מי הכי ערמומי ? ( אצבעון מתברר במקום השני )

itaipee

New member
מי הכי ערמומי ? ( אצבעון מתברר במקום השני )

בתאים השחורים במעלה מלך , ( אני מאלתר תרגום) , שנד וואריז דנים במצב הבעייתי של נד, ואריז מזכיר שאצבעון הוא הבנאדם השני הכי ערמומי בממלכה ( תרגום של devious ׂ)
ואריז בדרך כלל צנוע , בעיקר שהוא ממצב רוח כנה , אז אני לא מניח שאצבעון שני רק לעכביש עצמו, כמו כן , אצבעון עשה לואריז בית ספר לא פעם .
אז מי במקום הראשון ?
טייריון מרשים את ואריז רק בספר הבא , טיווין אולי ? בטח שלא סרסיי?

יש בעיה אחת מאוד גדולה.

אתה מניח שוואריז אמר את האמת וכל האמת במשפט הזה

קיבלת.

טוב לראות שאתם ממשיכים גם כשאני הייתי במיל'.
(הייתי במשמר הלילה, או לפחות במשמרת לילה)

בתרגום של אופוס זה מתורגם אחרת

אם אני זוכר נכון, שם נאמר שאצבעון הוא האדם השני הכי שפל בשבע המלכויות - וזה מסתדר עם ההמשך: וואריז היה מעדיף להתחתן עם התיש של קוהור מאשר לחבור לאצבעון.

לפי מורפיקס,

devious זה עַרְמוּמִי, נַכְלוּלִי, נָלוֹז; עֲקַלְקַל, פְּתַלְתֹּל, עוֹקֵף; נִדָּח.

אם זה וארגו, הרי שוארגו לא ממש מתאים לתיאור, כי וארגו סתם סאדיסט - אלא אם נקבל שהוא חלק מאיזו קונספירציית על דורנית.

לא קשור לוארגו

וארגו הוא הקוהורי היחיד שאנחנו כקוראים מכירים, אבל תהיה זו טעות להניח שאם מישהו הזכיר את התיש השחור של קוהור, הוא התכוון דווקא לווארגו הוט. בעיקר כשהדובר בא מן הערים החופשיות.

אפשר לומר על וארגו שהוא נלוז ונידח, אם כי זה לא בדיוק ממצה את הווייתו הרעה והנתעבת. שפל - נשמע הרבה יותר טוב.

ואריז דיבר על אנשים בממלכה

ממילא זה צריך להיות קוהורי שנמצא בווסטרוז.
וזה צריך להיות קוהורי שמכונה "התיש".
וסביר להניח שלו היה איזה סוחר קוהורי נכלולי בעיר שחף או באולדטאון עם יותר ערמומיות מרושעת מאצבעון, סביר להניח שהיינו שומעים עליו.

למעשה, מכיוון שמדובר בספרים עלילתיים ולא בעולם פתוח, הסיכוי שיוזכר מישהו שאין לו שום נגיעה לעלילה אפסי.

הוא דיבר על מושג כללי.

א. לדבר על התיש השחור של קוהור זה מושג כללי ולא אישיות מסוימת. כמו שאם מישהו אומר "לך לעזאזל", הוא לא מתכוון שבאמת תלך לאותו מקום.
ב. הוא אמר שהוא מעדיף להינשא לתיש השחור של קוהור, ולא על התיש השחור של וסטרוז. מה גם שלפי הפרשנות שלך יש סתירה בדבריו של ואריז. הוא מעדיף לחבור לאדם הכי שפל בווסטרוז, במקום לחבור לאדם השני הכי שפל בווסטרוז?

למעלה