוא מYES מפיק את האלבום?!

אולי אני מתבלבלת... אבל לא היה לפלויד ריבים תקשורתיים עם YES בזמנם?

שום ריבים

לא היה כל קשר הידוע לי בין YES לבין פינק פלויד. הם הסתובבו בחוגים אחרים לגמרי.

GingerBread Man

New member
נראה לי שמייחסים את הריב

למה שגילמור אמר פעם. אני מכיר את הסיפור בערך, אבל אם מישהו יודע טוב יותר שיספר.

מה הוא אמר?

אני יודעת שגילמור נשאל מספר פעמים על הקשר בין פלויד ל"פרוג" (כולל "יס") ודחה את ההשוואה במילים מאוד לא נימוסיות כלפי הפרוגרים. אבל הוא לא התקיף אף אחד אישית, למיטב ידיעתי.

GingerBread Man

New member
אני אספר את מה שאני יודע

הסקס פיסטולז אמרו פעם שהם שונאים את פינק פלויד (גרסה שניה: הסולן של הלהקה הופיע עם חולצה שעליה כתוב אני שונא את פינק פלויד), וגילמור אמר שהוא לא מופתע שהם בחרו את פינק פלויד, שכן אם הם היו בוחרים את יס, המחאה הייתה פחותה. או משהו בסגנון.

Davidson

New member
../images/Emo13.gif

רק אני מוצא את מה שהוא אמר מיותר ואפילו קצת ילדותי? בשביל מה כל ההשמצות?

אני בכלל לא הבנתי במה מדובר

והייתי שמחה לראות את המקור לציטטה ע"מ להבין אותה קצת יותר טוב, לפני שאנשים כאן יתחילו להסחף.

GingerBread Man

New member
מתוך הביוגרפיה של פ"פ

באתר של אורי ברייטמן (כלומר לקחת בהסתייגות) "בחור זועם בשם ג'וני רוטן לקח חולצת פינק פלויד ורשם עליה 'אני שונא את...". אחר כך כיכב בלהקת ה'סקס פיסטולס' שהציתה את רוח המרד בקרב מוסיקאי הפאנק. גילמור בתגובה: "לפחות הוא בחר במטרה עם תוכן ומהות. הוא לא היה מגיע רחוק עם חולצה שעליה היה כותב 'אני שונא את Yes'". כן, גילמור וג'ון אנדרסון לא היו חברים טובים."

המילים האחרונות

הן "מסקנה" של ברייטמן, שאינה מעוגנת במציאות. גילמור לא אהב פרוג, בלשון המעטה, אבל לא היה בינו לבין YES וכו' דבר וחצי דבר.

אה, הינה זה (מנפלאות הגוגל):

Johnny Rotten has told me later that he actually liked some of our records. But, of course, we were a good target, otherwise the man would have ripped a T-shirt of the group "Yes" to shreds and painted his hatred on that. It was an honor for us. גילמור: ג'וני רוטן אמר לי מאוחר יותר שהוא בעצם אהב חלק מהאלבומים שלנו. אבל, כמובן, היינו מטרה טובה, אחרת הבחור היה קורע לגזרים טי-שירט של Yes וכותב "אני שונא" עליה. זה היה כבוד עבורנו. דהיינו, גילמור אומר שזה היה כבוד עבור הפלויד להיות מטרה לשנאתם של רוטן וחבורתו (גם אם שנאה זו לא היתה מבוססת לחלוטין במציאות), שכן השנאה הזו היתה המניע לפאנק. אם הפלויד לא היו מטרה טובה - היינו להקה גדולה ומוכרת - אז רוטן היה ניטפל ללהקה אחרת, YES למשל.

One Echoe

New member
וואו.

איזה סילוף אורי ברייטמן הביא פה. אני מתחיל להצטער שקראתי את הביוגרפיה שם.

One Echoe

New member
הוא אפילו החמיא ליס...

בכך שהוא אמר שהם להקה גדולה, בין השורות.

לא ממש

הוא אמר שהם להקה פחות פופולרית וחשובה מהפלויד. הוא לא אהב את YES, כלהקה.

למעלה